steeping - למי שעוד זוכר מה עשה כשהיה תינוק בבישול בבירה

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אני עדיין מבשל עם DME. יש לי סיר קטן ולכן אני מבשל,  ובסוף בשלב הקירור מערבבב עם מיים רתוחים מקוררים בפרמנטר.

לפי מה שקראתי אם אני עושה steeping לגרעינים צריך את הנוזלים שיצאו לי להוסיף לסיר שבו אבשל, או להיפך להוסיף את ה- extract לסיר שבו עשיתי steeping ולהמשיך בבישול.

האם זה יהיה פאול רציני לעשות steeping בסיר אחד, בישול בסיר שני (DME+כשות) ולבסוף לערבב את הכל בתוספת המיים בפרמנטר (ככה אצטרך להוסיף פחות מיים)?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

השיטה הנכונה:

...או להיפך להוסיף את ה- extract לסיר שבו עשיתי steeping ולהמשיך בבישול.

"הנוזלים" שיצאו לך לאחר ה- steeping אלו למעשה תירוש שגם אותו יש לבשל!

 


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר,

אני הייתי מציע לך לעשות ככה:

1) לבצע stipping בסיר הגדול ביותר שיש לך עם כמות המים שאתה מסוגל להכניס לסיר (להשאיר מקום ל-DME ובלי שיגלוש ברתיחה שתבוא בהמשך). לאחר ה-steeping להביא לרתיחה ולהוסיף את החלק היחסי של ה-DME (אם למיכל התסיסה יגיעו 20 ליטר ואתה עושה steeping בסיר של 8 ליטר למשל, שים 40% (8/20) מהרכז שלך בשלב הזה). ככה יהיה לך boil ב-SG הנכון, כאילו ביצעת בישול מלא וכך מיצוי הכשות יהיה כאילו אתה עובד בבישול בנפח מלא.

2) בסיר השני שלך תביא מים לרתיחה ותוסיף את ה-DME הנותר. את הסיר הזה אתה יכול להרתיח לזמן קצר (לפחות 15 דקות) מאחר וה-DME כבר עבר boil של 60 דקות לפחות.

3) לערבב במיכל התסיסה את השניים הנ"ל עם השלמה במים קרים. קח בחשבון שככל שתקטין את כמות המים הקרים בהם אתה משתמש להשלמה, תצטרך אותם יותר קרים כדי להגיע לטמפרטורת המטרה (משמע - כנראה שתצטרך גם או בעיקר קרח)

דגן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר,

ראשית , למה DME ולא LME? היבש עולה כפליים.

כשאני מבשל מרכז אני עושה כך:

בסיר 11 ליטר אני עושה STEEPING לגרעינים (בד"כ מספיקים 3 ליטר מים לכמות של עד קילו גרעינים). את הגרעינים אני שוטף במים חמים למיצוי הצבע והטעמים. אחרי שהוצאתי את הגרעינים אני משלים את הנוזל לכ 6-7 ליטר ומתחיל רתחיה.

אני מוסיף בשלב זה כ1/3 מהרכז שמורה המתכון ואת הכשות ע"פ המתכון.

את שארית הרכז אני מוסיף ב15 דקות האחרונות.

סה"כ נפח בישול של כ9 ליטר.

את זה אני מדלל במיכל התסיסה ב4 קילו קרח (מיססטר אייס, מהסופר) ומים עד לקבלת 20-22 ליטר (ע"פ המתכון) וכמובן ע"פ הגרביטי שאני מכוון אליו.

 

ראיתי איזה סרטון ברשת של משיהו שמבשל כך:

בסיר אחד STEEPING ואח"כ מוסיף גם את הרכז ובסיר שני מים וכשות. גם זו אופציה, אם כי למיטב הבנתי הכשות ממוצה יותר טוב בתירוש מאשר במים.

 

my 0.02$

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

תודה על כל העצות.

נועם, עד כמה שידוע לי הכשות צריכה רמת סוכרים גבוהה, כך שבישול במיים לא אמור לתת תוצאה טובה.

האמת שלא ניסיתי LME, רק DME. אולי באחד מהבישולים הבאים.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמיר, למעשה ניצולת הכשות היא דווקא ביחס הפוך ל-gravity.

בגלל זה, כשמבשלים בנפח חלקי ורוצים להשיג תוצאות דומות לאותו מתכון בבישול בנפח מלא, לא שמים את כל הרכז ב-60 דקות.

 

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מבשל פחות או יתר בשיטה של נועם אלא שמצאתי שאם מערבבים ב11-12 ליטר מים קרים (מהמקרר) זה מספיק להורדת הטמפרטורה ואין צורך במים ועוד משהו, בבישולים האחרונים העזתי והשתמשתי במי ברז רגילים שלא עברו הרתחה (לקירור) ו...לא קרה שום דבר (נועם אל תקנוס אותי על 3 הנקודות). יתכן שזה רק המים של חולון (-:

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי, תסלח לי על ההערה, אני לא חושב שלא קרה כלום, אולי הבירה לא החמיצה אבל חיי המדף שלה יתקצרו מאוד, אלא אם כן היא כ"כ מוצלחת שתחוסל מייד.

אני לא חושב שלהכניס מי ברז לא מטופלחים הישר למיכל התסיסה הוא דבר נכון לעשות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אדי , אני עושה דבר בדיוק, ומשתמש במי מודיעין טהורים.

אני פשוט חששתי מזבנג מעמנואל ולכן לא הזכרתי את זה קודם.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

בתחילת דרכי כשעוד בשלתי מרכזים השתמשתי במים מברזי הגליל ומעולם לא היתה לי בעיה עם זה.