שלום, קוראים לי לידור ונכנסתי לתחביב ממש לאחרונה, בשלתי שתי בצ'ים מרכז מערכה (אם היו שם גם גרעינים זה נחשב פארטיאל מאש?) ואני כנראה אעשה עוד כמה בצ'ים כאלו לפני שאעבור לאול גריין אבל אני עדיין מתלבט בין BIAB לשיטה המסורתית ויש לי כמה שאלות עליה:
1)הבנתי שבשיטת BIAB ממצים פחות סוכרים מהלתת וצריך לפצות עם כמות גדולה יותר של לתת, מה ה rule of thumb לכמה יותר אני צריך?
2) במספר מתכונים באינטרנט שבשיטה המסורתית ראיתי שלא תמיד מוספים את כל הלתת בתחילת המאש, לדוגמה במתכון שראיתי לשווארצביר המבשל הוסיף לתת שוקולד רק לקראת הסוף כדי שייתן בעיקר את הצבע וטעמים יותר עדינים, יש דרך לעשות דבר דומה בBAIB?
3)אם אני משתמש באותו השק ומנקה אותו כל פעם, אין "סכנה" שטעמים ידבקו לשק וישפיעו על הבצ'ים הבאים?
4)חשבתי שבמקום להשתמש בשק אחד גדול יהיה קל יותר להשתמש בהרבה שקיות סינון או שקים קטנים, יש תקדים לזה? או חיסרון שאני לא רואה?
תודה מראש לעונים