שאלות על BIAB

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/06/2017

שלום, קוראים לי לידור ונכנסתי לתחביב ממש לאחרונה, בשלתי שתי בצ'ים מרכז מערכה (אם היו שם גם גרעינים זה נחשב פארטיאל מאש?) ואני כנראה אעשה עוד כמה בצ'ים כאלו לפני שאעבור לאול גריין אבל אני עדיין מתלבט בין BIAB לשיטה המסורתית ויש לי כמה שאלות עליה:

1)הבנתי שבשיטת BIAB ממצים פחות סוכרים מהלתת וצריך לפצות עם כמות גדולה יותר של לתת, מה ה rule of thumb לכמה יותר אני צריך?

2) במספר מתכונים באינטרנט שבשיטה המסורתית ראיתי שלא תמיד מוספים את כל הלתת בתחילת המאש, לדוגמה במתכון שראיתי לשווארצביר המבשל הוסיף לתת שוקולד רק לקראת הסוף כדי שייתן בעיקר את הצבע וטעמים יותר עדינים, יש דרך לעשות דבר דומה בBAIB?

3)אם אני משתמש באותו השק ומנקה אותו כל פעם, אין "סכנה" שטעמים ידבקו לשק וישפיעו על הבצ'ים הבאים?

4)חשבתי שבמקום להשתמש בשק אחד גדול יהיה קל יותר להשתמש בהרבה שקיות סינון או שקים קטנים, יש תקדים לזה? או חיסרון שאני לא רואה?

תודה מראש לעונים 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא לידור,

לשאלותיך על BIAB:

1. זה לא נכון

2. בהחלט כן

3. לכאורה אתה צודק. בפועל לא נוכחתי בדבר. ואני מבשל באותו השק עשרות, אם לא מאות בטצ'ים.

4. זה חיסרון. אבל אין לי כח לכתוב את כל ההסבר המפורט

 

בהצלחה

נועם

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט