זיהום של רכז- האם תופעה מוכרת?

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאור מחסור זמני ב - DME (לתת אבקתי יבש)שאיתו אני מייצר את הסטארטר נאלצתי לקנות מיכל LME (נוזלי).

לאחר חודשיים אחסון התחילה להתפתח שכבה דקה בחלק העליון של הרכז שחשודה בעיני כעובש.

האם תופעה מוכרת?

האם נגזר עלי לזרוק את הרכז לפח או שפרט לשכבה העליונה הרכז עדיין בסדר?

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפטין, איפה אתה קונה בד"כ DME? זוכר עלות לק"ג?

לא מוכר לי נושא של זיהום הרכז אבל לדעתי ברתיחה טובה אורגניזם מזיק לא ישרוד כך שלא צריכה להיות בעיה. הסוכר הוא סוכר ואני לא מאמין שיעבור איזה שינוי. בגלל שמדובר בכמות קטנה לסטרטר לא הייתי מודאג.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

DME עולה אצל כולם בסביבות 27-30 ש"ח לחצי קילו.

זה מאד יקר אבל נשמר לנצח.

LME עולה הרבה הרבה פחות (מחיר רגיל כ30 ש"ח לקילו, אבל אפשר גם בפחות).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יקר מאוד.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא זוכר מחיר - קונה בכמויות קטנות.

קנית ב י.ש.ר DME של מונטונס - אני מניח שזה יבוא של רשף. בכל מקרה כבר אין להם כמה חודשים.

גם גדי כבר לא מוחר  DME תקופה די ארוכה.

להערכתי אפשר למצוא אצל רשף או אצל שחר הרץ.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה מאכסן את זה במקרר?

אין לי נסיון עם עובש ברכז, אבל אני מהמר שהכל הסדר. תוריד את השכבה העליונה.

זה כ"כ מרוכז שמסופקני אם משהו יכול לגדול בפנים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

העברתי למקרר רק אחרי שהתחיל הזיהום.

לפני כן נשמר בטמפ' החדר - עד 28 מעלות.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכמה אתה משתמש עבור סטארטר? 100 גר' לליטר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

זה היחס שאני משתמש.

אם רוצים לדקדק אז 100 גר ל QUART, מביא אותך בדיוק ל 1.040

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

100 DME או LME?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

DME!

ב LME תוספת 20% - 120 גר

 

 
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לאחר התנסות ממושכת יש לי מספר תובנות על שימור של רכז שנפתח ונשאר ממנו לשימוש נוסף

הבעיה הכי גדולה זה חמצן.כמו שאנחנו מכירים זהו האויב הכי גדול, גם בסביבה שהיא כה מתוקה ואין סיכוי שמשהו יגדל בה

מה שצריך לעשות זה או להזריק CO2 לתוך המיכל שמכיל את הרכז ובכך לדחוק את החמצן החוצה מהמיכל (שיטה זו לא ניסיתי כך שאני לא יודע מה בדיוק קורה לרכז)

שיטה נוספת זה לשים שכבה דקה של אלכוהול בריכוז גבוה (שרף למשל) וללא טעם או ריח מיוחדים. כך שיווצר בידוד בין הרכז לחמצן ולא יהיה חילוף של חומרים. הייתי נוהג לקנות מיכלים גדולים של רכז וכך הייתי שומר אותו לאורך מספר רב של שבועות

 

כך או כך כדאי לשמור במקרר, זה מפחית את היכולת של תהליכים ביולוגיים וכימיים להתרחש

לדעתי, אם זה אכן עובש, עליך פשוט להסיר את המקומות הנגועים והייתי ממליץ לך לפעול בדרך שהסברתי

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר גם לעשות מאש לפייל אייל ולהקפיא

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, זה מה שעשיתי. יש לי מלאי לשנה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

במקרה לקחתי מגדי ג'ריקן ריק שהכיל LME ועליו נכתב שיש לשמור מתחת ל-20 מעלות. הגיוני שאם הרכז חשוף לאויר הוא עלול להתקלקל.

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, זה רכז שמיוצר בפינלנד.

אצלם בשביל טמפ' של מעל 20 מעלות צריך להדליק תנור.

מה אכפת להם לרשום 20 מעלות?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הטמפרטורה חשובה בעיקר מבחינת מניעת שינוי בצבע.

מניעת חמצן זה חשוב בכל מקרה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השיטה המקובלת במקרה שרוצים לשמור רכז היא אלכוהול. לאחר השימוש מוזגים שכבה של אלכוהול 96% וסוגרים את המיכל. מכיוון שהרכז מתאזן תוך זמן קצר ומכיוון שהאלכוהול צף ונשאר על פני הרכז - מספיק להשתמש בכמות קטנה מאוד של אלכוהול. כשאתה משתמש ברכז אחרי ששכב עם שמיכת אלכוהול, שים לב שהכמות שאתה מודד אינה כוללת את האלכוהול (שממילא יתנדף במהירות בבישול). אחרי כל שימוש יש להוסיף שוב את האלכוהול לשימור.

העובש יכול להתפתח רק על פני הרכז, במקום בו יש חמצן - לכן גם אם יש עובש על פני הנוזל - פנים הנוזל טוב. לכן - אתה יכול להסיר באמצעות כף את השכבה הנגועה ולהשתמש כרגיל.

מבחינת קירור - כן או לא... קירור רכז יקשה על השימוש בו מאחר והסמיכות שלו תגדל משמעותית. אם אתה מחזיק את הרכז חודשים בודדים, אין בעיה להחזיק אותו בחוץ. שים לב שיהיה במקום קריר וחשוך ככל הניתן. השינוי ברכז עם הזמן הוא בעיקר בצבע - הוא הולך ומתכהה ככל שנוקפים הימים ובתוך 6 חודשים צבעו מוכפל. אם אתה משתמש בו רק למטרות סטרטר זה זניח.