בניית Stir Plate

הרבה מאיתנו מתחילים לנסות לגדל שמרים.

בסך הכל לא מסובך צריך רק לשמור על סטריליות.

אז כמו שנכתב בפורום קניתי ארלנמייר ומגנט, שאר החומרים שהשתמשתי הם מהבית.

אני משתדל למצוא שימוש נוסף לכל דבר לפני שהוא הולך לפח המיחזור.

קופסת פלסטיק מאיקאה, פוטנציומטר ומאוורר שפורקו ממחשב ישן , מפסק וחיבור לשנאי ממשחק ילדים.

ממש משחק ילדים.

מה שהיה הכי קשה זה למצוא את המיקום של המגנטים. (אלו יוחלפו בקטנים יותר כשיגוע בדואר).

מגנטים גדולים גורמים לכל השולחן לרעוד.

עד כאן בניית המערבל המגנטי. עכשיו יתחיל הדבר האמיתי

אבי

 


 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

פרננדו,

אולי אפשר להנדס משהו שיניע את המגנט כאשר השרקנים רצים בגלגל?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אחד מהטובים, שימושים ויפים שבפורום זה.

פרננדו

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אבי,

   בחרת בקופסה מאוד אסטטית אבל בחירת היחס בין המימדים שלה + החומר הרך (הפועל כמעט כמו ממברנה) יגרמו לכך שהוא תמיד ירעד ויהיה לא יציב. זה לא ישתנה עם מגנטים קטנים.

אבל השאלה המרתקת היא: מאיפה הבאת שולחן אופטי?????? בהנחה שלא קנית אחד בעשרות אלפי שקלים ספר לי איפה התמונה נלקחה.

פרננדו

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

זה נראה טוב, עובד לך כמו שצריך?

 עשית גם מהירויות שונות? או פשוט on\off??

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בוא שנייה תסביר מה עשית, ולמה

זה נראה מאוד מרשים, אבל אני לא מבין למה דרוש כל המכשור הזה רק בשביל להרבות שמרים

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרים כדי להתרבות צריכים בין היתר גם חמצן. חמצן מומס בפני השטח של הנוזל. באמצעות המגנט שמסתובב, פני השטח משתנים כל הזמן ולכן יותר חמצן חודר לנוזל.

בתהליך התסיסה נוצר CO2 על פני התאים (שמרים) הסיבוב מקל על ה- CO2 להשתחרר מהנוזל היות ונוכחותו לא טובה לשמרים. (להזכיר, בשלב זה עושים שמרים ולא בירה).

עם עושים סטארטר 36 שעות, יש אפשרות לתת ערבוב מדי כמה דקות אבל הרבה יותר קל להשאיר את העסק שיעבוד לבד ורצוף, לא?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איך מוודאים שמהירות הסיבוב היא נכונה? אני מניח שמהירות גבוהה יכולה לפגוע בשמרים.

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי תשובה. אולי תתפוס איזה שמר ותשאל אותו?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אומנם אני לא תא שמר  , אבל במהיריות שאנחנו מדברים אין בעיה.

המטרה היא ליצור מה שנקרא תרחיף, נוזל שהשמרים צפים בו ולא שוקעים לתחתית.

בשביל זה לא צריך ערבולות מטורפות, מספיק ערבוב עדין.

 
אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

פרננדו- de que estas hablando

סתם שולחן מחשב מפח מחורר. עכשיו נתת לי רעיון להפוך אותו למסננת.

יש נגד משתנה -פוטנציומר , שאיתו אני שולט במהירות. מחלש ומערבורת יפה ועד סיחרור מטורף.

וההסבר של עמנואל פשוט וממצה.

אבי De Nahona

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

http://www.techmfg.com/products/breadboards/77series.htm

 

מרחוק נראה אותו דבר.

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה הארטיק קסטה הזה?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

יש לו פלטה מנירוסטה מחוררת עם הברגות למיקום הציוד האופטי.

מתחת יש כוורת HONEYCOMB כדי לנטרל כל רעידה שמגיעה מהרצפה

הרגליים מאוזנות ויציבות על ידי בקרת אוויר אקטיבית.

אחלה צעצוע אבל לא בתחום הבירה.

פרננדו