הפסיק לרדת

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לפני שבוע עשיתי שלושה בישולים. חיטה, פילזנר ופורטר. שני הבישולים הראשונים בסדר גמור, זאת אומרת שממשיך פעפוע. אבל הפורטר הפסיק את הספירה שלו ועומד איתן על 1.03

בגלל ששני הבישולים האחרים ממשיכים בסדר גמור, אני מוריד את האפשרות לזיהום כלשהו.

מה נראה לכם הבעיה?

ניתן לעשות משהו? אני אמור להגיע ללפחות 1.016 בסוף התסיסה

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דווקא בזיהום הייתי מצפה לפיפוע יתר.

אני הייתי בודק כמות סיכרים זמינים לשמרים.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה השמרים ומה ה-OG?

הסבר את המשפט: "הפורטר הפסיק לרדת" - בשביל זה צריך כמה דגימות- מתי לקחת?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חוזר שוב, בועות בנשם הן אינדיקטור לתחילת תסיסה ותו לא. התסיסה לא מסתיימת עם סיום הפיעפוע. יתכן פיעפוע ימים רבים אחרי שהתסיסה הסתימה. אמרנו שבשינויי טמפ' ואפילו מינוריים CO2 שמומס בבירה ישתחרר דרך הנשם. האינדיקטור היחידי לסיום התסיסה הוא לקיחת שתי מדידות בהפרש של יום-יומיים וקבלת אותו הגרביטי.

יתכן מצב של תסיסה תקועה במקרה של שמרים מאיכות ירודה / מתים / כמות שמרים נמוכה מידי. אפשרות אחרת היא כמות סוכרים זמינים נמוכה, פה כבר הבעיה בטמפ' המש.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז ככה. הבעבוע התחיל כמה שעות לאחר שהשמרים הונחו בתוך הבאצ'. הבעבוע המשיך ופחת במשך ארבעה ימים עד שהופסק. אז התחלתי לבצע מדידות. במשך שלושה ימים ביצעתי שתי מדידות בהן קיבלתי אותה תוצאה - 1.03

השתמשתי בשמרים מסוג S-04

אולי כדאי לציין שבעשר דקות האחרונות הוספתי סילאן לבישול הבירה, בגדול בשביל לקבל את הארומה

מה זה אומר על הבירה עם ישארו בה כמות כזאת של סוכרים?


If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה היה הOG?

אתה יכול לנסות לטלטל בעדינות את מיכל התסיסה בכדי לשחרר פד"ח שאולי מפריע לשמרים. וכן להעלות יותר שמרים לתוך הנוזל.

באיזה טמפ' נמצא המיכל ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרים אנגלים מסיימים גבוה - לא כל כך גבוה

חכה עוד כמה ימים בינתיים אפשר לטעום ולבדוק

 

לא ענית OG 

וגם מה היתה טמפרטורת התסיסה?

האם מאש או רכז?

קיצר - תן את המתכון גם

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ש' "מה זה אומר על הבירה עם ישארו בה כמות כזאת של סוכרים?"

ת' בירה מתוקה. איחס.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא בדיוק

כי אם נשארו סוכרים בלתי תסיסים - הם גם לא כל כך מתוקים

אלא אם כן זאת בירה עם סוכרזית

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא סוכרזית ולא בטיח

המתכון הוא לבישול ש-15 ליטר של בירה. מורכב בעישר מאייל ותוספות של לתת מעושן, שחור וקארה-פילס. לקראת סוף הבישול הוספתי האל וסילאן.

המדידה של OG הייתה 1.061

טמפרטורת התסיסה הייתה 25 מעלות, שנראת לי סביר ביחס לחום ששולט בחוץ

ושאלה נוספת, אם נאמר שהתסיסה ממשיכה גם כאשר בועות לא יוצאות מהנשם, זאת אומרת שהן פשוט נספגות בבירה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכל הנתונים אני מסיק כך:

באר שבע = בדואים

לתת מעושן + שחור + הל = קפה עם הל

גרויטי של 1.030 = מתוק

נפח של 15 ליטר = קטן

בקיצור בישלת קפה ערבי קטן ומתוק. ככה צריך!

עכשיו רק תפתח שולחן, תשחט איזה כבש ואנחנו בדרך לבאר שבע...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט