שלום לכולם,
זאת הפעם השנייה שאני נתקל בתופעה כואבת: כישלון הקרבונציה בבירות עם אחוזי אלכוהול גבוהים. הפעם הראשונה הייתה ביוני, מדובר בבירה בלגית עם 9% אלכוהול, הפעם השנייה ביולי עם בירה 10% בלגית כהה.
בשני הפעמים השתמשמי ב T58 האמור להיות אמיד ל12% אלכוהול (ראו טבלה)
אני יכול להעיד בוודאות ש:
* הפקקים היו סגורים
* רמת הסוכר תירס הייתה תקינה ל3 נפחים
* הבירה תקינה, טעימה, בהירה, ולא מזוהמת
בנוסף אני יכול להוסיף ש:
* התסיסות נעשו בטמפרטורות יחסית גבוהות (בול בגלי החום האחרונים): 25-27 מעלות לפעמים
* השארתי את התסיסה הרבה זמן במיכל (15-20 יום)
בשני הביצ'ים לא היו שמרים בתחתית הבקבוקים ולכן אני מניח שהם פשוט מתו לי.
הייתי רוצה לשאול:
1. מה בדיוק הרג אותם (הזמן הארוך, הטמפרטורה, שניהם)? הייתי צריך לעשות משהו בדרך שונה?
2. מה הדרך ההכי נכונה להוספת שמרים לבקבוק? אני יודע שכבר דיסקסנו את זה בעבר אבל אני צריך קריאטיביות ורצון טוב כי הבי'ץ האחרון טעים להחריד ועבדתי מאוד קשה עליו.
3. איזה שמרים הייתם מציעים? איזה תהליך הוא ההכי בטוח?
תודה רבה,
פרננדו