מחליף חום

26 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עקב רצון לשנות את שיטת קירור התירוש במשלתי הקטנה, חשבתי לפתוח שאלה.

מה עדיף: מחליף חום זרימה נגדית או מחליף חום טבול?

בבקשה תנו את דעתכם מתוך נסיונכם האישי והידע הרלוונטי

כמובן שיש עניין של חיסכון במים וכו'

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מחליף חום זרימה נגדית:

יתרונות:אפקטיביות גבוהה בהעברת החום, יותר חסכוני במים, קירור מהיר

חסרונות:קושי לנקות היטב וסיכון לזיהום, מחייב ברז בסיר הבישול

מחליף חום טבול:

יתרונות:בטוח מפני חשש לזיהום

חסרונות:קירור איטי יותר, יותר "בזבזני" במים

מבחינת חסכון במים - בשני המקרים באמצעות שימוש במשאבה, במיכל מים (נגיד חבית פחמס) ובקרח שהוכן מראש - אתה יכול לבצע את כל הקירור בלי לשפוך טיפת מים אחת. גם בלי כל האופרציה - שימוש ב-pre-chilling יכול לחסוך הרבה מים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מהזיהום זה בעיקר מה שאני חושש

היום יש לי סוג של מתקן צ'ילר שבניתי. המים עוברים בתוך צינור שנמצא באמבטיית קרח, ומתקררים בתוך הצינור. אני ממש חושש מהזיהום שיכול להיות בתוכו. גם כשאני מעביר מים נקיים כדי לנקות את הצינור, אני עדיין חושש ממה שהולך בפנים

יש מישהו שכן מקרר עם מחליף חום טבול ויכול לספר מה קצב הקירור?

If you don't stand for something

You will fall from anything

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אין מה לחשוש מזהום

פשוט צריך להעביר מים רותחים ליפני הבירה לחיטוי וגם אחרי לשטיפה וכמובן לכסות את פתחי הצינור הנחושת באיחסון

 

 


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני מניח שסירקולציה של בירה רותחת למשך כמה דקות גם תעשה את העבודה.

פרננדו

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני משתמש ב IMMERSION CHILLER. אם אני לא נמצא על יד הסיר כדי לערבב לוקח לי כמעט 50 דקות ו50 ליטר מים. אין לי פרה-צ'ילר והמצב הקטטסטרופלי מתחיל כשעוברים את ה50 מעלות מטה.

יש כאלה שטוענים שמצליחים להגיע ל40 מעלות תוך 15 דקות על ידי עירבוב רציף. לאחר מכן פשוט לא מנסים ומוסיפים קרח.

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מקרר 25 ליטר ל-28 מעלות (תלוי בטמפ' מי הברז. בחורף המצב הרבה יותר טוב) ב-15 דקות. משתמש במצנן זרימה נגדית. וללא פרה צ'ילר שאגב ניסיתי ולא עוזר בכלל (במקרה שלי) משתמש בכ- 100 ליטר מים שמשמשים להשקיית הצימחייה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

זו לא הפעם הראשונה שאני שומע שפרה צ'ילר לא עוזר, כדאי לוותר מראש על הרעיון הזה.

כדי לשפר את הקירור צריך להזרים את מי קרח בצי'לר בעזרת משאבה או גרביטציה.

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי,

  אני חושב שהחוסר יעילות נובעת מכך שמנסים לבנות פרה-צ'ילר המבוסס על בקבוקי קרח במים עומדים. המעבר חום מהמיים לבקבוקים הוא איטי מדי.

אני בטוח שאם תתבול 4 מטר נחושת בתוך גוש קרח (תעשה את זה כשהוא במצב נוזלי אחר-כך זה קשה יותר :-) ) אז המים יעזבו את הגוש קרח ב0 מעלות ואין לי ספק שזה יאשפר לך זרימות יותר מהירות של התירוש, דהינו פחות זמן.

אני אמור לקבל את הספר האהוב של מעבר חום בימים הקרובים. אני אעבור על הנוסחאות ואעדכן לגבי היחס בין הפרה-צילר לצילר.

פרננוד

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תתפלא אם המים יגיעו לטמפ' קטנה מ 0 מעלות תוך כדי מעבר בפרה צ'ילר, ואז אתה ממש בבעיה.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בבישול האחרון טבלתי את הפרה  צילר ממש בקרח ומים. טמפ' המים היתה מעלה אחת. וכל זה נתן ירידה של 2 מעלות ביציאה מהצילר. במקום 30 מעלות 28 מעלות. לדעתי לא שווה את הטירחה. 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדיף להזרים את המים לצ'ילר דרך מי קרח בלי סליל טבול.

צריך מיכל אטום שמסוגל להחזיק לחץ עם פתחי כניסה ויציאה (לדוגמא קורניליוס), בתוכו מי קרח ולהזרים דרכו מים מהברז.

אלון ניסה את זה עם דלי פלסטיק אבל צריך מיכל עמיד ללחץ.

 

 

 
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בימי הקיץ כניראה אין מנוס ממשאבה נוספת. הייתי מנסה איזו משאבה פשוטה יותר מזאת שיש לי, הטמפ' נמוכות בהרבה (גם לספרג') והחיטוי לא משחק תפקיד. ידוע לך על משאבה של מכונת כביסה/מדיח שיכולה להתאים?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

רועי,

אל תשכח את החום הלטנטי שאתה צריך להוסיף כדי לעבור מצב צבירה. בהנחה זרימה קבועה הסיכוי להיווצרות קרח הוא אפסי.

תנו לי כמה ימים ואני אעדכן. רגע, אולי זה יבעס מישהו, סך הכל זה סתם פורום... לא, אני אשתף, ככה אני!!

פרננדו

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קיבולת החום של קרח די גבוהה והמסה של ק"ג אחד של קרח יכולה לקרר כ-80 ליטר מים במעלה אחת. אם הקרח הוריד את החום של 30 ליטר בירה ב 2 מעלות אזי בהסך הכל הומסו כ 0.75 ק"ג קרח. אם התכנון של הפרי צ'ילר יאפשר מעבר חום (קור) מהקרח למים ביעילות והמים הנכנסים הם ב-25 מעלות, צריך כמות קרח שהיא לפחות 1/3 ממשקל המים שמשתמשים לקירור בשביל לקרר את כל המים הנכנסים לפרי צ'ילר. אבל המים גם יצאו מהפרי צ'ילר ב 0 מעלות ויקררו את התירוש בהתאם. מהניסיון שלי צריך לערבב את המים והקרח של הפרי צ'ילר כל הזמן בשביל שהם יקררו את המים הנכנסים לצ'ילר.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר גם להוסיף מלח?

JZ דיבר על זה אבל אני לא זוכר באיזה הקשר.

סליל טבול בפרי צ'ילר עם מלח - הוא טען זהוא מקרר ככה בץ' בכמה דקות (בנוסף לווירפול)

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

לפי החברה האלו במחליף חום ששאלתי עליו לפני כמה ימים בפורום הזמנים יותר טובים בלי קרח ומלח

http://www.homebrewstuff.com/servlet/the-259/counter-flow-plate-heat/Detail

Compact 20 Plate Wort Chiller

Max flow rate to chill 99c° to 20c° = .75gpm
time to chill 5 gallons = less than 7 minutes

אבי

אבי De Nahona

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבי, הבעיה היא בצ'ילר, הבעיה בטמפ' הגבוה של המדיום המקרר (מי הברז בקיץ). בכל צ'ילר הכי יעיל שלא יהיה אי אפשר לרדת נמוך יותר מנוזל הקירור. אם מי הברז בקיץ מגיעים לסביבות 28 מעלות במקרה הטוב, התירוש יצא ב- 30 מעלות. ופה נכנס לתמונה הפרה צ'ילר למנסיון לא ממש אפקטיבי.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

מי קרח הם נוזל קירור מקובל מאוד בתעשייה וניתן להגיע איתם אפילו למינוס 20 מעלות! מי שמעוניין לדעת איך זה קורה שיחפש קצת מידע על עיקרון vant hoff ויקבל הסבר. בכל מקרה יתכן בה-plate chiller לא בנוי מחומר שעמיד לתמלחת ויתכן שיגרום לקורוזיה.

באופן כללי, פרה צילר עם מי קרח לא כ"כ יעיל כיוון שההפרשים זניחים. כשאני אגיע חזרה לארץ אציג לכם נוסחא לחישוב מעברי חום במחליף חום.

או שניתן לבדוק כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Delta_T_1.png

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כאן יש כמה נוסחאות פשוטות למי שרוצה לקבל מושג ראשוני.

http://ganshmuel.blogspot.com/2006/05/blog-post.html

בהצלחה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאמר רציני ומעניין - אני בהחלט אעמיק בו. תודה.

את המפעל המדובר אגב אני מכיר ממקור ראשון - עבדתי בו מספר שנים ובהחלט למדתי הרבה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן, לא אמרנו שכשאין מה חכם להגיד, לא אומרים?

סתאם, אני צוחק, אני רושם לי 2 נקודות זכות. הצלחתי להעיר את הדוב פעמיים באותו היום.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

או להעביר חומר חיטוי בצינור עד שאתה מתחיל לקרר...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד,

כשתסיים לפתור נוסחאות איבוד חום בקרח, ללפף צנרת נחושת ולחשב צפיפות מלח בתמיסת קרח קורוסיבית...שלח לי מסר.

נועם

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שגלעד קיבל מזמן תשובה לשאלתו. הנושא "קצת" התפתח גם לתחומים קרובים (פרה צ'ילר) וזה לא כ"כ נורא. הנוסחאות הם בהחלט התפתחות מזוויעה. אני מסתכל עליהן ולא מבין מה עשיתי 4 שנים בפקולטה להנדסת מכונות, חבל שלא נרשמתי לפסיכולוגיה, גם היה הרבה יותר קל להתקבל ואולי אפילו הייתי נהנה מהלימודים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בגדול, קיבלתי קדחת, אבל חזרתי משיט של יומיים אז אני באווירה טובה. תרמתם הרבה, ואני בטוח שאני אעשה את השיקולים בהתאם. אגב, כמה מכם משתמשים במשאבות עבור העברת התירוש, המים במחליף חום? זה באמת אפקטיבי?

If you don't stand for something

You will fall from anything