המרת מתכון מרכז לאול גריין

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התייעצות בבקשה,

להלן מתכון רכז. את הבירה הזו בישלת מספר פעמים ולדעתי היא מוצלחת והיא גם קיבלה ביקורות טובות מהטועמים הרבים ששתו אותה.

אני רוצה להמיר את המתכון לאול גריין מבלי לשנות שום דבר בפרופיל הטעמים של הבירה.

 Beer: Whisky Barrel Porter

 

Style: Brown Porter

 

Type: Extract w/grain

 

Size: 22 liters

 

Color:  33 SRM

Bitterness: 20 IBU

 OG: 1.056 FG: 1.014

Alcohol: 5.4%

Grain:

250g Caramunich III
400g Carafa I Pale chocolate
150g Carafa III

3kg Light Liquid malt extract - 2/3 amount at late addition

500g DRY Wheat extract - late addition

 

 

אשמח להמלצות בבקשה לגבי המרת המתכון לאול גריין. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hops:

 13g Northern Brewer-15% AA, 60 min

Log: 60 gr oak cubes soaked in 250 ml of whiskey added after 5 days of fermentation for 1 week

 

Carbonation: 2.0 volumes Corn Sugar: 87.2g for 20 liters @ 18°C

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

את ה - 3kg Light Liquid malt extract תחליף ב - 3.95 ק"ג Pale Ale

את ה - 500g DRY Wheat extract החלף ב- 700 גר' חיטה.

מאש ב - 67 מעלות ל - 60 דקות.

 

אתה בטוח שאתה רוצה להכניס חיטה לפורטר שלך?

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. כנראה כיוונתי לדעת חכמים:

http://legacy.northernbrewer.com/promash/1603_.html

ב. זה יצא מוצלח בגירסת הרכז.

ג. אני לא סגור על המרת הDME חיטה לגרעינים. הרי בDME חיטה אין 100% חיטה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נעם את מה שריפטין אמר תכניס למתכון ואז תתקן לפי הנצילות של המערכת שלך

 

קצת חומר קריאה(לא קראתי)

http://www.byo.com/stories/recipes/article/indices/50-recipe-calculations/620-extract-to-all-grain-and-back

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם,

אתה צודק וצריך להניח שה - DRY Wheat extract מורכב בדרך כלל מ - 65% חיטה ו - 35 פייל אייל.

בהתאם לכך הנתונים החדשים הם:

4 ק"ג פייל אייל

380 גר' חיטה.

החישוב נעשב ב BEERSMITH לפי נצילות של 75% .

 דווח אם אתה צריך חישוב לנצילות אחרת.

 

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אפשר להוסיף חיטה לפורטר אך התוצאה היא שהוא יוצא עדין, טיפה קרמי. אני מניח שהוספת הויסקי די מסתירה את זה.

התחושה שלי היא ששיבולת שועל עדיפה.

פרננדו

נ.ב.: אחלה בירה! אחת המוצלחות ביותר ממבשלת שיבולת!