כפי שרובכם יודעים נוכי תקוע בהודו. במצב הזה לא נותר אלא להטביע את היגון בטיפה המרה ובמקרה הזה בירת קינגפישר:
קינגפישר לאגר- מאוד מזכירה לאגר צכי, כשותית ומאוזנת. במידת הצורך הייתי קונה אותה.....
כפי שרובכם יודעים נוכי תקוע בהודו. במצב הזה לא נותר אלא להטביע את היגון בטיפה המרה ובמקרה הזה בירת קינגפישר:
קינגפישר לאגר- מאוד מזכירה לאגר צכי, כשותית ומאוזנת. במידת הצורך הייתי קונה אותה.....
בביקורי האחרון בהודו (ובהעדר חלופה ראויה) ניסיתי מהקינגפישר. גמרתי את כל מה ששמו לי בכוס אבל זה לא עשה לי טעם של עוד.
ואני חשבתי בתמימותי שנשארו כמה IPA מימי השלטון הבריטי....
דווקא נהניתי מהקינגפישר המחוזקת כשהייתי בהודו שנה שעברה, עוד מספר ימים אני טס בשנית (בעצם בשלישית), ואז אבחן אותה עוד הפעם, אם אתה עדיין תהייה שם יהייה נחמד להיפגש לאיזה old monk rum
אני לא מבין, מה אתם מחפשים בהודו? לא מלוכלך שם? ואין בירות טובות.
אכן המצב קשה. מחר אני חוזר... ה- T-58 מתגעגעים....
יואב, באיזה שלב אתה מכניס סוכר לבן לטריפל?
לא לבן, סוכר חום. לקראת סוף הבישול
בפעם הבאה תנסה להוסיף בשלושת רבעי התסיסה. תקבל יותר אלכוהול ובירה יבשה יותר.
אכן,
אליבא ד JZ, יש אפשרות להוסיף את הסוכר הפשוט (חום או לבן) תוך כדי התסיסה (בשלב High Krausen) אבל אז יש לדאוג לחיטוי והמסת הסוכר.
הוספה בשלב הזה מאפשרת לשמרים להתחזק ולפרק חלק מהמאלטוז לפני שהם צריכים להתמודד עם הסוכרוז.
שווה נסיון.
הייתי באפריל האחרון בהודו ובנפאל ומאז אני מתכננן לכתוב משהו על הבירות שם אבל עצלנותי גוברת עלי. בכל אופן בהודו גם אני התנחמתי בעיקר בקינג פישר 8%. אני לא גיליתי את הדבשיות אבל יש לו בהחלט איכויות אחרות. למשל, לדפוק את הראש שזה יתרון לא קטן בהודו. אגב, הידעתם שבהודו (או לפחות בדלהי רבתי ) מותר למכור משקאות אלכוהולים רק בחנויות ממשלתיות הקרויות English Wine & Beer? ועוד קוריוז, ההודים אינם מתחייבים לאחוז האלכוהול על התווית של הקינגפישר 8% (המכונה Extra Strong) על התווית כתוב " alcohol contains exciding 5.25% but not exciding 8%". אכן מוזרות דרכי ההודים.