ICE BEER

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

עזרתכם זקוקה

אני בשלבים של הכנת אייס ביר מתירוש שהכנתי. את כל השלבים כבר סגרתי חוץ מדבר אחד - ההקפאה.

מה זאת אומרת? הבעיה שלי היא שלא חישבתי בכמה נפח של נוזל גדל כאשר הוא קופא.

אם אני רוצה להקפיא 20 ליטר של תירוש, מה גודל המיכל שדרוש לי בשביל להקפיא בו את התירוש?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד,

אייס ביר מכינים מבירה קפואה, לא מתירוש קפוא.

לדעתי אתה יכול לקחת בחשבון התפשטות של 5%.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מה ההבדל בין בירה לתירוש?

בירה היא לא התירוש אבל רק לאחר שהוא מוגז?

בגדול, כל הנוזל תסס יפה. אלכוהול הגיע לרמה של 5.5%

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תירוש לפני תסיסה, בירה אחרי תסיסה.

תירוש = מים עם סוכר

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ובנוסף למה שנועם אמר, אל תשכח שבסוף - אחרי ההקפאה וההפשרה, תצטרך להגיז את הבירה באמצעות CO2 מכיוון שברמת האלכוהול שתקבל אף שמר לא יהיה מוכן לעבוד. במחשבה שניה - אולי שמרי שמפניה.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בזה אתה צודק. אני משתשמש בשמרים שמתסיסים עד 11% אלכוהול

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמעתי מישהו מסביר שהוא מקפיא בקורני עד ש 10-20 אחוז מהבירה קופאת.

אז הוא שופך את מה שלא קפא לעוד חבית וזאת בעצם האייסביר

 

בהצלחה

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

גלעד, סתם לידע כללי, שזה תמיד כיף, התופעה שאתה מדבר עליה נקראת "אנומליה של המים".

בלי חפירות מיותרות, השם המוזר פירושו בעולם הכימי גדילת נפח המים בנקודת הקיפאון.

לשאלתך - בנקודת הקיפאון (אפס מעלות), גדל המבנה המרחבי של המים בכעשרה אחוזים מתוך נפח המים ההתחלתי. דהיינו, 20 ליטר תירוש\בירה > 22 ליטר גוש ארטיק קרח בטעם בירה.

*נפח המים (יותר נכון גוש הקרח) ימשיך לגדול ככל שתצנח הטמפרטורה. תחילה בנקודת הקיפאון (גדילת עשרת האחוזים כאמור), ואז בשלב השני, שהוא בירידה מתמדת של הטמפרטורה.

בהצלחה.