חזרנו עכשיו מגרמניה!!!!!! (אני, אליאור ותום...)
טיול מעולה קצת מטורף פרטים נוספים יבואו בהמשך...הבאנו קצת בירות..ועוד
חזרנו עכשיו מגרמניה!!!!!! (אני, אליאור ותום...)
טיול מעולה קצת מטורף פרטים נוספים יבואו בהמשך...הבאנו קצת בירות..ועוד
ראיתי את התמונות, נראה טוב. מחכים לטעימות :)
למי שטרם ראה את התמונות. אתם מוזמנים:
http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=199446&id=636326081&ref=mf - חלק ראשון
http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=199486&id=636326081&ref=mf - חלק שני
ישנם עוד לא מעט סרטים וסרטונים שלא העלתי. בקרוב נעשה מפגש עם הבירות
נו?
עברה שנה ולא שמענו חוויות. מה יהיה?
יש המלצות?
אוקי אני מתנצל על כך שלא עידכנו..
הטיול היה אינטנסיבי (כיוון שעברנו ב5 ערים ב7 ימים) ומהנה.
בשבילי חווית הבירה הפוריה ביור הייתה השהות בבמברג, עיר יפיפיה, עם מלא מבשלות קטנות\ברופאבים. אפשר לקנות שם תיק וספל בירה ב20 יורו ולקבל איתם איזה 10 קופונים למבשלות מקומיות שכל קופון מקנה חצי ליטר בירה בכוס או ליטר בבקבוקים הביתה....ביקרנו במפעל של ווירמן שעשו לנו קבלת פנים חמה ואישית וסיור אישי לשלושתנו (אני, תום, ועוד חבר)
לצערי לא הסכימו לעשות לנו סיור באף אחת מהמבשלות המקומיות לר משנה כמה התחננו וניסינו לשחד עם בירה תוצרת בית.
למי שנוסע לבמברג..קחו לכם שם לפחות 3 ימים...שני ימים זה לא מספיק שם.
נירנברג-לא אטרקציה מיוחדת למבשלנים, אך בהחלט לשתיינים ובליינים,יש מלא פאבים ומסעדות במרכז העיר-לא משהו מיוחד.
בדרך למינכן, מנירנברג, אפשר לראות קילומטרים של שדות כשות, פשוט מדהים, הגענו איזה חודש לפני הקציר...למיטב הבנתי יש שם פעילויות של קציר לכל המשפחה בסתיו.
נכנסנו למינכן..והנה ריח של תירוש, מבשלת פאולנר(המשולבת עם האקר פשור הידועה פחות) משתרעת של שני בלוקים מעל האדמה ברשת של בניינים ומבנים,ו2 בלוקים מתחת לאדמה-מה שהיה פעה מנהרות למיכלי תסיסה והיום משמש כמקום לצנרת לשמירת אנרגיה וייעול תהליכים אחרים. מומלץ ומעניין הסיור שם, המקום גדול ובעל היסטוריה עשירה.
בכל פאב במינכן תמצאו שלט של פאולנר או הופבראו המקומית גם היא...לא מפתיע ממש הא?..לעומת זאת למבשלת הופבראו יש היכל בירה גדול קרוב למרכז העיר...חוויה למי שרוצה ארוחה באווירה בווארית עם בירה טריה והמון אנשים חגיגיים מסביב. בכל רחובות מינכן אפשר למצוא גברים מסתובבים בלדרהוזן, הלבוש הבוואי המסורתי(זה עם מכנסי ה3\4 והשלייקס)....אז לא, לא משעמם להם=מסתבר שיש "קבועים" בפאבים, אנשים שפוקדים בלבוש המסורתי הזה את הפאבים במשך כמה שנים כמה פעמים בשבוע ומקבלים לוקר עם הכוס שלהם שעוברת בירושה בתוך הפאב והנחות על השתיה.
חברה בשם new europe מספקת סיורים ברחבי העיר(שאינם חייבים בתשלום אלא נהוג לתת טיפ למדריכים בסוף הסיור) ויש להם גם סיור בתשלום שנקרא beer challange ובו פוקדים את 6 המבשלות הגדולות של מינכן,זאת דרך מעולה להיות בבתי בירה מקומיים גדולים ולנסות את "המגוון הרחב" של אותם הלאגרים ובירות החיטה שיש לכולם להציע.
מחוז פרייזינג Freising נמצא כ20 דקות נסיעה דקומה ממינכן ובו ממוקמות אוניברסיטת ומבשלת וייהנשטפן. מקום שבאמת לוקח את הבירה ברצינות מדעית.
שם הסיור היה מאוד אינפורמטיבי, מסתבר כי המבשלה ממומנת בחלקה ע"י הממשלה ולכן היא חייבת להיות פתוחה לכל הרוצה לראות מה הולך שם. כמובן שבכל הסיורים יש טעימות, ובוייהנשטפן יש הכי הרבה טעימות, שכן שותים את כל הבירות שלהם עם הסברים קצרים לצד פרצל חמים..
יש עוד הרבה ניואנסים לטיול הזה, אבל בגדול מה שרלוונטי לנו המבשלים מוצג פה.
אם מישהו רוצה לשאול משהו ספציפי אשמח לענות.