קירור בקבוקים לאחר מנוחה

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

קראתי שלאחר מנוחה בבקבוק צריך להכניס את הבקבוקים למקרר ולעצור את הגיזוז.

האם באמת יש חובה כזו?

מה קורה לבקבוקים שלא יוכנסו לקירור (כמובן עד ללילה לפני שתית הבירה...)?

אם אכן חובה לעבור שלב זה, האם יהיה הבדל מהותי בין בקבוק שהוכנס לקירור כעבור שבועיים מביקבוק לבין כזה שהוכנס חודש או יותר לקירור

(בהנחה ששבועיים מספיקים לשלב הגיזוז)?

אשמח ללמוד מניסיון החברים.

אמיר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם קראת אז כניראה שכן. אם נגיד שלא אז תגיד שקראת?

אני לא קראתי, אני שמעתי. חיי המדף של הבירה בבקבוק תלויים בטמפ' האיכסון. ככל שישמרו קר יותר כך אורך החיי המדף יהיה ארוך יותר ותכונות הבירה ישמרו בפחות שינויים.

בקצב הצריכה שלנו, לא ממש משמעותי. אין בכלל קשר לגיזוז. הגיזוז נגמר כשהשמרים מכלים את הסוכר. רוצה פחות גיזוז שים פחות סוכר. הגיוני, לא?

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

אהלן אמיר, מה שלומך?
מבלי לחזור על דבריו של עמנואל, המנוחה שאתה מדבר עליה נקראת קונדישנינג (נראה לי שעמנואל ייצא עליי), במהלכה השמרים מבצעים תסיסה שנייה - דומה מאוד לראשונה שבמיכל התסיסה - הם צורכים את כל הסוכרים הזמינים שבבקבוק, וה-
CO2,
 שהוא כמובן "תוצר הלוואי" מתמוסס בבירה בגלל שפקקי הכתר לא מאפשרים לו "לברוח". זה באמת ימשיך להתרחש עד אשר ייגוועו כל הסוכרים. אם תכניס את הבקבוקים למקרר טרם תום התהליך, הקירור לא יעצור את תהליך הגיזוז אלא רק יאט אותו משמעותית.
בנוסף, הבירה תיהיה צלולה יותר (אחרי שבוע בערך) ובעלת ראש קצף מרשים יותר.

מלבד חיי מדף, אין שום בעיה בשמירת הבקבוקים במקום חם\אפל\יבש, ובהכנסתם למקרר טרם צריכתם (מומלץ 24 שעות קודם).

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תימור, לא היית צריך להתאמץ, מכיר cut and paste?

(-8 

יצעתי עלייך

תימור אני חייב לציין שיכולת הביטוי שלך בכתב בהחלט מרשימה. (זה היה רגע של רצינות)

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

תודה רבה עמנואל. אני בסה"כ מעתיק ממך, אתה יודע.. (:

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא להמעיט בערך הקונדישנינג. התסיסה השניה בבקבוק נמשכת שבוע עד שבועיים אבל תהליך הקונדישנינג ממשיך הרבה מעבר לפרק זמן זה. דווקא לאחר שהשמרים כילו את כל הסוכרים הם מתחילים לעשות דברים חשובים באמת. בהיעדר סוכר הם ניזונים מכל מיני חומרים כימיים שהם הפרישו במהלך השלבים הקודמים של התסיסה כך שהבירה ממשיכה להשתנות ולהתעצב.

בנוסף - יש טעמים שהולכים ומתמתנים לאורך זמן (מרירות יורדת, מתיקות מתמתנת), תהליך שמואץ ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר. לפעמים זה עושה לבירה טוב ולפעמים לא, כך שבהחלט אפשר להחליט על סמך טעימה אם אתה רוצה להשאיר את הבירה מחוץ לקירור או להעביר אותה למקרר.

הקירור מאיט את פעילות השמרים (כמעט עד כדי עצירה מחולטת) וכך ניתן לשמור על הבירה יציבה לאורך זמן.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

הי תודה על התגובות. האמת שכתבתי מנוחה כי לא מצאתי מילה עברית מתאימה לקונדישנינג.

יש לי מקום אחסון חשוך בבית בטמפ' סבירה. חששתי שאצטרך להשתמש בקירור , ואז אני מוגבל לבישול של 10 ל' לבצ' (זה המקום שהצלחתי לגנוב מהמקרר בבית).

לאחר התשובות שלכם , החיים שלי קלים יותר ואני יכול להתחיל לבשל 20 ל' לבצ'.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

aging 

conditioning

lagering

 

שלושה דומים אך שונים

מי רוצה לתת להם שמות בעברית?

 

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יישון

עיצוב

ואחסון קר?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא עיצוב כי אם ייצוב

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רוב הבירות צריכות יותר להתבגר מאשר להתישן ולכן אני מציע "ביגור" .

אני לא בטוח שיש הטיה כזו בעברית. אם אין אז הגיע הזמן.

יייצוב - מקובל.

לאגרינג = ליגור / ללגר (מילים חדשות )

 

אבשלום חום