חומץ בפעם השניה ברציפות - ואני אובד עצות

29 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, הפעם זה באמת מוגזם.
אותו המתכון, הקפדה עילאית על נקיון וחיטוי. שטיפה יסודית של כל מה שבא במגע עם הנוזל לאחר הרתיחה. קירור מהיר על ידי הוספת קרח.
הכנת השמרים בסטרטר ותסיסה של כ 4 ימים, השארתי במיכל התסיסה שבועיים - והצפיפות היתה עדיין גבוהה מעט - טעמתי והטעם חמצמץ.
‏ אני כבר לא יודע מה לא בסדר ומתחיל לחשוש לגורל הבישול הבא.

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד - הקרח שאתה מוסיף - הוא קנוי או שאתה מייצר אותו לבד? במידה והוא מייצור עצמי - באיזה מים אתה משתמש?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרח קנוי ומים מינרלים מהסופרמרקט.
אני חושד בחומר החיטוי החדש שקניתי - אמוניום רבעוני. שהוא לא עושה את העבודה כמו שצריך.

עודד
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

גם אני קניתי מהחומר הזה והבנתי שצריך לשטוף אחריו במים.

ייתכן וכאן מקור הזיהום.

אני באמת לא מבין מה ההבדל בין החומר הזה לבין סתם אקונומיקה שאפשר לקנות בסופר (פרט למחיר).

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושד בקרח. אני בעצם חושד בכל  מה שניכנס/ נגע בתירוש אחרי הבישול.

תנסה לעשות בץ בגודל סיר הבישול ללא תוספות. הברז במיכל התסיסה, פורק וחוטא?

רק לא להתייאש.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד, תזמין אותי לבישול הבא, או לחילופין תצטרף אלי לבישול. ביחד נמצא את הבעיה.

מרטין - זה שיש לנו בעיה של חומר חיטוי ראוי אני אומר כבר זמן רב.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

יש אצל רשף יוד מרוכז זה אותו יוד שמוכר וידוע לנו והוא לא דורש שטיפה  זה יוצא 1 מי"ל ל20 ליטר וזה עובד סבבה לגמרי...

עודד באמת שגם אני הייתי חושד בקרח...

עדיף כבר שתרתיח מים ותקפיא אותם בבק'בוקים מחוטאים...

לא?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני כנראה אצטרך לקנות מרשף יוד.

עודד
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

הייתי אצל רשף השבוע והוא אמר לי שגם היוד המרוכז שלו דורש שטיפה,

כמו כן הוא אמר שהוא יזמין יודפור - שאינו מצריך שטיפה והוא ימכור אותו באריזות של ליטר.

כבר הזמנתי ממנו ומקווה שיגיע בקרוב.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל - לכבוד יהיה לי להזמין אותך לבישול, עם הציוד הפרימיטיבי שלי זאת תהייה בשבילך חוויה אנתרופולוגית.
אני חושד בקרח, בחומר החיטוי, באויר של המרתף ובכל מי שהעיף מבט על מיכל התסיסה. אבל הבעיה שאני לא יכול להוכיח כלום. בפעם הראשונה האשמתי את עצמי שאולי לא שמתי לב ולא חיטאתי משהו. פעם השניה כבר משהו חשוד בתהליך - למרות שהוא אותו תהליך שבו תמיד עבדתי.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד
הבעיה היא לא בקרח.
תעבור לחיטוי ביוד. אל תתיאש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איפה קונים יוד בכפר סבא?

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קפוץ לרעננה עם בקבוק קטן ותקבל כמות שתספיק לך לכמה חודשים.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה דגן
תוכל לשלוח את מס הטלפון שלך במסר? אני אתקשר לתאם מתי ולהיכן להגיע

עודד
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

תנסה אצל רוזנר

http://www.d.co.il/16348310/19710/

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אילן, רוזנר = בירדי. מה שאין אצל בירדי לא יהיה אצל רוזנר.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני כן הייתי חושש מאוד מהקרח. מפעלי הקרח הם הדבר הפחות סטרילי שאני יכול לדמיין. במיוחד אחרי שפגשתי את קובי מירושלים...

אני גם הייתי בודק את תהליך הסטארטר ואת המקור של השמרים שאתה משתמש.

פרננדו

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אם אתה חושד בקרח, כדאי להקפיא מיים רתוחים בבקבוק פלסתיק

גוזרים אותו והקרח בפנים סטרילי למהדרין

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

עודד, אני משתמש בחומר החיטוי שציינת (רק שאני לא פותח לעצמי עין.. טפו טפו) בלי שום בעיה וללא תקלות, כבר מספר בישולים.

אני מרטיב את הציוד שאני מעוניין לחטא בתמיסה (ארבע סיסי ל5 ליטר), מותיר לייבוש במשך רבע שעה, ולאחר מכן שוטף במים רותחים (צינור שמחובר לדוּד הביתי).

אם אתה מחטא ציוד, ולאחר מכן שוטף אותו במים רגילים (מהברז בבית, צינור בגינה וכ'ו) אתה פשוט מבטל לרוב את פעולת החיטוי. זה כמו שבטירונות אתה מקבל חמש עשרה שניות לשטוף ידיים לפני האוכל, וכדי לעמוד בזמן, אתה שוטף ידיים עם סבון ואז מנגב אותם במדי ה-ב' המטונפים.

באיזה קרח אתה משתמש? האם בקרח תעשייתי, דוגמת מיסטר אייס ושות', או בבקבוקי מים רגילים שאתה מקפיא, או שמא במים מינרלים שאתה מקפיא?

כיצד אתה מוסיף אותם לתירוש הרותח? הרי עליך לחתוך את הבקבוק, לשחרר לחץ שנוצר בבקבוק במהלך ההקפאה לפני השימוש וכ'ו.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרח של מיסטטר אייס, פשוט פותח את השקית וזורק פנימה

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לפי מה שאני יודע גם המים שיוצאים מהצינור בדוד הביתי הם לא רותחים.

הם אולי חמים מאוד בדיקה שנערכה אצלי בבית כ65 מעלות, אבל זה לא מספיק כדי להרתיח ולחטא ציוד כי כדי לעשות את זה צריך מים רותחים באמת 100 מעלות וגם כשאתה שוטף ב"מים רותחים" מהדוד קיים אותו חשש לזיהום כמו שהוא שוטף עם מי ברז רגילים.

אלא אם כן אני טועה והמים שיוצאים ישירות מהצינור של הדוד יותר נקיים וכו'...

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

האם עשית שימוש בקרח תעשייתי בכל בישול, ובהצלחה ללא זיהום, מלבד שני הבישולים האחרונים?

אם כן, יהיה קשה לדעת בוודאות מן הסתם אם הקרח הוא מקור הזיהום. גם אם לא, הייתי ממליץ לך להשתמש במים מינרלים קפואים. הקרח התעשייתי הוא אחלה תוסף של טעמי לוואי לבירה.

כיצד אתה מעביר את התירוש מסיר הבישול למיכל התסיסה?

כיצד את מאוורר את התירוש?

באיזה נשם אתה משתמש?

התסיסה המדוברת שארכה ארבעה ימים, ופרק הזמן הנוסף של שבועיים, נעשו באותו מיכל התסיסה? האם זה מיכל חדש? פלסטיק\זכוכית?

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

מים מינרלים הם לא יותר,  ולעיתים פחות נקיים מבחינה מיקרוביאלית ממי ברז (אני לא מדבר על הטעם)

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

אמיר, כמו בחיים יש תאוריה ויש פרקטיקה. גם באוויר שאנו נושמים יש שניים שלושה "מזהמים".
אני משתמש במים מינרלים, תמיד, לכל מטרה וללא אכזבה מזה מספר רב של פעמים.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אם הסיבה היא של נוחות, או של טעם המים, תמשיך ככה. נבחרת מנצחת לא מחליפים.

כל מה שאני אומר זה שאם תשים מיים רתוחים במקום,  הסיכוי לזיהום יהיה הרבה יותר נמוך,

ואם תשים מיים רגילים הסיכי לזיהום יהיה בדיוק כמו של המים המינרלים.

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

מקבל את דברייך ומסכים במאת האחוזים.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שאני עומד לעשות הערב זה לבשל חצי בץ - כלומר לא להוסיף מים ל 10ליטר שאני מבשל. ועם היוד שלקחתי מדגן (ביחד עם כוס מבירת הצ'ילי הטעימה שלו) אני מקווה להתגבר על הטראומה

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד,

יש לי נסיון טוב מאד עם הקרח של מיסטר אייס. בכל הבטצ'ים שבישלתי מרכז קיררתי ב2-3 שקיות של קרח קנוי בתוספת מים מהברז. הבטצ' היחיד שהחמיץ לי הוא אחד מאלה שבושל מאול-גריין...

 

אם בישולת נפח מלא (בגודל חצי בטצ') איך קיררת את התירוש? אם תגיד שעשית נו-צ'יל, אני אגיד "אחלה", אבל שאר החברים יגידו "אהה!".

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכנסתי קרחומים מחוטאים ומקורצפים ואת מיכל התסיסה הכנסתי למקרר.

הטמפרטורה ירדה ל 30 מעלות לאחר כשעתיים וחצי.

 

עודד