טוב, הפעם זה באמת מוגזם.
אותו המתכון, הקפדה עילאית על נקיון וחיטוי. שטיפה יסודית של כל מה שבא במגע עם הנוזל לאחר הרתיחה. קירור מהיר על ידי הוספת קרח.
הכנת השמרים בסטרטר ותסיסה של כ 4 ימים, השארתי במיכל התסיסה שבועיים - והצפיפות היתה עדיין גבוהה מעט - טעמתי והטעם חמצמץ.
אני כבר לא יודע מה לא בסדר ומתחיל לחשוש לגורל הבישול הבא.
חומץ בפעם השניה ברציפות - ואני אובד עצות
עודד - הקרח שאתה מוסיף - הוא קנוי או שאתה מייצר אותו לבד? במידה והוא מייצור עצמי - באיזה מים אתה משתמש?
קרח קנוי ומים מינרלים מהסופרמרקט.
אני חושד בחומר החיטוי החדש שקניתי - אמוניום רבעוני. שהוא לא עושה את העבודה כמו שצריך.
גם אני קניתי מהחומר הזה והבנתי שצריך לשטוף אחריו במים.
ייתכן וכאן מקור הזיהום.
אני באמת לא מבין מה ההבדל בין החומר הזה לבין סתם אקונומיקה שאפשר לקנות בסופר (פרט למחיר).
אני חושד בקרח. אני בעצם חושד בכל מה שניכנס/ נגע בתירוש אחרי הבישול.
תנסה לעשות בץ בגודל סיר הבישול ללא תוספות. הברז במיכל התסיסה, פורק וחוטא?
רק לא להתייאש.
עודד, תזמין אותי לבישול הבא, או לחילופין תצטרף אלי לבישול. ביחד נמצא את הבעיה.
מרטין - זה שיש לנו בעיה של חומר חיטוי ראוי אני אומר כבר זמן רב.
יש אצל רשף יוד מרוכז זה אותו יוד שמוכר וידוע לנו והוא לא דורש שטיפה זה יוצא 1 מי"ל ל20 ליטר וזה עובד סבבה לגמרי...
עודד באמת שגם אני הייתי חושד בקרח...
עדיף כבר שתרתיח מים ותקפיא אותם בבק'בוקים מחוטאים...
לא?
אני כנראה אצטרך לקנות מרשף יוד.
הייתי אצל רשף השבוע והוא אמר לי שגם היוד המרוכז שלו דורש שטיפה,
כמו כן הוא אמר שהוא יזמין יודפור - שאינו מצריך שטיפה והוא ימכור אותו באריזות של ליטר.
כבר הזמנתי ממנו ומקווה שיגיע בקרוב.
עמנואל - לכבוד יהיה לי להזמין אותך לבישול, עם הציוד הפרימיטיבי שלי זאת תהייה בשבילך חוויה אנתרופולוגית.
אני חושד בקרח, בחומר החיטוי, באויר של המרתף ובכל מי שהעיף מבט על מיכל התסיסה. אבל הבעיה שאני לא יכול להוכיח כלום. בפעם הראשונה האשמתי את עצמי שאולי לא שמתי לב ולא חיטאתי משהו. פעם השניה כבר משהו חשוד בתהליך - למרות שהוא אותו תהליך שבו תמיד עבדתי.
עודד
הבעיה היא לא בקרח.
תעבור לחיטוי ביוד. אל תתיאש.
איפה קונים יוד בכפר סבא?
קפוץ לרעננה עם בקבוק קטן ותקבל כמות שתספיק לך לכמה חודשים.
תודה דגן
תוכל לשלוח את מס הטלפון שלך במסר? אני אתקשר לתאם מתי ולהיכן להגיע
תנסה אצל רוזנר
אילן, רוזנר = בירדי. מה שאין אצל בירדי לא יהיה אצל רוזנר.
אני כן הייתי חושש מאוד מהקרח. מפעלי הקרח הם הדבר הפחות סטרילי שאני יכול לדמיין. במיוחד אחרי שפגשתי את קובי מירושלים...
אני גם הייתי בודק את תהליך הסטארטר ואת המקור של השמרים שאתה משתמש.
פרננדו
אם אתה חושד בקרח, כדאי להקפיא מיים רתוחים בבקבוק פלסתיק
גוזרים אותו והקרח בפנים סטרילי למהדרין
עודד, אני משתמש בחומר החיטוי שציינת (רק שאני לא פותח לעצמי עין.. טפו טפו) בלי שום בעיה וללא תקלות, כבר מספר בישולים.
אני מרטיב את הציוד שאני מעוניין לחטא בתמיסה (ארבע סיסי ל5 ליטר), מותיר לייבוש במשך רבע שעה, ולאחר מכן שוטף במים רותחים (צינור שמחובר לדוּד הביתי).
אם אתה מחטא ציוד, ולאחר מכן שוטף אותו במים רגילים (מהברז בבית, צינור בגינה וכ'ו) אתה פשוט מבטל לרוב את פעולת החיטוי. זה כמו שבטירונות אתה מקבל חמש עשרה שניות לשטוף ידיים לפני האוכל, וכדי לעמוד בזמן, אתה שוטף ידיים עם סבון ואז מנגב אותם במדי ה-ב' המטונפים.
באיזה קרח אתה משתמש? האם בקרח תעשייתי, דוגמת מיסטר אייס ושות', או בבקבוקי מים רגילים שאתה מקפיא, או שמא במים מינרלים שאתה מקפיא?
כיצד אתה מוסיף אותם לתירוש הרותח? הרי עליך לחתוך את הבקבוק, לשחרר לחץ שנוצר בבקבוק במהלך ההקפאה לפני השימוש וכ'ו.
קרח של מיסטטר אייס, פשוט פותח את השקית וזורק פנימה
לפי מה שאני יודע גם המים שיוצאים מהצינור בדוד הביתי הם לא רותחים.
הם אולי חמים מאוד בדיקה שנערכה אצלי בבית כ65 מעלות, אבל זה לא מספיק כדי להרתיח ולחטא ציוד כי כדי לעשות את זה צריך מים רותחים באמת 100 מעלות וגם כשאתה שוטף ב"מים רותחים" מהדוד קיים אותו חשש לזיהום כמו שהוא שוטף עם מי ברז רגילים.
אלא אם כן אני טועה והמים שיוצאים ישירות מהצינור של הדוד יותר נקיים וכו'...
האם עשית שימוש בקרח תעשייתי בכל בישול, ובהצלחה ללא זיהום, מלבד שני הבישולים האחרונים?
אם כן, יהיה קשה לדעת בוודאות מן הסתם אם הקרח הוא מקור הזיהום. גם אם לא, הייתי ממליץ לך להשתמש במים מינרלים קפואים. הקרח התעשייתי הוא אחלה תוסף של טעמי לוואי לבירה.
כיצד אתה מעביר את התירוש מסיר הבישול למיכל התסיסה?
כיצד את מאוורר את התירוש?
באיזה נשם אתה משתמש?
התסיסה המדוברת שארכה ארבעה ימים, ופרק הזמן הנוסף של שבועיים, נעשו באותו מיכל התסיסה? האם זה מיכל חדש? פלסטיק\זכוכית?
מים מינרלים הם לא יותר, ולעיתים פחות נקיים מבחינה מיקרוביאלית ממי ברז (אני לא מדבר על הטעם)
אמיר, כמו בחיים יש תאוריה ויש פרקטיקה. גם באוויר שאנו נושמים יש שניים שלושה "מזהמים".
אני משתמש במים מינרלים, תמיד, לכל מטרה וללא אכזבה מזה מספר רב של פעמים.
.
אם הסיבה היא של נוחות, או של טעם המים, תמשיך ככה. נבחרת מנצחת לא מחליפים.
כל מה שאני אומר זה שאם תשים מיים רתוחים במקום, הסיכוי לזיהום יהיה הרבה יותר נמוך,
ואם תשים מיים רגילים הסיכי לזיהום יהיה בדיוק כמו של המים המינרלים.
מקבל את דברייך ומסכים במאת האחוזים.
מה שאני עומד לעשות הערב זה לבשל חצי בץ - כלומר לא להוסיף מים ל 10ליטר שאני מבשל. ועם היוד שלקחתי מדגן (ביחד עם כוס מבירת הצ'ילי הטעימה שלו) אני מקווה להתגבר על הטראומה
עודד,
יש לי נסיון טוב מאד עם הקרח של מיסטר אייס. בכל הבטצ'ים שבישלתי מרכז קיררתי ב2-3 שקיות של קרח קנוי בתוספת מים מהברז. הבטצ' היחיד שהחמיץ לי הוא אחד מאלה שבושל מאול-גריין...
אם בישולת נפח מלא (בגודל חצי בטצ') איך קיררת את התירוש? אם תגיד שעשית נו-צ'יל, אני אגיד "אחלה", אבל שאר החברים יגידו "אהה!".
הכנסתי קרחומים מחוטאים ומקורצפים ואת מיכל התסיסה הכנסתי למקרר.
הטמפרטורה ירדה ל 30 מעלות לאחר כשעתיים וחצי.