מתוכנן בישול אול-גריין בשקית במבשלת שיבולת הערב.
מי מצטרף?
מתוכנן בישול אול-גריין בשקית במבשלת שיבולת הערב.
מי מצטרף?
מה מבשלים?
אני בישלתי חצי בץ' אתמול של הבישול הסינרגטי.
יצא לי OG פחות מהתתוכנן, שזה מאוד מוזר כי מאוד הקפדתי על הכמויות.
טרם החליטותי.
עודד, אני מבין שבישלת מתכון מרכז, 10 ליטר במקום 20. השאלה היא רק לגבי כמויות המים. בד"כ אתה מדלל וכך יכול לקבוע בדיוק מירבי את הנפח. אם בישלת "נפח מלא" (ז"א ללא דילול) אתה תלוי בכמות האידוי. מכיוון שאין לך נסיון קודם בשיטה הזו, קשה לחזות את כמות האידוי הצפויה. מה הנפח שיצא ומה הOG ?
האידוי היה אמור לגרום לצפיפות גבוהה יותר, בישלתי 10 ליטר וגם המחשבון של ה beer reciprocator חישב צפיפות של 1.057
(בלי להביא את האידוי בחשבון - כלומר 10 ליטר בישול בהתחלה ו 10 בסוף)
אני הוספתי עוד חצי ליטר מים כפיצוי על האידוי. כלומר התחלתי ב10 וחצי ליטר וסיימתי להערכתי ב 10.
הOG שיצא הוא 1.047
עודד,
לפי החישוב שדגן תיאר בבלוג שלו אמש, אם הכנסת רכז שאמור להיא אותך ל10 ליטר של 1.057, לכאורה יש לך 57X10 שהם 570 נקודות.
אם 570 הנקודות האלו הניבו בסוף תירוש של 1.047, לכאורה יש לך 12 ליטר. היתכן?
אם השתמשת ב RECIPATOR, למה שלא תפרסם שם את המתכון , שנוכל להתרשם?
הנה המתכון
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?item=9260
הכמויות נמדדו בעזרת משקל וכוס מדידה של pyrex
נועם, פעם הבאה תודיע למפרע ואני מתייצב כחייל, עשר דקות לפני הזמן שנקבע. שנאמר, הקדמת - הגעת בזמן, הגעת בזמן - איחרת.
אני אביא כמה דברים מעניינים.
איך הלך הבישול?
הבישול עצמו הלך סבבה. היו לי אורחים נחמדים - חנן (חבר פורום שתקן אבל תותח) וחברתו קרן.
הבעיה היית בתוצאות הבישול. קיבלתי בירה של 1044 במקום 1056. מצד שני קיבלתי עוד איזה 7-8 ליטר עודף.
בקיצור, חרא בישול. אני מפיק לקחים ומתכנן "תיקון" בזמן הקרוב.
תימור, אשתדל לתת התראה מראש.
אשמח אם תשתף במסקנותיך. אני תמיד שמח שיש כמה ליטרים עודפים (: