בישול בשקית

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתוכנן בישול אול-גריין בשקית במבשלת שיבולת הערב.

מי מצטרף?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה מבשלים?

אני בישלתי חצי בץ' אתמול של הבישול הסינרגטי.

יצא לי OG פחות מהתתוכנן, שזה מאוד מוזר כי מאוד הקפדתי על הכמויות.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טרם החליטותי.

 

עודד, אני מבין שבישלת מתכון מרכז, 10 ליטר במקום 20. השאלה היא רק לגבי כמויות המים. בד"כ אתה מדלל וכך יכול לקבוע בדיוק מירבי את הנפח. אם בישלת "נפח מלא" (ז"א ללא דילול) אתה תלוי בכמות האידוי. מכיוון שאין לך נסיון קודם בשיטה הזו, קשה לחזות את כמות האידוי הצפויה. מה הנפח שיצא ומה הOG ?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האידוי היה אמור לגרום לצפיפות גבוהה יותר, בישלתי 10 ליטר וגם המחשבון של ה beer reciprocator  חישב צפיפות של 1.057

(בלי להביא את האידוי בחשבון - כלומר 10 ליטר בישול בהתחלה ו 10 בסוף)

אני הוספתי עוד חצי ליטר מים כפיצוי על האידוי. כלומר התחלתי ב10 וחצי ליטר וסיימתי להערכתי ב 10.

הOG שיצא הוא 1.047

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד,

לפי החישוב שדגן תיאר בבלוג שלו אמש, אם הכנסת רכז שאמור להיא אותך ל10 ליטר של 1.057, לכאורה יש לך 57X10 שהם 570 נקודות.

אם 570 הנקודות האלו הניבו בסוף תירוש של 1.047, לכאורה יש לך 12 ליטר. היתכן?

אם השתמשת ב RECIPATOR, למה שלא תפרסם שם את המתכון , שנוכל להתרשם?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה המתכון

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?item=9260

הכמויות נמדדו בעזרת משקל וכוס מדידה של pyrex

 

עודד
Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

נועם, פעם הבאה תודיע למפרע ואני מתייצב כחייל, עשר דקות לפני הזמן שנקבע. שנאמר, הקדמת - הגעת בזמן, הגעת בזמן - איחרת.

אני אביא כמה דברים מעניינים.

איך הלך הבישול?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבישול עצמו הלך סבבה. היו לי אורחים נחמדים - חנן (חבר פורום שתקן אבל תותח) וחברתו קרן.

הבעיה היית בתוצאות הבישול. קיבלתי בירה של 1044 במקום 1056. מצד שני קיבלתי עוד איזה 7-8 ליטר עודף.

בקיצור, חרא בישול. אני מפיק לקחים ומתכנן "תיקון" בזמן הקרוב.

תימור, אשתדל לתת התראה מראש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

אשמח אם תשתף במסקנותיך. אני תמיד שמח שיש כמה ליטרים עודפים (: