מקפצה לבישול אול-גריין

37 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חברים, הודעה זו מיועדת לאלו מבינינו שמבשלים מרכז וחושבים על מעבר לאול גריין.

רצ"ב פוסט שפורסם בפורום אוסטרלי שמסביר ומראה כמה בקלות אפשר להתנסות באול גריין מבלי לשדרג את הציוד שכבר יש לכם מבישולי הרכז.

בהצלחה לכולנו.

 

A Guide to Maxi-BIAB

ויש גם

A Guide to Mini BIAB

 

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

נועם, יש גם אותך, לא? (;

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה האמריקאים לא מבשלים בירה בדליים? אלא במבשלות בירה??????! 

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

נראה לי שבגלל המחיר הזול והנגישות.

ברגע שחסרים דברים או בגלל מחיר אז מפעילים את הראש ומחפשים רעיונות

אבי De Nahona

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבי, איך פרחי הכשות? כבר גדולים?

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

אולי הדיון הוא לפורום אחר אבל נספר

מתוך שישה זנים שהגיעו לארץ בדרכים עקלקלות, את המשלוח שרדו חמישה.

אבל את החמסינים של יולי אוגוסט שרדו רק 2.

Fugles & Cascades

שניהם כבר מעל 4 מטרים. מ fuges כבר קטפתי פרחים (גרמים בודדים).

מי שלא הריח כשות טריה מחייו לא יודע מה הוא הפסיד.



אבי De Nahona

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אבי,

לדעתך הם ייגדלו בחזרה בחורף הקרוב??

או שאלה שנפרדת מהם זה לעולם?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בקיצור, אי אפשר לגדל כשות בארץ הקודש, פלסטינה.

אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

סליחה!

אמרתי שיש לי צמחים בגובה 4 מטרים ושקטפתי כבר פרחים-מה זה אומר?

לפי כל הספרים השנה הראשונה קצת דלה בייבול ולא להתייאש.


אבי De Nahona

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

אצלנו בבנימינה מכינים בירה מכשות שמגדלים במושבה הגרמנית במושבה שלנו, משעורה וחיטה שמגדלים בשדותינו וקולים באזה"ת בבנימינה ומשמרים שמכינים בחרמון מעבדות באזה"ת גם כן. הבירה יוצאת מעולה.

אפשר להכין הכל בארץ. מישהו מעוניין?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פחחחחח......זה היה טוב!

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יעזור כלום, אפילו את הציוד המינימלי שמתואר שם אין לי

עודד
Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

עודד, אתה יכול להיות יותר ספציפי? אולי אפשר לעזור.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מבשל בירה עם הערכה הבסיסית ביותר (2 מכלי פלסטיק לתסיסה וביקבוק, שוטף בקבוקים ופוקק) וסיר של 16 ליטר על הגז הביתי.

הסיבות שאני לא גולש לציוד בישול מורכב יותר היא שאני לא רוצה להחזיק מבשלה בבית, כן אני יודע שזה חלומם של הרבה אנשים כאן בפורום, אבל מבחינתי חשוב לי מאוד לשמור את התחביב הזה במגבלות הציוד הביתי (כמו שלא פתחתי מסעדה כדי להכין לעצמי סושי בבית כך אני לא מתכוון להפקיע את החצר כדי להעמיד עליה סט סירים, מבערים ומיכלי תסיסה)

 

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני איתך בתוספות הכרוכות לבישול אול גריין וטיפול בסיסי בשמרים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

והרי לכם שירשור: "בישול מינימליסטי - למי יש הכי פחות ציוד?"

שחר, לדעתי, לי יש עוד פחות ציוד ממך. ועודד, יש לי יותר ציוד ממך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד,

לדעתי אתה יכול לבשל יופי של אול גריין בסיר 16 ליטר על הגז.

יש שם הסבר על בישול אול גריין מרוכז ואח"כ דילול במים.

הצילומים שם מדברים בעד עצמם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כתוב שם שצריך סיר של 19L

עודד
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרגת אותי. בדיוק כשאני עומד להתקמבן על מערת "פירמידה" ומתלבט ומתלבט איך, מה מו, אתה מוסיף לי עוד פרמטרים ללבטים. גזלת את שנתי הלילה.

אדי סער
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

בהנחה שיש סיר מספיק גדול, נראה לכם שניתן לבשל 60 ליטר ב BIAB? השק יחזיק?

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בסביבות 15 ק"ג גרעינים יבשים שהם כ- 30 ק"ג גרעינים ספוגים. תלוי בעובי הבד. אם זה ג'ינס זה יחזיק.

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי אפשר, רק כדאי לקנות כננת.

אם קצת עושים מניפולציה על ה-BIAB, אפשר להשתמש בשק יוטה שמחזיק בקלות 60-70 ק"ג.

אם משהו רוצה שק שבעבר היה שק קפה, יש לי מספיק כאלו. לדעתי אחרי כביסה הם יהיו מספיק נקיים בשביל לבשל בירה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא בטוח אבל לדעתי בד יוטה משחרר ריחות וטעמים. צריך בד כותנה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באתר שנועם צרף ממליצים על בד וול  (VOILE) סינטטי למיטב הבנתי

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, זה מה שמוממלץ וזה עובד.

יש בפורום הנ"ל חבר'ה מכל העולם (כולל ארה"ב) שמבשלים BIAB. גם בנפחים שגדולים מ20 ליטר.

הבעיה היא שבשביל לבשל 20 ליטר צריך סיר של לפחות 40 ליטר, אז בשביל לבשל 60 ליטר...

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

100 יספיק, לא?

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להלן חישוב מקורב

Brew Length 55.00 lts How much beer you want to end up with.
Fermenter Trub* 4.40 lts Volume left in fermenter after kegging/bottling.
Volume into Fermenter 59.40 lts End of boil volume less kettle trub & buffer.
Kettle Trub & Buffer* 9.90 lts Grain & hop trub plus some breathing space!
End of Boil Volume (Batch Size) 69.30 lts Use this figure as your software batch size.
Boil Length 90 min 90 minutes recommended.
Diameter of Kettle 50.00 cms The widest diameter of your kettle.
Evaporation Per Hour* 8.40 lts/hr Stays fairly constant regardless of batch size.
Evaporation for this Brew 12.61 lts Derived from boil length & evaporation per hr.
Start of Boil Volume 81.91 lts End of boil volume plus evap, for this brew.
Grain Bill 15000 grams Grams of grain used in this brew.
Grain Absorption* 9.42 lts How much liquid is retained in the spent grain.
Water Required is... 91.33 lts How much water you need for this brew.
Approximate Mash Volume 101.23 lts Approximate volume of your mash.
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

  + מה לחפש כשאני קונה שק אשר ישמש אותי לבישול בשיטה זו?

-           להשיג שק ניתן או ע"י הזמנת שק מוכן או ע"י הכנת שק בבית.

לעצלנים מבנינו עדיף להזמין שק מוכן, אך אין שום סיבה לא להכין לבד בבית – פשוט, מהיר וזול.

אם החלטתם להכין שק לבד, מומלץ לקנות בד שמורכב מ-100% פוליאסטר ומסוג בד "Voile "  בצבע לבן. תוכלו למצוא וילונות או מפות (תלוי בגודל הבד הדרוש) העונים לקריטריונים אלה בכל חנות בדים או ב-Ace. המחירים נעים בין 60-80 ₪ לאריזה בה שני וילונות 1.4 מטר רוחב על 2.5 מטר גובה.

 

+ סבבה והכול אבל יש לי שתי ידיים שמאליות.

-          לפחות אתה לא עצלן. כדי להכין שק לבד מספיק שימוש ביד אחת, כאשר השנייה אוחזת בבקבוק בירה צונן.
השק חייב להתאים בגודלו לסיר הבישול כאמור, גם בהיקפו וגם בגובהו:

א.      הניחו את הבד בתוך הסיר ובצורה שבה הבד מכסה את כל שטח הפנים הפנימי של הסיר. למחושבים מבנינו, זהו שלב שבו אפשר לנצל את הבד בצורה כזו שלאחר שנחתוך אותו ניוותר עם מספיק בד לשק נוסף (גיבוי).

ב.      הדקו את הבד לסיר באמצעות קליפסים או גומייה גדולה כך שלא יזוז.

ג.       וודאו באמצעות הידוק הבד אל הסיר שיש מספיק בד והשק אינו קטן מידי מכדי להכיל את הגרעינים בתוך הסיר. הקפידו להדק בעיקר לאורך היקף תחתית הסיר. אם יש צורך בעוד בד, שחררו את הקליפסים, משכו עוד בד פנימה והדקו פעם נוספת.

ד.      גזרו את הבד שמחוץ לסיר. אין לנו צורך בו יותר. כעת נותרנו עם השק שמהודק לסיר.

ה.      האסטטיים הלא עצלנים מבנינו, יוכלו להעלות את רמת הגימור של קצוות השק כך שייראו אחידות ויקנו לו מראה שיקי ואופנתי. שנאמר, נתן לה גוף פצצה אבל פנים מחסן. אנחנו רוצים להימנע מהמצב הזה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני קניתי ברחוב נחלת בנימין בת"א ב40 שח בד כנ"ל שהספיק לתפירת 4 שקים ועוד נשאר עודף לכמה שקיות לכשות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

יש סיכוי שמישהו עובר שם במקרה וקונה לי מטר?

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תזכיר לי אחרי החג.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה

 
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תכניס את השק לתוך כלי ביניים אשר יהיה מחורר באופן גס. כדאי שיהיה לכלי ידית נשיאה נוחה.

אפילו דלי לבן כמו זה שהיה  במערכת שלך יתאים.

את הכלי המחורר שבתוכו השק אתה מכניס לתוך הסיר.

 

 

 
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

דלי כזה גם יאפשר MINI SPARGE, אבל זה לא בדיוק נפח סטנדרטי .

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מודה, אין לי חצי מושג על מה אתם מדברים, אני רק מתרשם שמתקיים פה מאמץ ניכר לשפר את נוחות הבישול על חשבון הקטנת האפישנסי של המאש. אני מבין נכון?

אם זה המצב אפשר להציע? ב- 12 ש"ח מוכרים LEFFE בכל פינת רחוב, וזה תמיד מוצלח, אפישנסי 100%, לא מלכלך, לא כבד, תמיד יש את כל החומרים ולא צריך לחכות חודשיים לפתיחה. איך מישהו כבר כתב, בירה מבשלים מאהבה או לא מבשלים בכלל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כפי שכבר שוחחנו בעבר, מסתבר שהסיר האידיאלי למטרתינו הא סיר לבישול תירס חם (יש לו מסננת פנימית נשלפת). החולרות ביפו רוצים על כזה משומש איזה 1200 שח.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

או משהו כזה, החולרות רוצים 100$

https://www.pelicansky.com/shop.aspx?cat=71