חברים, הודעה זו מיועדת לאלו מבינינו שמבשלים מרכז וחושבים על מעבר לאול גריין.
רצ"ב פוסט שפורסם בפורום אוסטרלי שמסביר ומראה כמה בקלות אפשר להתנסות באול גריין מבלי לשדרג את הציוד שכבר יש לכם מבישולי הרכז.
בהצלחה לכולנו.
ויש גם
חברים, הודעה זו מיועדת לאלו מבינינו שמבשלים מרכז וחושבים על מעבר לאול גריין.
רצ"ב פוסט שפורסם בפורום אוסטרלי שמסביר ומראה כמה בקלות אפשר להתנסות באול גריין מבלי לשדרג את הציוד שכבר יש לכם מבישולי הרכז.
בהצלחה לכולנו.
ויש גם
נועם, יש גם אותך, לא? (;
למה האמריקאים לא מבשלים בירה בדליים? אלא במבשלות בירה??????!
נראה לי שבגלל המחיר הזול והנגישות.
ברגע שחסרים דברים או בגלל מחיר אז מפעילים את הראש ומחפשים רעיונות
אבי, איך פרחי הכשות? כבר גדולים?
אולי הדיון הוא לפורום אחר אבל נספר
מתוך שישה זנים שהגיעו לארץ בדרכים עקלקלות, את המשלוח שרדו חמישה.
אבל את החמסינים של יולי אוגוסט שרדו רק 2.
Fugles & Cascades
שניהם כבר מעל 4 מטרים. מ fuges כבר קטפתי פרחים (גרמים בודדים).
מי שלא הריח כשות טריה מחייו לא יודע מה הוא הפסיד.
אבי,
לדעתך הם ייגדלו בחזרה בחורף הקרוב??
או שאלה שנפרדת מהם זה לעולם?
בקיצור, אי אפשר לגדל כשות בארץ הקודש, פלסטינה.
סליחה!
אמרתי שיש לי צמחים בגובה 4 מטרים ושקטפתי כבר פרחים-מה זה אומר?
לפי כל הספרים השנה הראשונה קצת דלה בייבול ולא להתייאש.
אצלנו בבנימינה מכינים בירה מכשות שמגדלים במושבה הגרמנית במושבה שלנו, משעורה וחיטה שמגדלים בשדותינו וקולים באזה"ת בבנימינה ומשמרים שמכינים בחרמון מעבדות באזה"ת גם כן. הבירה יוצאת מעולה.
אפשר להכין הכל בארץ. מישהו מעוניין?
פחחחחח......זה היה טוב!
לא יעזור כלום, אפילו את הציוד המינימלי שמתואר שם אין לי
עודד, אתה יכול להיות יותר ספציפי? אולי אפשר לעזור.
אני מבשל בירה עם הערכה הבסיסית ביותר (2 מכלי פלסטיק לתסיסה וביקבוק, שוטף בקבוקים ופוקק) וסיר של 16 ליטר על הגז הביתי.
הסיבות שאני לא גולש לציוד בישול מורכב יותר היא שאני לא רוצה להחזיק מבשלה בבית, כן אני יודע שזה חלומם של הרבה אנשים כאן בפורום, אבל מבחינתי חשוב לי מאוד לשמור את התחביב הזה במגבלות הציוד הביתי (כמו שלא פתחתי מסעדה כדי להכין לעצמי סושי בבית כך אני לא מתכוון להפקיע את החצר כדי להעמיד עליה סט סירים, מבערים ומיכלי תסיסה)
אני איתך בתוספות הכרוכות לבישול אול גריין וטיפול בסיסי בשמרים
והרי לכם שירשור: "בישול מינימליסטי - למי יש הכי פחות ציוד?"
שחר, לדעתי, לי יש עוד פחות ציוד ממך. ועודד, יש לי יותר ציוד ממך.
עודד,
לדעתי אתה יכול לבשל יופי של אול גריין בסיר 16 ליטר על הגז.
יש שם הסבר על בישול אול גריין מרוכז ואח"כ דילול במים.
הצילומים שם מדברים בעד עצמם.
כתוב שם שצריך סיר של 19L
הרגת אותי. בדיוק כשאני עומד להתקמבן על מערת "פירמידה" ומתלבט ומתלבט איך, מה מו, אתה מוסיף לי עוד פרמטרים ללבטים. גזלת את שנתי הלילה.
בהנחה שיש סיר מספיק גדול, נראה לכם שניתן לבשל 60 ליטר ב BIAB? השק יחזיק?
בסביבות 15 ק"ג גרעינים יבשים שהם כ- 30 ק"ג גרעינים ספוגים. תלוי בעובי הבד. אם זה ג'ינס זה יחזיק.
לדעתי אפשר, רק כדאי לקנות כננת.
אם קצת עושים מניפולציה על ה-BIAB, אפשר להשתמש בשק יוטה שמחזיק בקלות 60-70 ק"ג.
אם משהו רוצה שק שבעבר היה שק קפה, יש לי מספיק כאלו. לדעתי אחרי כביסה הם יהיו מספיק נקיים בשביל לבשל בירה.
אני לא בטוח אבל לדעתי בד יוטה משחרר ריחות וטעמים. צריך בד כותנה.
באתר שנועם צרף ממליצים על בד וול (VOILE) סינטטי למיטב הבנתי
כן, זה מה שמוממלץ וזה עובד.
יש בפורום הנ"ל חבר'ה מכל העולם (כולל ארה"ב) שמבשלים BIAB. גם בנפחים שגדולים מ20 ליטר.
הבעיה היא שבשביל לבשל 20 ליטר צריך סיר של לפחות 40 ליטר, אז בשביל לבשל 60 ליטר...
100 יספיק, לא?
להלן חישוב מקורב
Brew Length | 55.00 | lts | How much beer you want to end up with. | |
Fermenter Trub* | 4.40 | lts | Volume left in fermenter after kegging/bottling. | |
Volume into Fermenter | 59.40 | lts | End of boil volume less kettle trub & buffer. | |
Kettle Trub & Buffer* | 9.90 | lts | Grain & hop trub plus some breathing space! | |
End of Boil Volume (Batch Size) | 69.30 | lts | Use this figure as your software batch size. | |
Boil Length | 90 | min | 90 minutes recommended. | |
Diameter of Kettle | 50.00 | cms | The widest diameter of your kettle. | |
Evaporation Per Hour* | 8.40 | lts/hr | Stays fairly constant regardless of batch size. | |
Evaporation for this Brew | 12.61 | lts | Derived from boil length & evaporation per hr. | |
Start of Boil Volume | 81.91 | lts | End of boil volume plus evap, for this brew. | |
Grain Bill | 15000 | grams | Grams of grain used in this brew. | |
Grain Absorption* | 9.42 | lts | How much liquid is retained in the spent grain. | |
Water Required is... | 91.33 | lts | How much water you need for this brew. | |
Approximate Mash Volume | 101.23 | lts | Approximate volume of your mash. |
+ מה לחפש כשאני קונה שק אשר ישמש אותי לבישול בשיטה זו?
- להשיג שק ניתן או ע"י הזמנת שק מוכן או ע"י הכנת שק בבית.
לעצלנים מבנינו עדיף להזמין שק מוכן, אך אין שום סיבה לא להכין לבד בבית – פשוט, מהיר וזול.
אם החלטתם להכין שק לבד, מומלץ לקנות בד שמורכב מ-100% פוליאסטר ומסוג בד "Voile " בצבע לבן. תוכלו למצוא וילונות או מפות (תלוי בגודל הבד הדרוש) העונים לקריטריונים אלה בכל חנות בדים או ב-Ace. המחירים נעים בין 60-80 ₪ לאריזה בה שני וילונות 1.4 מטר רוחב על 2.5 מטר גובה.
+ סבבה והכול אבל יש לי שתי ידיים שמאליות.
- לפחות אתה לא עצלן. כדי להכין שק לבד מספיק שימוש ביד אחת, כאשר השנייה אוחזת בבקבוק בירה צונן.
השק חייב להתאים בגודלו לסיר הבישול כאמור, גם בהיקפו וגם בגובהו:
א. הניחו את הבד בתוך הסיר ובצורה שבה הבד מכסה את כל שטח הפנים הפנימי של הסיר. למחושבים מבנינו, זהו שלב שבו אפשר לנצל את הבד בצורה כזו שלאחר שנחתוך אותו ניוותר עם מספיק בד לשק נוסף (גיבוי).
ב. הדקו את הבד לסיר באמצעות קליפסים או גומייה גדולה כך שלא יזוז.
ג. וודאו באמצעות הידוק הבד אל הסיר שיש מספיק בד והשק אינו קטן מידי מכדי להכיל את הגרעינים בתוך הסיר. הקפידו להדק בעיקר לאורך היקף תחתית הסיר. אם יש צורך בעוד בד, שחררו את הקליפסים, משכו עוד בד פנימה והדקו פעם נוספת.
ד. גזרו את הבד שמחוץ לסיר. אין לנו צורך בו יותר. כעת נותרנו עם השק שמהודק לסיר.
ה. האסטטיים הלא עצלנים מבנינו, יוכלו להעלות את רמת הגימור של קצוות השק כך שייראו אחידות ויקנו לו מראה שיקי ואופנתי. שנאמר, נתן לה גוף פצצה אבל פנים מחסן. אנחנו רוצים להימנע מהמצב הזה.
תכניס את השק לתוך כלי ביניים אשר יהיה מחורר באופן גס. כדאי שיהיה לכלי ידית נשיאה נוחה.
אפילו דלי לבן כמו זה שהיה במערכת שלך יתאים.
את הכלי המחורר שבתוכו השק אתה מכניס לתוך הסיר.
דלי כזה גם יאפשר MINI SPARGE, אבל זה לא בדיוק נפח סטנדרטי .
מודה, אין לי חצי מושג על מה אתם מדברים, אני רק מתרשם שמתקיים פה מאמץ ניכר לשפר את נוחות הבישול על חשבון הקטנת האפישנסי של המאש. אני מבין נכון?
אם זה המצב אפשר להציע? ב- 12 ש"ח מוכרים LEFFE בכל פינת רחוב, וזה תמיד מוצלח, אפישנסי 100%, לא מלכלך, לא כבד, תמיד יש את כל החומרים ולא צריך לחכות חודשיים לפתיחה. איך מישהו כבר כתב, בירה מבשלים מאהבה או לא מבשלים בכלל.
כפי שכבר שוחחנו בעבר, מסתבר שהסיר האידיאלי למטרתינו הא סיר לבישול תירס חם (יש לו מסננת פנימית נשלפת). החולרות ביפו רוצים על כזה משומש איזה 1200 שח.