טוב, מכיוון שזו לי השנה הראשונה לבישול הבירה זה גם החורף הראשון שלי כמבשל.
השבוע בפעם הראשונה הכנסתי את מיכל התסיסה מהמרתף הביתה כי רציתי תסיסה בטמפרטורה גבוה יותר.
ובכן שאלה למבשלים החדשים שחווים חורף לראשונה וגם לותיקים שצברו כבר נסיון: אתם רואים הבדלים משמעותיים בבירות שלכם שתתסו בחורף לעומת אלו של הקיץ? זה נראה לכם קריטי?
אני מקשיב לפודקאסים של ה brewing netwok ואחת הנקודות שעלו היא טמפ' התסיסה של בירות בלגיות (לעיתים מעל 27 מעלות) ולעומת זאת טמפ' נמוכות יותר לאיילים אחרים. אבל מה שחשוב כנראה היא היכולת לשלוט בטמפרטורה.
חברים, יש לכם המצאות, פתרונות או מחשבות בעניין?