האם מישהו מתכוון להשתתף?
האם גם לדעתכם עלות ההשתתפות מעט מוגזמת?
האם מישהו מתכוון להשתתף?
האם גם לדעתכם עלות ההשתתפות מעט מוגזמת?
איפה? מה?
נועם, העלתי את הקובץ -
http://zion.e-snif.com/content/%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%A...
למיטב זכרוני (ואני מודה - הוא לא משהו), שני דברים השתנו מפעמים קודמות: (1) דמי ההשתפות עלו קצת; (2) התשלום על כל טעימה (לצרכן) נשאר אותו דבר - 5 ש"ח אבל אם בעבר כולו עבר אל המבשלה, עכשיו רק 4.5 מגיע למבשלה ועוד 0.5 נשאר אצל המארגנים. גם אני חושב שזה קצת מוגזם במיוחד לאור העובדה שאתה מקבל קצת דשא, חשמל ומים. את השולחן, שילוט וכל השאר - אתה צריך להביא איתך.
ולשאלתך - אנחנו לא נשתתף הפעם.
אני ממש רוצה....אבל באמת זה יקר, וזאת בעיה להביא שולחן והכל עד לשם(אני ממעלה אדומים) לא יודע בעיה.
אנחנו עובדים על פסטיבל בירות אצלינו במועצה, לכשזה ייצא לפועל, אתה בהחלט מוזמן (כמו גם האחרים :)) מעבר לכך, כבר אמרתי לך שאתה מוזמן לסשן פרטי בחצר ;)
אני מקווה שלא תשכח אותי. מי זה "אנחנו"?
מצטער להגיד אני אף פעם לא תמכתי בפסטיבל הספציפי הזה...
מאוד יקר לאנשים שבאים לטעימות ועד שהם מגיעים כבר לטעום הם הוציאו סכום נכבד של כסף..
ובטח ובטח אם עלות ההשתתפות עלתה...
ובטח ובטח אם הם לוקחים 0.5 ש"ח מהטעימות...
דעתי היא שאפשר לוותר עליו...
יקר מדי, רחוק מדי...
יקר, עוד דבר שלא היה בפעמים הקודמות ודגן תתקן אותי אם אני טועה, זה שהם מבקשים חשבונית הפעם, כלומר מי שיציג יאלץ לשלם מס בצורה כזו או אחרת....
לפני שכולם קופצים ועושים פה נו נו נו לפסטיבל מעברית. השאלה היא מי חשב ומי רצה להשתתף. אם יש פה מבחר של יצרנים שיתנו ערך מוסף לפסטיבל אז אפשר להגיש להם הצעה לחוזה מתוקן מצד "חובבי ציון" שיתאים מבשלים הקטנטנים גם כן. אל תשכחו שמדובר בארוע שמבחינה עסקית אמור להשתלם ל 2 הצדדים. אם מבשל בודד מרגיש שיש בעיה - ניחא, אבל אם יש פה מסה של 6-8 מבשלים, אני לא חושב שמארגנים ירצו להפסיד אותם בגלל כמה שקלים.
להבנתי, בפסטיבל בי-ם, מבשלות הבוטיק היו תחת חסותו של גדי. אני לא יודע מה היה הנוהל בדיוק, אולי פרננדו והאחרים שהשתתפו יוכלו לשפוך אור על העניין.
לי אישית, הפסטיבל רחוק מדי ויקר מדי. בנתיים, אני מעדיף אירועי קל"ב.
גדי רק אירגן את הקבוצה אך לא היה צד.
המארגנים לא נתנו כמעט כלום וגבו 1000 שקל ליומים (כולל מעמ)
אבל היה הבדל קטן: הגיעו אלפי אנשים לפסטיבל, היה פשוט מפוצץ.
פרננדו
להבנתי, משיחות עם כמה שהשתתפו באירוע הזה, היה מאכזב ביותר. ה"פיצוץ" של האנשים היה אצל המסחריות ואת הבוטיקים העלימו הצידה. בכל מקרה, החשיפה נהדרת אבל הסכום... הטיעון הראשי היה "אנחנו מביאים אומנים, אבטחה, חשמל, אויר בלה בלה בלה" שזה יפה ונחמד, אבל אם הם גובים תשלום בכניסה וגובים תשלום על שתייה וגובים תשלום גבוה מהמציגים אז...?
אתה מספר לפרננדו איך היה בירושלים? הוא הציג שם.....
עודד,
אף פעם לא יזיק לנסות אם יש רצון.
אבל לידע כללי אני מכיר קצת את האווירה של האזור ואני לא מאמין שמשהו כזה יעזור.
אני לא מתכוון להציג או למכור בפסטיבל זה או אחר, אני פשוט חושב שכמו בכל עסק ועל אחת כמה וכמה בישראל - אפשר וצריך לנהל משא ומתן אם זה מאפשר לך לשפר את התנאים. ולשפר תנאים ביחד יותר קל מלבד.
לא נראה לי שמישהו מאיתנו רוצה להגיע לפסטיבל בשביל לעשות שם כסף.נראה לי שהדרישה היא שצריך לכסות את העלויות של הבישול וההגעה, וכדאי שיהיה רווח קטן וחמוד בשביל ייצור עתידי. אם מישהו מחפש יותר מזה אז נראה לי שזה כבר לא שיחה של מבשלי בירה ביתית, אלא מסחרית. ובואו לא נכנס לפינה הזאת.
אני חושב על להציג את הבירות שלי באירוע, פשוט כרגע יש לי בעיה. אני אמור להדריך טיול ביום חמישי ושישי בבוקר. אני מנסה לראות עם חברים יוכלו לעזור לי בהתארגנות ואני אגיע אחה"צ מסריח מהטיול. למיטב הבנתי שהרישום הוא עד ה-16
רגע זה יקר יחסית לארועים כאלה??
כמה זה יוצא עם מע"מ??
אני בור בקטעים האלה של הכסף.
כמה נגיד עלה להשתתף בעיר הבירה בירושלים??
:)
זה יוצא כמעט אלפייה עם המע"מ. כן, זה יקר.
באיזור שלנו העמדת דוכן היא בעלות של 10-20 אחוז מהעלות שמבקשים בפסטיבל הזה (או עיר הבירה בי-ם לצורך העניין, שם העלות הייתה זהה).
את העלויות של הייצור + ההגעה + התשלום למארגנים אתה בקושי מכסה (או כך אמרו לי כאלו שהשתתפו שם)
חחחח...
את ההגעה אני מוציא מהמשוואה כי אני יכול להגיע לשם באופניים עם עגלה...
:)
יצא לי להחליף כמה מילים בנידון עם חוב"ץים שונים ביום שישי האחרון,
אם יש היענות, אולי אפשר להתיג במעברות בתור "חובבי ציון". לצורך העניין "מועדון המבשלים הבייתים מציג בירה מתחלפת בכל שעה..." אן משהו כזה
העלות תתחלק בין המציגים וכמו כן העבודה, הזמן וכו'.
אם יש רצון, אפשר להרכיב צוות לארגון העניין.
פנטסטי, וגם החשבונית ע"ש חוב"צ.
לא ברור לי הקשר בין חוב"צ לבין חשבונית?
אבל כמובן שזה מתאים למי שבמקרה יש איזה 100 בירות ספייר.
לי נגמרו הבירות. לחודש הקרוב אני עובר לסטייקים משובחים עם הבירות שאצליח לגרד מנועם.
אבל לאלה שמעוניינים להשתתף, אני יכול להדפיס לכם פנקס חשבוניות מזוייף על שם חובבי ציון אצל החברים שלי ברמלה. דרך אגב, גם את הפנקס השיקים אני יכול להדפיס שם מה שסביר להניח שיקל על התשלום.
תודיעו לי עם זמן כי החברה מתעצבנים כשאני בא להם בהפתעה.
פרננדו
אני רק שאלה....
אם עלות ההשתתפות גבוהה
והרווח הכספי נמוך
אז אני מבין מזה שזה משתלם רק למי שרוצה להתפרסם ולהפוך למסחרי בזמן הקרוב.
אז רציתי לשאול: כולכם הופכים למסחרים ורק אני נשארתי מאחור?
כן
ריפטין, ההתעלמות ממני מכוונת?
(-:
(ליתן ביטחון וכדי למנוע אי הבנה...)
חלילה מתעלם.
אני מנסה להבין מה התועלת של מבשלה ביתית בהשתתפות באירוע כזה בלי קשר לחוקיות העניין.
1. זה נחמד להתנסות בזה לפחות פעם אחת
2. לפעמים יכול להיות בזה רווח חד פעמי גדול ראה שוק הבירה בת"א
3. למבשלי בירה רווקים זה ממש כיף - הפוטנציאל עצום
מה ששחר אמר.
וגם, זו הזדמנות לנקות מלאים ולפנות מקום לבישולים חדשים. ואם אפשר להכניס קצת כסף שיממן את הרכישות הבאות למבשלה, מה טוב.
אני מודה שאם לא הייתי גר באזור המרכז, אני לא חושב שהיתה הצדקה להעמיס את כמות הבירות המדוברת ואת הציוד הנלווה ולנסוע חצי מדינה בשביל להציג בפסטיבל או שוק.
אבל, ולכן, העליתי הצעה להצגה משותפת של בירות תחת הכותרת של חוב"ץ במסגרת פסטיבל מעברות. אם תהיה היענות, יגובש צוות מארגן ומי שירצה להשתתף לא יצטרך להתארגן בכוחות עצמו, לא יצטרך להתחייב לכמות בירות גדולה ולא יצטרך לבלות יומיים שלמים בעמידה מאחורי דוכן בפסטיבל.
אגרקסקו
אני די מתבסס על היכולת המנטלית של הקוראים להשלים את הפרטים לכן אני כותב בקצרנות. אני אחסוך מכם הסבר מפורט לגבי הקשר בין מסירת חשבונית ובין קבלת כספים בגין מכירת בירה.