היום בישלתי IPA ציון. זו הפעם הראשונה שאני מבשל 20 ל' ובפועל קיבלתי OG נמוך מדי (1.048 במקום 1.057).
האם יש דרך לתיקון (תוספת סוכר?) או שעדיף לתת לתירוש להפוך לבירה כפי שהוא...
היום בישלתי IPA ציון. זו הפעם הראשונה שאני מבשל 20 ל' ובפועל קיבלתי OG נמוך מדי (1.048 במקום 1.057).
האם יש דרך לתיקון (תוספת סוכר?) או שעדיף לתת לתירוש להפוך לבירה כפי שהוא...
לא סוכר.
אולי DME או LME.
כמה אתה בד"כ מבשל?
זהו סה"כ הבישול השלישי שלי. בישולים קודמים היו 10ל'.
אפשר להוסיף את הרכז אחרי הוספת השמרים?
להרתיח במים ואז להוסיף?
אני לא הייתי נוגע. זורם עם הבירה.
הוספתי מעט DME מורתח במיים.
עכשיו נשאר רק לחכות במתח ולראות מה ייצא.
בעוד שבוע פעם ראשונה Dry Hopping
(סה"כ אני מתנסה בחמישה דברים חדשים בבישול אחד: IPA, LME, 20L, בישול בשני סירים, Dry Hopping)
(-;
בהצלחה :)
לדעתי הDRY HOPING ייתן את הסיפוק הכי גדול כמובן שהוא יבוא יחד עם הIPA...
אחרת מים עם ניחוח של כשות כבר ניסיתי לא הכי טעים תמיד...
:)
בהצלחה, אני בחרתי להשאיר בגרויטי הנמוך שקיבלתי (1.048)
היום אחרי כ 10 ימי תסיסה אני עומד על גרויטי של 1.011
האם לזרוק פנימה סוכר ביחד עם ה dry hopping?
אל תעשה כלום. זה בסדר.
אתה השני שקיבל 48 נקודות. אולי טעות במתכון לרכז? לפי איזה מתכון בישלת?
אמיר, אין לי מה להוסיף על דבריהם של החבר'ה פה, רק דבר אחד. אני מכיר מישהו שמכין יין כל חייו. לפעמים כאשר אני מתייעץ איתו לגבי דברים הוא אומר לי: "עזוב. תן לזה לבד. כשיהיה מוכן, אז תדע מה המשמעות של הטעות שלך. אל תרוץ. לאט לאט. גם אם תטעה, לא נורא. לא יצא טוב? לא נורא". אין חכם כבעל הניסיון.
*"חתירה למצוינות" זה גם על הכיפאק.
הכי חשוב זה לבדוק למה זה קרה וללמוד לקח לעתיד כך שבבישול הבא תצליח לקבל את ה OG המתוכנן
מה...
רק אני עוד לא בישלתי את המתכון??
יצאתי אהבל השתמשתי במיכל 20 ליטר שלי לדופלבוק במחשבה שיש לי עוד אחד ויש לי עוד אחד אבל שכחתי שאין לו מכסה,
אני צריך מכסה כדי לסגור את המיכל תסיסה...
אני לא רוצה לדחות עוד את הבישול הזה...
בוא לקחת
דן - אולי זו הזדמנות טובה לניסוי של open fermentation (-:
אתה יכול גם לקפוץ אלי לקחת מכסה אם מתאים לך.
גם אצלי יש מכסים לבנים לדליי תסיסה. מוזמן לקחת אחד.
נועם ועמנואל המון תודה, פשוט דגן במסלול הכי נוח וקרוב אליי.
דגן לפי הבנתי אתה גר ברעננה נכון??
יוצא לי לבלות שם לא מעט, מתי אני יכול לקפוץ?
תודה דן :)
זה בסדר, לא התכוונתי לתת ברצינות.
כמו שאומרים,
העיקר הכוונה :)
תתקשר אלי. שלחתי לך בפרטי.
לעזאזל,
עם המערכת החדשה התבלבלתי בחישובים, עם השטחים המתים שיש לי בספארג' ובסיר רתיחה,
והגעתי לכמות תירוש הרבה יותר מידי גדולה ממה שתיכננתי ועקב כך O.G נמוך בהרבה מהמתוכנן... איזה 1.042 ל30 ליטר לערך!
שזה מבאס קצת, וגם המון תירוש נשפך לצמחים...
אבל לא נורא הוספנו היום את השמרים ועדיין התקווה שתצא בירה לא רעה :)
דגן שוב תודה על המכסה.
הטעימה הסינרגית הולכת להיות מעניינת מאוד
העיקר שהבנת למה הכוונה..
:)
וכן אני מאמין שזה הולך להיות מעניין...
עמנואל אכפת לך לשלוח לי את התמונות עם הפירוט של המדיד??
תודה דן :)
דני, אתה חושב שזאת תוכנית כבקשתך? מה שנמחק לא חוזר. זה אולי לא נחמד מצידי אבל מי אומר שצריך להיות נחמד כל הזמן?
אל תצחק אתה יודע כמה התבאסתי בפעם האחרונה שניסיתי לחזור לעמוד הזה וזה כתב לי שהוא לא קיים יותר...
אין לך מושג כמה העמוד הזה עזר לי וכמה הסתמכתי עליו!
עוד מעט אני בוכה. נחשוב עליך ביום כיפור.
אני קורא, צוחק ובוכה...
ההתנהלות של פורום זה מזכיר לי ספר שקראתי לפני יותר מ 25 שנה ושמו המקורי:
Cronica de una muerte anunciada
Garcia Marquez
תן לנו את הפואנטה אחרת אצטרך לקרא בעצמי ואסיים לא לפני שיעברו עוד 25 שנה.
כרוניקה של מוות ידוע מראש.............חחחחחחחחחחחחחחחח
אני ממליץ שתקרא את הספר "אני לא מאמין למה שאני רואה, רק למה שאני יודע" א. ב. ג. יהושוע