כמות סוכר למיגוז בהתאם לטמפרטורה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

העברתי את בירת ה IPA במיכל התסיסה ל 24 שעות למקרר בטמפ' נמוכה כדי שהבירה תהיה קצת יותר צלולה.

עכשיו שהגיע הזמן לבקבק ומכניסים את נתון הטמפרטורה הנמוכה לחישוב כמות הסוכר, יוצא שצריך להכניס באופן

יחסי כמות סוכר נמוכה וזאת משום שבטמפרטורה נמוכה הנוזל יכול להכיל יותר CO2 מומס בבריה.

מצד שני הורדת הטמפרטורה התבצעה אחרי שהסתיימה כבר התסיסה ולכן נראה הגיוני שכמות ה - CO2 נשארה נמוכה כמו בטמפ' הגבוהה.

מה דעתכם?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נניח שהכנסת את הבירה ב-22 מעלות למקרר.

לוקח לה זמן להתקרר בזמן הזה ייצור ה-CO2 עדיין קורה ומתמעט

אך בד בבד כל מה שמיוצר נספג.

זו תחושתי ואין לי נסיון בנושא

 

אגב

אתה חושב ש-24 שעות מספיקים להצליל?

 

ועוד אגב

מכיר את שיטת השקית והגומי לבדיקת כמות הגז בבירה?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכיוון שזה אחרי התסיסה אז אם בכלל ייוצר CO2 נראה לי שזו כמות קטנה מאוד.

לגבי האגבים:

אגב 1 - כן

אגב - 2 - לא - אפשר לפרט?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הזיה של JP/JZ בשידור חי

 

פתח בקבוק עטוף את צאוורו בשקית נליון והדק בגומי

אחרי יומיים יש לך שקית מלאה ב-CO2 הטבע אותה בדלי מים כדי לדעת את הנפח 

אח"כ הוסף את כמות הגז שנשארה בבקבוק לפי הטמפ

וכך תדע כמה יחידות נפח היו לך בבקבוק

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדי לקצר את התהליך חמם את הבקבוק בעדינות (שים אותו בסמיכות למשהו חם או אם אתה גר בתל אביב - במרפסת)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפטין, תזין את התוכנה בטמפ' סיום התסיסה.

אל תשכח שמדובר בערכים מקורבים ומאוד לא מדויקים. דיוק אפשר להשיג רק בגיזוז מאולץ.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כך יבוצע.

אפרופו גיזוז מאולץ - אני מרכז נתונים סטאטיסטיים על זוכי תחרות הארצית האמריקאית של  AHA  לשנת 2010.

מתוך 23 קטגוריות הבירות (הוצאתי את קטגוריות המידים והסיידרים), 21 השתמשו בגיזוז מאולץ.

בקרוב אפרסם את הנתונים - יש למה לצפות.