גליון זימורגי האחרון מכיל כתבה נפלאה על התחרות בישול הבירה בארה"ב.
אחד הדברים היפים בתחרות הוא חובת פירסום המתכון ובהתאם לכך מופיעים בפירוט רב כל המתכונים שזכו במדליית זהב בכל אחת מ - 27 הקטגוריות.
ניסיתי לרכז קצת נתונים ואני מציג אותם כאן. הורדתי קטגוריות שניראו לי פחות רלוונטיות (מידים וסיידרים) שאולי נגיע אליהם יום אחד
אבל כרגע הן פחות רלוונטיים לרוב בשלני הבירות בארץ. קחו בזהירות את הנתונים והשתמשו בהם בתבונה:
* רכז או גרעינים: מתוך 22 בשלנים רק 2 השתמשו ברכז וגם במקרים האלו הם השתמשו בו כתוספת ולא כשיטת בישול.
* מאש: ה - single mash של 60 דקות הוא הנפוץ ביותר והשמשו בו 14 מבשלים. עוד 4 מבשלים השתמשו בסינגל מאש בזמנים שבין 70 ל - 90 דקות
רק 4 מבשלים השתמשו ב - STEP MASH כאשר 3 מהם בבירות לאגר (פילזנר, לאגר כהה ובוק) ואחד נוסף בבירת שיפון.
* זמן בישול: רק 4 בשלנים בישלו 60 דקות. 3 בישלו בין 70 ל - 80 דקות. זמן הבשול הנפוץ הוא 90 דקות - 11 מבשלים ומעל 90 דקות ועד 120 דקות 4 מבשלים.
הבירות שבושלו 60 דקות הן אייל אמריקאי, בירת שיפון, אייל בלגי חזק ו - old ale with grapes and honey .
* הצללה: האמריקאים אוהבים את הבירות שלהם צלולות. כ - 11 מבשלים הכניסו חומרים מצלילים. אם תנקו את כל הבירות הכהות שבהן לא
נדרשת הצללה (7 בירות כהות או סגנונות מעוננים שלא הוצללו) אז יש כאן נתון של 11 מתוך 15 בירות בהירות.
חומרי ההצללה המועדפים: 6 - ווירלפלוק, 4 - אייריש מוס ו אחד ג'לטין.
* שמרים: האמריקאים מעדיפי שמרים נוזליים (ומי בעצם לא?) רק אחד השתמש בשמרים יבשים. חברת White Labs היא החברה המועדפת - 12 מבשלים השתמשו בתוצרתה.
wyeast אחריה עם 8 מבשלים ואחד הביא שמרים נוזליים אחרים.
עד כאן.
את המתכונים לא תקבלו - בשביל זה תחתמו על זימורגי.
אלון ריפטין