סטטיסטיקה מתחרות הבירות האמריקאית National Hombrew AHA

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גליון זימורגי האחרון מכיל כתבה נפלאה על התחרות בישול הבירה בארה"ב.

אחד הדברים היפים בתחרות הוא חובת פירסום המתכון ובהתאם לכך מופיעים בפירוט רב כל  המתכונים שזכו במדליית זהב בכל אחת מ - 27 הקטגוריות.

ניסיתי לרכז קצת נתונים ואני מציג אותם כאן. הורדתי קטגוריות שניראו לי פחות רלוונטיות (מידים וסיידרים) שאולי נגיע אליהם יום אחד

אבל כרגע הן פחות רלוונטיים לרוב בשלני הבירות בארץ. קחו בזהירות את הנתונים והשתמשו בהם בתבונה:

 

* רכז או גרעינים: מתוך 22 בשלנים רק 2 השתמשו ברכז וגם במקרים האלו הם השתמשו בו כתוספת ולא כשיטת בישול.

* מאש: ה - single mash של 60 דקות הוא הנפוץ ביותר והשמשו בו 14 מבשלים. עוד 4 מבשלים השתמשו בסינגל מאש בזמנים שבין 70 ל - 90 דקות

          רק 4 מבשלים השתמשו ב - STEP MASH כאשר 3 מהם בבירות לאגר (פילזנר, לאגר כהה ובוק) ואחד נוסף בבירת שיפון.

* זמן בישול: רק 4 בשלנים בישלו 60 דקות. 3 בישלו בין 70 ל - 80 דקות. זמן הבשול הנפוץ הוא 90 דקות - 11 מבשלים ומעל 90 דקות ועד  120 דקות  4 מבשלים.

             הבירות שבושלו 60 דקות הן אייל אמריקאי, בירת שיפון, אייל בלגי חזק ו - old ale with grapes and honey .

* הצללה: האמריקאים אוהבים את הבירות שלהם צלולות. כ - 11 מבשלים הכניסו חומרים מצלילים. אם תנקו את כל הבירות הכהות שבהן לא

            נדרשת הצללה (7 בירות כהות או סגנונות מעוננים שלא הוצללו) אז יש כאן נתון של 11 מתוך 15 בירות בהירות. 

            חומרי ההצללה המועדפים:  6 - ווירלפלוק, 4 - אייריש מוס ו אחד ג'לטין. 

* שמרים: האמריקאים מעדיפי שמרים נוזליים (ומי בעצם לא?) רק אחד השתמש בשמרים יבשים. חברת White Labs היא החברה המועדפת - 12 מבשלים השתמשו בתוצרתה.

           wyeast אחריה עם 8 מבשלים ואחד הביא שמרים נוזליים אחרים.

 

עד כאן.

את המתכונים לא תקבלו - בשביל זה תחתמו על זימורגי.

 

אלון ריפטין 

 

          

 

 

 

 
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

נחמד, תודה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלושה חיזוקים לנושאים שאני מטיף להם זמן רב.

גרעינים טובים מרכז, שמרים נוזליים טובים מיבשים ובישול של 90 דקות לפחות כאשר המתכון כולל פילסנר. 

ריפטין, תוכל לבדוק האם המתכונים שבושלו מעל 60 דקות כללו פילסנר והאם נכח פילסנר במתכונים שבושלו 60 דקות?

האם צויינה שיטת הבישול? שיטת הקירור? לי אין ספק לגבי התוצאות...

מה לגבי טמפ' התסיסה?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מה זה ווירלפלוק?

האם אפשר לקבל לינק למגזין המדובר? מדובר במגזין מודפס או אלקטרוני?

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה אי זי. וכמה מוכר אותם גדי? :-)

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מוכר

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בירת השיפון שזכתה במקום הראשון בקטגוריית "חיטה ושיפון גרמני" בושלה במשך 60 דקות ומכילה פילסנר.

כדאי לציין שכמות הפילסנר מתוך חשבון הגרעינים הכולל היא נמוכה - כ - 14% .

בעניין התסיסה - 9 מבשלים השתמשו בתסיסה חד שלבית בין שבוע לשלושה שבועות.

כל 13 האחרים ביצעו לפחות 2 שלבים שמפורטים היטב גם משך הזמן וגם הטמפרטורה והנתונים שונים מאוד בין סגנון לסגנון.

לא ניתן לדעת האם בין השלבים בוצע רקינג.

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טמפ' תסיסה של החיטה? אני מנחש 17 מעלות צלסיוס (63F)

ריפטין, בטוח שצרפת כמה לקוחות נוספים לזימרגי. אני עשיתי עכשיו מנוי.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה קרוב - 65F = 18c.

זה מגזין נחמד ואני זכיתי במנוי שנתי בסמואל אדמס לונג שוט 2009.

 

 
עופר - רונן's picture

Location

מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/28/2010

ריפטין,

תודה על הסיכום. נשמע מעניין ביותר.

האם מדובר על גליון ספט/אוקט או הקודם?

שנה טובה,

עופר.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גליון מס' 5 - ספטמבר / אוקטובר 2010