יצא אייס ביר?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

היום ביקבקתי את הIPA שלי לאחר שהעמדתי את מיכל התסיסה במקרר לטובת הצללת הבירה.

מכיוון שמכשירי החשמל בביתי מנסים לפצות אותי על תקלות רבות מדי בעבר החליט המקרר להגיע לטמפרטורה של מינוס 4 מעלות מה שגרם לקפיאה חלקית של הבירה.

הקפיאה התגלתה מעט מאוחר מדי...

בסופו של דבר בקבקתי 15 ליטר בירה, 4 ליטר של קרח בירה נשפכו לגינה...

תקוותי עכשיו הן שהשמרים (S-04) יצליחו לעבוד בסביבת אלכוהול מעט גבוהה מהצפוי ושכמות הסוכר שהוספתי (125 ג') שהייתה אמורה להיות ל20 ליטר לא תהיה גבוהה מדי.

נתונים כלליים עד כה: OG; 1064

                      FG; 1010

                      IBU 42

                      צבע טוב (11)

                      טעם מצויין (יחסית לבירה ירוקה)

 

מכיוון שזו לא התקלה הראשונה בבירה הזאת נראה לי שנקרא לה בירה נאחס.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מרטין,

אם היית מבקבק את כל הכמות היתה לך בירה עם 7.4% אלכוהול (לפי OG 1.064 ו-FG 1.010).

בגלל שהוצאת 4 ליטר מים, מחישוב מהיר שלי, נראה שאתה מגיע לבירה עם 9.4%. נשמע לי דווקא מגניב.

הרבה פעמים מהתקלות האלה יוצאים דברים גדולים.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ה S-04 לא אמור לעמוד ב9% אלכוהול.

שאלות:

* מה היה השיקול בשפיכת קרח הבירה? למה לא לתת לו להנמס ואז לבקבק?

* האם נכון להניח שאין אלכוהול בקרח שנזרק?

פרננדו

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

כשהוצאתי את הבירה מהמקרר לא שמתי לב שהיא קפואה, רק כשהתחלתי להעביר למיכל הביקבוק ראיתי שמשהו קצת מוזר.

אחרי כמעט חצי שעה של טיפטוף הבנתי שההפשרה תיקח לי הרבה זמן ומכיוון שאין לי כרגע מכסה נוסף אני אשאר עם אחד המיכלים פתוח...

כאן הגיעה ההחלטה הראשונה - לפתוח בקבוק בירה ולחכות עוד קצת.

אחרי כוס הבירה היה נראה שכמעט לא נשארה בירה במיכל והחלטתי לבקבק ודי.

נכון שS-04 לא אמורים לעבוד ב9% אלכוהול אבל הם גם לא היו אמורים להגיע לרמה של 1010 בסיום התסיסה.

כל כך הרבה תקלות קרו לי בבישול הבירה הזאת ובינתיים נראה שכל תקלה היתה לטובה.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל מקרה תן להם לעמוד בטמפרטורת הבית - החום יעזור להם.

אם לא יהיה מיגוז בכלל או לא מספיק

אשמח לתת לך שירותי "מיגוז בכח" <יהיה לזה מחיר, בבירה>

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שחר,

   יש לך מערכת של FORCE CARBONATION או אתה מפליץ בתוך הבקבוקים????

פרננדו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם וגם

 

תלוי מי מבקש