מפגש פברואר של ביר מאסטר. הפעם בתל אביב. מי בא?

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראיתי הבוקר מייל משחר הרץ המפשר על מפגש פברואר של הקורס של ביר מאסטר - הפעם בנושא לאגר. מי מתכנן לבוא?

להלן המייל כלשונו (למי שלא קיבל ישירות):

 

אחרי תרדמת חורף קצרה – אנחנו חוזרים למסלול.

בשביל להחזיר אתכם בדרך קלה ומרעננת,
מפגש חודש פברואר יעסוק בסגנון הקליל – לאגר על סוגיו השונים.

מה זה בדיוק לאגר?
איפה הכל התחיל ומי היה הראשון שאיחסן בירה בקור?
איפה וכיצד התפתח הסגנון על שלל תתי סוגיו?
מה לעזאזל ההבדל בין לאגר לפילזנר?
איפה קרלסברג נכנסים בכל הסיפור הזה?
ואיך גם אתם יכולים לייצר בירות לאגר בבית?
 
כל השאלות, כל התשובות והמון טעימות (עיוורות) של לאגרים. (ושל הבירות שלכם).

מתי? – יום חמישי, 18/2, 18:00-20:30 – בתל אביב (מיקום סופי יקבע בהמשך).

הרשמה דרך אתר ביר מאסטר. 50 ש"ח לכרטיס (אפשר לנקב כרטיסיות).
http://www.beermaster.co.il/?CategoryID=313ArticleID=1066Page=1

סיום הרשמה – 16/2 בשעה 18:00. ניתן להביא אורחים בתשלום ובירות כמובן.
(יש ליידע אותי לגבי כמות וסוגי הבירות שברצונכם להביא).

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאגר ????? זאת לא הבירה המסוננת ומפוסטרת בבקבוקים הירוקים או השקופים?

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לאגר,

הלאגר המסונן בבקבוקים הירוקים או השקופים נקרא פילסנר ועליו ערכה חבורת מונטי פייטון מערכון   ותיק ותיק אבל נכון.

יש עוד מלא סוגי לאגר כמו האוקטוברפסט לאגר שנקרא גם Marzen שסיים לתסוס אצלי לפני שבועיים ומאז עושה Lagering במקרר  ,בירה מצויינת ועשירה בטעמים.

חבר נוסף הוא השוורץ ביר שזו בירה שחורה כמו הסטאוט אבל מותססת עם שמרי לאגר גם כן בירה מעולה.

אז נכון שהפילסנר האמריקאי הוציא שם רע לבירות לאגר אבל ללא הצדקה , המגה מבשלות מחליקות ומשטחות טעמים כדי לקלוע למכנה משותף הנמוך ביותר כדי למכור כמה שיותר .

לכן אין צורך להכליל ולפסול את כל משפחת הלאגר .

בהצלחה,

ארז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

שאלה:

אוקטוברפסט היא על שם חודש אוקטובר

Marzen היא על שם חודש מרץ

האמנם מדובר באותה בירה?

 

אגב, אני מסכים כי יצא שם רע ללאגרים. אבל קשה לי להאמין שמפגש מטעם קרלסברג יפריך את השם הרע...

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי נועם ,

הרמת להנחתה ........................

מבשלים את הבירה בחודש מרץ כדי שתהיה מוכנה לחגיגות האוקטוברפסט שדרך אגב, לרוב מתקיימות בספטמבר ומסתיימות ביום ראשון הראשון של חודש אוקטובר.

כדי לדעת מתי להתחיל את חגיגות האוקטוברפסט , סופרים לאחור 16 ימים מיום ראשון הראשון של חודש אוקטובר .

דרך אגב הייתי באוקטוברפסט בשנה שעברה ,שווה כל גרוש ומקווה להיות שם גם השנה.

 

ארז.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ההכללה לא היתה ברצינות. כיוונתי לבירות התעשייתיות שמתפשרות על איכות לטובת חיי מדף ארוכים, מדגישות עיצוב מוכר על המדף ע"ח איכות (ראה מכבי החדשה). מה לעשות וכל הבירות על המדף אצלי בסופר מותססות בתסיסה תחתית עם שמרי לאגר....

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין, אין כמו בקבוקים ירוקים!

אי חושב שאני אשתתף הפעם. מפגש בתל אביב ולא באשקלון בהחלט יותר נוח, גם אם זה בשביל לאגר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מי מרצה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מן הסתם אביחי. סוף סוף נושא שהוא באמת מומחה בו.

ואיזה כיף, יהיו טעימות של קרלסברג!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בטעימה עיוורת עם ידיים קשורות ואף סתום אני מזהה קרלסברג

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 ניקמת הבקבוקים הירוקים, בלית ברירה ביקבקתי חלק מהסטאוט בבקבוקים ירוקים. נכנסתי לחדר המבשלה כרגיל כדי ללטף את הבקבוקים וקבלה את פני שלולית שחורה. 

זה נכון שהבקבוקים הירוקים דקים יותר?