סינון בירה

35 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לאחר נגישות לכלים כאלה ואחרים, הגעתי לשאלה שכזו:

האם סינון בירה בצפיפות של 50 מיקרון מסננת החוצה את השמרים?

ואם כן מה הסינון הכי דק שאפשר להעביר בירה ללא הוצאת השמרים?

תודה לעונים :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגודל הממוצע של תא שמרי בירה 3.5 מיקרון. התא הכי גדול מגיע ל- 7 מיקרון. 

מסננת של 50 מיקרון לא תעצור שמרים. אני חושב שעניתי על שתי השאלות.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ציטוט מ MOREBEER

 5-10 micron is considered rough filtration, 3 micron will remove most yeast, 1 micron filtration will remove almost all yeast, and .5 micron is nearing sterile filtration

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה ההבדל, חוץ מזה שכתוב באנגלית?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מידע נוסף , למקרה והוא לא רוצה לחשב סטיית תקן ושונות של גדלי תאי שמר.

 
Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תודה רבה לשניכם :), עזרתם לי רבות,

 

עכשיו האם סינון הבירה לפני התסיסה תפגע בטעמיה/רחותיה וכו' וכו'?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

נמרוד,

השאלה היא מה אתה רוצה להשיג בסינון כל כך עדין (50 מיקרון) אם לא בשביל להוציא את השמרים. אני לא רואה בכך שום תועלת ביחס לנגיד, סינון בבד חיתול (מבחינת טרחה וזמן).

בכל מקרה שווה לנסות, תחלק את הבאטצ' ל-2: חצי תעביר למיכל תסיסה עם סינון וחצי תעביר למיכל אחר בלי סינון ותראה אם אתה מרגיש הבדלים בטעם או בכלל אם יש בכך תועלת.

 

בהצלחה, 

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חד משמעית התשובה כן.

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

שום דבר לא ייפגע.

שאלה לי אליך: למה לסנן את את הבירה טרם התסיסה?

את הבירה תסנן בתום התסיסה ובהעברה לבקבוקים.

*היזהר מחמצון הבירה.

 

אם אתה מבצע מדגם, תשווה בין שתי בירות שאוחסנו בקירור למשך שבועיים. האחת לאחר סינון והשנייה לאו (תתקשה למצוא הבדל).

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לדעתי סינון לאחר התסיסה הוא מסוכן עקב כך שכמעט בטוח שיהיה לך חמצון כי אתה מסנן את התירוש...

אני מסנן עם מסננת שקניתי במר.קייק... אפשר לקנות נראה לי בכל מקום, סתם מסננת עגולה עם חורים מאוד קטנים אין לי מושג כמה מיקרון... אם הכוונה שלך היא להשאר עם בירה צלולה יחסית מסננת עגולה מפלסטיק עובדת לדעתי נהדר,חוץ מזה תן לזה עוד קצת זמן בבקבוק לפני ההגשה גם תצא לך בירה מאוד צלולה...

זאת דעתי :) בהצלחה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תרדו מעניין הסינון. אל תהרסו בירות שאתם עושים במאמץ כה רב.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה סינון פוגע בבירה?

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתי לאחרונה שתית קרלסברג או טובורג? חלק נכבד מטעמי הבירה שאנו מבשלים נזקף לזכותם של השמרים שמרחפים בה. גם טעמי הכשות נפגעים עד כדי כך שיש מבשלות שמוסיפות כשות לאחר הסינון.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבל מדובר על סינון של 50 מיקרון, השמרים קטנים יותר, מכך שאתה לא מסנן את השמרים אלא שאריות טראב אחרות

עודד

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש איזה אחד קוראים לו מייק מקדול

הוא מפלטר את כל הבירות שלו וגם זוכה בהמון פרסים:

http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=&t=6878

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר אתה מכיר מישהו בארץ שמבשל בירה כמו "טייסטי" מקדול? אני עוד לא פגשתי אחד כזה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תגדיר "כמו"

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה שהבחור יודע מה הוא עושה.

אבל אז נשאלת השאלה למי שהתחיל את השירשור:

מה הטעם לסנן בירה שאח"כ הולכת להיות מוגזת באופן טבעי בבקבוק? הרי השמרים יתרבו בבקבוק ושוב תהיה לך בירה "לא צלולה".

המטרה של אדון מקדול הנ"ל (בין השאר) היא להצליל את הבירה במהירות. הוא "מעיף" בירה תוך 9 ימים!

מה שנקרא: Grain to Brain in 9 days

אם ממילא אתה מגיז טבעית בבקבוק, אתה בכל מקרה צריך לחכות לבירה. בזמן זה היא גם נעשת צלולה יותר.

 

ושאלה לשחר: עכשיו שאתה מגיז באונס, מה הזמן הקצר ביותר שהצלחת להגיע אליו מבישול לשתיה? והאם הבירה ראויה במצב כזה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

12 ימים

7 תסיסה ו-5 גיזוז

 

הבירה ראוייה אך משתפרת מאוד עם הזמן

מצד שני מדובר בפורטר - בירות בהירות בטח יציגו תמונה שונה

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לפי מה שאני הבנתי, אי- הצלילות בבירה נובעת ממשקעים כאולה ואחרים מתהליך הבישול,

אז הנחתי שאם אסנן אותהאחרי ההתססה, אקבל בירה צלולה יותר בזמן קצר יותר.

אבל אם אתם אומרים שזה פוגע בטעם ולאחר הגיזוז היא לא תיהיה צלולה, אין משמעות לסינון ותועלתו שווה ל0 ואף רק גורעת מאיכות הבירה.

תודה רבה על התגובות והעזרה, אם וכאשר אחליט לעבור לגיזוז מאולץ אולי אשקול לסנן את הבירה עם מסנן דק יותר.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול לעשות לאגרינג(יישון ב-4 מעלות) במיכל התסיסה או בבקבוק 

זה מאוד מצליל את הבירה

ריפטין טוען שמספיק 24 שעות במיכל לקבלת תוצאות טובות

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא לגרינג, cold crash.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

או שניתן להשתמש באייריש מוס או כל פלוקולנט אחר

יואב

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

פשוט תסנן לפני התסיסה בזמן הקירור של התירוש או העברה למיכל התסיסה...

ותן לזה זמן, תעשה לאגרינג ושאר השיטות שהציעו לך...

:)

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

סינון בירה לא פוגע ולא מועיל לטיב הבירה. כמו בחיים, זה תלוי והכל יחסי.

יש דרכים לסנן בירה מבלי לחמצן אותה (סינון בירה לא גורר חימצון ודאי) - כיצד אתה מעביר את התירוש מכלי אחד לאחר?

את הבירה אתה "מגזז" (אוי ואבוי אני ממציא פה מילים) באמצעות תסיסה שנייה, נכון? לכן, אתה חייב בנוכחות שמרים. ובהמשך לדבריו של עודד, מלבד משקעים וטראב למיניהם אתה מותיר את השמרים בבירה. מכאן, שהבירה תיוותר "לא צלולה/מסוננת", אם תרצה או לאו. והפיתרון? מקרר. הוכחה מצויינת לכך, היא שלאחר פרק זמן במקרר (בין שלושה לשבעה ימים) השמרים נותרים בבקבוק כאשר אתה מוזג את תכולתו המלאה.

כעת, לשאלה הגדולה. האם סינון הבירה מהותי? האם באמצעות טכניקת סינון תשיג בירה טובה יותר? אנסח שאלתי מחדש: האם סינון בירה היא יכולת דחופה יותר לשיפור הבירות שלך, יותר מאשר טכניקות אחרות, כדוגמת שלב המאש?

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

המאש שלי כבר שופר פעמיים, לא הגעתי עוד לרמה של דו"ח קיסינג'ר, אבל מתקרב,

הסינון מהמאש מתבצע באמצעות רשת נירוסטה, העשוייה מחוטי נירוסטה שזורים בעובי של 0.5MM, כאשר קוטר חור הוא בסדר גודל של פחות מ 1MM(כאשר הרשת נמצאת בתוך הסיר)

הוא עושה דאבל ספראג', כלומר מחלק את מי הספראג' לשניים ועושה ספראג' פעמיים.

שיטה זו מתבססת על ההנחה הבאה:

אם אשים סבון לשטיפת כלי בתוך כוס, ואשפוך לתוכה כמות מים אקבל כמות קצף X,

אבל אם אשפוך מחצית הכמות פעמים אקבל Y קצף בשניהם ביחד, ו Y גדול מX,

לכן אני משאר שאחוזי הנצילות שלי בכל תהליך המאש יהיו גבוהים יותר מספראג' רגיל.

משתמש במתקן תלת שלבי אשר פרסום של סירטוט ותמונות יתבצע בהמשך.

כל מדידת הטמפ' מבוצעת ע"י 2 בקרים אחד לסיר הספראג' ואחד לסיר המאש.

אם ישנן הצעות לשיפור, אנא, הצע אותם, כי אקבל אותן בשמחה :).

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ורלוף כבודו עושה?

וווירפול בסוף הבישול גם?

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כמובן שאני עושה ורלוף.

אבל אני לא יודע מה זה ווירפול, אולי אני מכיר את הפעולה בשם אחר? נסה לכתוב את שמה באנגלית.

 

עריכה:

גיליתי מה זה whirlpool, וכמובן שאני עושה זאת, אחרת יקח לתירוש הרבה יותר זמן לצאת מהסיר.

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ווירפול לא משפיע על קצב יציאת התירוש מהסיר אלא על נקיונו.

את הכשות אתה מפזר בסיר או בגרב?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הפסקתי עם וורלוף אחרי שראיתי את כמות המשקעים שממילא נשארת במיכל התסיסה.

שינועו משקעי הוורלוף אחר כבוד ויצטרפו גם

 

<אני גם ממש ממש עצלן>

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני עצלן, המשאבה עושה את העבודה בשבילי.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

האמת שהיום קראתי כנראה בדיוק את המאמר שלקחת ממנו את ההנחה שלך...! מבדר...

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

 מיכוון שאני מפזר אותו בסיר ואני משתמש בשרוול של חוטי נירוסטה(כמו שמשתמשים בברזי מטבח וכו') כדי לסנן אותו מהתירוש,

אם לא אגרום לריכוז שאריות הכשות במרכז הסיר, השרוול יסתם עקב הצטברות הכשות עליו.

במקרים אחרים עושים ווירפול כדי להקל על סינון הכשות מהתירוש לפי מה שאני הבנתי.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

נמרוד, האר את עינינו בתמונות של המבשלה (:

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בשל תהליכי שדרוג כאלה ואחרים(שלוקחים הרבה יותר זמן מהנדרש[כמו כל דבר במדינת ישראל] )

 

אני מנוע מלפרסם את המבשלה, אבל אני מבטיח שכאשר אסים תקבלו סיקור מלא  !