pumpkin ale

17 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שלום, ברצוני לבשל אייל דלעת.

אני תוהה לגבי השלב להוספת הדלעת, שמעתי שאפשר למאש למשל-מהן האפשרויות ומה ההבדלים בהוספת הדלעת?

מהי הכמות המומלצת של דלעת להוסיף ל 20 ליטר?

איזו בירת בסיס הייתם עושים?  אני נוטה לכהות דווקא.

אילו תבלינים נהוג להוסיף ובאיזה מינון?

האם יש בעיה של צלילות?

תודה.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

אנחנו גם חושבים על זה.

אז חסכת לי נושא :)

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

אהלן שמולץ.

שלב הוספת הדלעת - הכל הולך. לדעתי? שלב המאש.

כמות - משפיעה על מספר משתנים. מלבד הטעם, כמות הדלעת (בק"ג) תשפיעה על רמת אלכוהול וצבע. לכן, תלוי בשיקולים שלך. יחס בריא ל-20 ליטר? באופן כללי בין שניים לשלושה קילוגרמים. הייתי ממליץ על הטווח הנושק לשלושה ק"ג.

כהה.

כוונתך לאילו תבלינים נהוג להוסיף לבירת דלעת?

לא תהיה בעיית צלילות כל עוד תדאג להשתמש בדלעת כראוי. לכל שלב דרך טיפול שונה.

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

כן כוונתי לאילו תבלינים נהוג להוסיף לבירת דלעת.

נ.ב : עם קליפה? בלי קליפה? נהוג לאפות קודם את הדלעת נכון? כדאי לחתוך לקוביות? להפוך לפירה ולזרוק למאש?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

אהלן,

למיטב הבנתי ניתן להוסיף גם למאש וגם לבויל רק קח בחשבון שבמאש יש לך סכנה לstuck sparge (הדלעת היא סיבית למדיי). המלצתי: בשלב הבויל (אפשר ורצוי להעביר חלק מהדלעת למיכל תסיסה). הדלעת כמובן צריכה להיות אפויה וללא קליפה.

התבלינים המקובלים הם: קינמון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי. 

 

בהצלחה!

 

(ונעים מאוד אגב, אני חדש פה בשכונה)

רפאל

Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010

את הדלעת יש לאפות בתנור כשהיא חתוכה לקוביות וללא קליפה. ברגע שהיא רכה, הדלעת מוכנה לשימוש.

תכניס את הדלעת למאש כשהיא בשק סטיפינג.

*אם אתה נועז, ג'ינג'ר גם מקובל בסוג הבירה.

בהצלחה, תעדכן אותנו בהחלטותך.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תכעסו אם אני אשבית לכם קצת את השימחה.

בירת דלעת מוגדרת בירת תבלינים ולא בירת פרי והסיבה פשוטה, בבירת דלעת נכונה אין כלל דלעת. הדלעת תורמת מעט מאוד לטעמים אם בכלל. האמריקאים קוראים לבירה Pumpkin Ale בגלל שיש בה תבלינים שמזכירים להם את פיי הדלעת שהם כל כך אוהבים לאכול בחגים. מה שעושה את הטעם זה המיקס של התבלינים. התבלינים הם קינמון חצי כפית, גינגר רבע כפית, אגוז מוסקט שמינית כפית ו- פלפל אנגלי שמינית כפית.

אם בכל זאת מתעקשים על דלעת צריך רבע דלעת אפויה בתנור בטמפ' של 170 מעלות עד שמתרכחת.לעשות פירה ולהוסיף למאש. אבל כאמור הדלעת מיותרת לגמרי.

 

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

אני מסכים איתך - אין כמו הספר של ג'מיל בנושא מתכונים.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי את הספר הזה, אני דווקא מסתמך על הפוד קאסט שלו.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סבבה, אני באופן אישי לא סובל דלעת.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

עם כל הכבוד לג'מיל, אתם בטוחים בעניין הזה???

נתקלתי בהרבה מתכונים ותמיד הייתה דלעת.

 

 

Pumpkin Ale

Description:
Often released as a fall seasonal, Pumpkin Ales are quite varied. Some brewers opt to add hand-cut pumpkins and drop them in the mash, while others use puree or pumpkin flavoring. These beers also tend to be spiced with pumpkin pie spices, like: ground ginger, nutmeg, cloves, cinnamon, and allspice. Pumpkin Ales are typically mild, with little to no bitterness, a malty backbone, with some spice often taking the lead. Many will contain a starchy, slightly thick-ish, mouthfeel too. In our opinion, best versions use real pumpkin, while roasting the pumpkin can also add tremendous depth of character for even better results, though both methods are time-consuming and tend to drive brewmasters insane.
 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בטוח ואחרים לא יודעים על מה הם מדברים אז על מי תבחר להסתמך?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אם המקור שלך הוא ה"גורו", אני אלך עם האחרים.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הצלחתי, הא?

(-:

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

תודה על התגובות, אני רוצה להכין אייל דלעת בין השאר בשביל הנסיון עם הדלעת עצמה, אז אשתמש בדלעת, ואני בטוח שתהיה לה השפעה כזאת או אחרת על הבירה(גם באחוזי האלכוהול)

איזי תודה שהיית ספציפי בכמויות התבלינים, נראה לי שככה אתבל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר אז כבר:

לך עם זה עד הסוף

How To Brew Pumpkin Beer in a Pumpkin, in 20 Easy Steps

 

או זה

http://www.youtube.com/watch?v=OG8dewjsG48

שיטות העבודה שנויות במחלוקת אבל הסרטון מצולם וערוך ונחמד לצפיה.

אולי בארצינו אפשר להכין בירה בתוך חציל ולקרוא לה בירת סביח?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מתכון שמבוסס על המתכון של ג'מיל:

http://www.jimsbeerkit.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=27862

כמה הערות שלא מופיעות כאן:

1. את הדלעת אופים בתנור על גבי נייר אפיה עד שהיא הופכת רכה, מגירה נוזלים והנוזלים מתחילים להתקרמל.

    תקפיד לאסוף את כל הנוזלים והקרמל לתוך המאש - הם מוסיפים טעם טוב ומיוחד.

3. שים לב שהמאש הוא ל - 90 דקות.

2. מתערובת התבלינים תכניס רק 2/3 לקראת סוף הבישול. את ה 1/3 הנוסף תכניס למיכל תסיסה שנייה.

 

בהצלחה.