קגים

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מצטער אם אני ממחזר נושאים שכבר נידונו,

עניין הקגים התחיל שוב לעניין אותי לאחרונה.

ע"פ הבנתי יש יתרונות וחסרונות לנושא:

חסרונות:

א. המחיר - כל קג עולה כמה מאות שקלים וזה עוד לפני בלון הגז (~700 ש"ח) והצנרת הנדרשת.

ב. הזמינות - חוץ מהבלון, כנראה שצריך לקנות הכל בחו"ל (ג'וש, מה בסוף נסגר עם המשלוח של מדויטשלאנד?)

ג. חוסר ניידות - יותר קל לזרוק שישיה באוטו כשנוסעים לטיול מאשר חבית (+בלון+מקרר...).

ד. קשה לחלק בירה לחברים כשהיא כולה מאוכסנת בחבית אצלי במקרר. מצד שני החברים יבואו לבקר ואז הם ירצו גם משהו לאכול ואולי איזו סיגריה בקטנה.

 

וליתרונות:

א. חסר סדר ביקבוקים, שטיפה, חיטוי, פיקוק וכהנה וכנה משימות מעצבנות.

ב. אפשר לשתות בירה תוך שבועיים מהבישול (!)

ג. שליטה חסרת פשרות על רמת המיגוז

ד. ברז בירה בבית - היש משהו יותר מגניב מזה?

 

בקיצור, אני עוד מתלבט. אשמח לפידבק שיעזור לי להטות את הכף.

כמו כן, מהחברים שעובדים היום עם חביות (to keg = לחבת?) אשמח לתובנות - האם רק חביות קורני, האם חביות סנטנרטיות באות בחשבון, הערכת עלות של סט אפ כזה. ?

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

חסרון נוסף - מקרר יעודי לחביות בנוסף למקרר תסיסה.

 

בסה"כ זה כיף גדול ומאפשר גמישות אבל מדובר בהתעסקות מתמדת.

גם אחרי שנתיים עוד לא הצלחתי להשתלט על עניין הגיזוז ובדר"כ לוקח לי כמה שבועות להגיע לגיזוז רצוי, אחרי שחלק נכבד מהחבית נשתה.

לעיתים קרובות הן דולפות והגיזוז נהרס או שמיכל CO2 מתרוקן בגלל זה- מילוי 60 שח.

 

בדר"כ אני שותה חצי חבית ומבקבק את החצי השני כדי לפנות מקום לבאצ' הבא.

הביקבוק קצת יותר מסובך אבל אפשרי ללא ציוד מיוחד.

 

הערכת מחיר גסה (בארץ)

חבית אחת בלון ווסת צנרת ומחברים - 1K 

 

 

 

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אם כבר שאלת...

אז המקרר של החביות באיזה טמפרטורות הוא אמור להיות??

בעצם יש משהו שמונע ממני להפוך מקרר רגיל לקגרייטור??

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה מונע? כלום, אולי המדפים.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טמפרטורה של מקרר אידיאלית לרוב הבירות