צפיפות התחלתית נמוכה מהצפוי

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

בישלתי היום פורטר בלטי, 7.8 קילו גרעינים ל-21.5 ליטרים (אחרי רתיחה), ועוד הוספתי ברתיחה 250 גרם סוכר חום, הצפיפות ה- OG יצא 1068 אחרי תיקון טמפרטורה.

הגיוני?

בבירות אחרות היו לי למשל 6.5 קילו גרעינים ללא כל תוספת סוכר ואותה כמות תירוש והצפיפות עמדה על 1070 או יותר.

אני מפספס כאן משהו?

המאש התבצע 80 דקות בטמפ' של 66 מעלות צלסיוס.

 

בניגוד לבישולים קודמים, בהם ביצעתי באץ' ספארג', בבישול הזה עשיתי ספארג' רציף, שאם אני לא טועה אמור להיות יותר טוב לא?

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

נראה לי שחשוב שתפרט טיפה יותר על המתכון, מה היחסים בין המים לגרעינים, עם כמה תירוש התחלת את הרתיחה וכו'...

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

7.8 קילו גרעינים, ל20 ליטרים.  מתוכם 7 קילו לתת בסיס.

 

התחלתי רתיחה מלאה עם 26 ליטרים של תירוש וסיימתי עם 21.5 ליטרים.

במהלך הבישול הוספתי 250 גרם סוכר חום.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ,

חישבתי שהנצילות שלך היית בערך 57%.

כנראה שהפליי ספארג' לא היה כ"כ מוצלח.

אין לי נסיון בזה אז אין לי המלצות. אבל אם מה שעשית קודם עבד, למה לשנות? 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גרביטי נמוך יכול להיגרם משני מקורות.

הראשון - המרה (conversion) לא טובה. אפשר לפני הספארג' לבדוק בעזרת יוד. מהניסיון שלי הבעיה יכולה להיות גם חוסר ערבוב של המאש. אחרי שהתחלתי לערבב כל 15 דקות את המאש יש לי שיפור וגם אחידות יותר טובה.

הסיבה השניה היא הספארג'. פליי ספארג מאד בעייתי. אחידות שכבת הלטת היא קריטית, כי אם המים מוצאים מעבר בין הגרעינים, הם לא ישטפו את הלטת ומתקבל יעילות ספארג' מאד נמוכה.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

 אני מערבב כל 5 דקות בערך..כנראה שזה הספארג' באמת, עשיתי פלי ספארג' בשביל הנסיון, וכי זאת דרך עבודה שנראית לי נכונה יותר(אני מקווה בעתיד לבנות מערכת מדורגת מסודרת).

 

טוב לא נורא, אני אעשה את אותו מתכון שוב בקרוב עם באץ' ספארג' ונראה מה יהיה. בכל אופן התירוש עצמו מעולה ונראה מה יצא.