טיפול במים

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעוניין לדעת אם יש למישהו נסיון בסינון או בטיפול במים המשתמשים לבישול הבירה.

אם להיות יותר ספציפי -

1) האם אתם משתמשים בפילטר מסוג כלשהו (ממה שהצלחתי להבין מהספרות מבחינת סינון - מה שרלוונטי זה פחם פעיל לטיפול בטעמי לוואי של כלור וחנקות)? אם כן איזה סוג, איזה יצרן...

2) האם אתם מטפלים במים באמצעות מלחים - להשגת pH רצוי או מכל סיבה אחרת? אם כן - איזה מלחים ואיזה מינון?

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אמנם אני לא מודד ph עדיין אבל המים במעלה אדומים ממש קשים, אפשר לטעום את זה בקלות אפילו, אז אני משלב בין המים מהברז למינרליים.

אני יודע שזה לא עונה לך על השאלה, אבל אני חושב שאם כבר פתחת בנושא הזה אז אולי רלוונטי למבשלים אחרים כאן שיקראו את זה.

מנסיון אישי, בירה שאני מבשל רק מהמים בבית נותנת טעמים חזקים לא רצויים שמתאפיינים במעין מתכתיות ועוד דברים מוזרים, אלא אם זה סטאוט.

בירה שאני עושה חצי חצי  ברז ומינרליים(רוב הבירות) יוצאות מאוזנות למדי וטעימות לשתייה.

בירה רק ממים מינרליים(לבנתיים רק 2 בירות) יוצאת מאוד חלקה ונעימה לשתיה...אבל צריך שיהיה מתכון מתאים שלא יורגש "חוסר" בטעם או בגוף.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני גם וגם. מסנן בפחם פעיל ומטפל ב- PH. זה טרויאלי, לא?

בקרוב RO ומלחים.

מכיר GIGO?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

PH ידוע עם ה 5.2 stabilizer

איזה מסנן יש לך? מה תדירות החלפת מסננים? עלויות?

רובנו מרוצים מהG שלנו.

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי,

אתה עובד עם ה-stabilizer 5.2? מבין איך הוא עובד (איך זה שלא משנה מה ה-pH המקורי של המים - התוצאה תמיד 5.2?)

למיטב הבנתי מה שחשוב זה ה-pH של המאש ולא של המים. בתערובת גרעינים שונה - pH שונה (גרעינים כהים - גריסט יותר חומצי, גרעינים בהירים - גריסט יותר בסיסי), כך שצריך להתאים את המים למתכון ולא מספיק לייצב אותם על 5.2. לא?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא עובד ומעולם לא ניסיתי.

אבל זכור לי שעמנואל משתמש בזה.

 
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

אני דווקא קראתי שמים "קשים" עתירי סידן עדיפים על מים "רכים" ובמקומות מסויימים באירופה אפילו מוסיפים אבקת גבס למים כדי להעלות את רמות הסידן הנמוכות.

לעניין הכלור ,לדעתי (הלא מלומדת) הכלור מתאדה בעת הבישול הממושך.

באופן אישי תמיד השתמשתי במי ברז ללא סינון או כל טיפול אחר,הבירות(ובמיוחד אלה ששתו אותן) לא התלוננו .

ארז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז, אני אתך בעניין זה שאנני מטפל במים.

השאלה היא, האם יתכן והבירות שלך (ואולי אף שלי) יהיו טובות אפילו יותר אם נטפל במים?

אין לי מושג איך עושים זאת, ואני חייב לומר שהפתרון של שמולץ לא נשמע לי הגיוני (ז"א להוסיף מים מינרליים למי הברז שבבישול). מי אמר שמים מינרליים הם עשירים או עניים יותר במלחים וכו' מאשר מי הברז?

 

באותו עניין, מישהו יודע איך משיגים דו"ח מים מרשות המים העירונית? ניסיתי במודיעין דרך המייל, לא קיבלתי תשובה. לא הופתעתי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם תנסה בקישור הבא:

http://www.mei-modiin.co.il/

 

עודד

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אתה יכול לבדוק את תכולת הסידן והמגנזיום על הבקבוק.

ולהשוות למים המקומיים שלך, חוץ מזה במצבים קיצוניים אפשר לטעום מים ולקבל מושג על מה הם מכילים, אמנם לא בחלקים למיליון, אבל טעם.

למרבית האירוניה מים מינרליים הם בד"כ רכים.

 

נ.ב מים קשים יכולים להיות טובים יותר כי השמרים צריכים סידן על מנת להתפתח.

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני הטיפול במים צריך לבקש מהעיריה את דו"ח המים ממקורות ולבקש את החלק עם החומרים בעלי השפעה אורגנולפטית.

במקרה שלי, קיבלתי את הדו"ח המקומי והדבר היחיד שהיה בעיתי מבחינתי היה כמות המלח במים.

קניתי ב~400 ש"ח מכשיר RO של אקווריום ואני מערבב בין 2/3 ל-90% מים RO עם תוספת של חומרים לפי הטבלה של פלמר. את החומרים קונים אצל חן שמואל; הם מוכרים בכמות של 1 ק"ג וזה צריך להספיק לעד כי משתמשים ב 1-4 גרם מכל חומר לכמות מים של 25-30 ליטר.

למכשיר RO יש ספיקה של כ 5 ליטר שעה כך שצריך להפעיל את המכשיר כמה שעות/ערב לפני ולמלא את מיכל התסיסה במים מראש. יש לו גם יציאה לשטיפה שמשם יוצאים מלא מים שבהם אני משקה את הגינה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דני, שתי שאלות...

1) מה למעשה עושה ה-RO הזה?

2) איזה חומרים אתה מוסיף?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

RO= אוסמוזה הפוכה

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קודם כל אני תמיד משתמש בשילוב של מים מתמי 4 ו-RO.

החומרים שאני משתמש הם מהטבלה של פלמר: גבס (Calcium Sulfate-2-Hydrat=CaSO4*2H2O), מלח אנגלי-שזה חומר משלשל (Magnesium Sulfate Heptahydrate=MgSO4*7H2O), קלציום כלוריד דיהידרט (Calcium Chloride DiHydrate=CaCl2*2H2O).

(תשובה לאמיר) כמו כן אני משתדל לזכור להוסיף מזון שמרים. במקרה שלא מוהלים מים רגילים עם מים של RO זה כנראה יותר קריטי. כיוון שאצלי השמרים כבר הצליחו לעבוד עד 9.4% ABV כנראה שמצב המים שאני משקה אותם לא כל כך בעיתי.

בהתחלה תכננתי רק להשתמש במלח אנגלי בשביל לראות איך זה משפיע על המרירות; אבל אחרי שראיתי בדוח המים שיש פי 3 יותר מלח במים מאשר פלמר ממליץ החלטתי ללכת עד הסוף.

הסיבה שיש שוני בכמות המים שאני מוהל היא כי במים רכים יותר קל להגיע לשילוב מלחים מתאים לבירה בהירה.

עם כל זה, אני לא בטוח שזה משפיע בצורה ברורה על הבירה. ולא מעט פעמים אמרו בתוכניות השונות שה-PH של המאש הוא לא קריטי ומשפיע בעיקר על מהירות ההמרה. אבל אני אוהב ניסויים וגם אוהב את כל השטויות האלו.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010


פאלמר, בפרק של תזונת שמרים, אומר שצריך לשים לב -

אם מרככים מיים ע"י החלפת יונים, עלולים להיום במים פחות מדי מלחים, החיוניים לתהליכים המטאבוליים של השמרים: קלציום, מגנזיום ואבץ.

במקרים מסוימים יש לשקול הוספה של מלחים אלו.

 

אמיר

 

דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק תיקון קטן. פלמר מאד לא ממליץ על שימוש במחליף יונים.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

מה באזהרה על חוסר בחומרים חיוניים לשמרים אומר אחרת?....

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

כלי לחישוב טיפול במים - נתקלתי באינטרנט

http://sites.google.com/site/republicbrewpub/home/Water_Treatment.xls?attredirects=0&d=1

 

אמיר