תיקון פשלות בבישול

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי,

ביום חמישי בישלתי בירת חיטה בסגנון גרמני , פעלתי באופן אוטומטי ולא על פי תכנית המתכון ובישלתי את הכשות הרבה יותר מדי זמן.

התוצאה הייתה מרירות כפולה מהמתוכנן , הבירה כבר תוססת חזק.

חשבתי לתקן את המצב על ידי בישול נוסף ללא כשות ולצרף אותו לבטש הקיים (ע"פ BeerSmith זה יתן את המרירות המבוקשת) .

אז.. חוץ מהעובדה שנפח הבטש יוכפל מ30 ליטר ל 60 ליטר (יש לי חביות בנפח הזה) זה נרה סביר .

אשמח לדעת האם למי מהחברים יש נסיון ואו תובנות נוספות ???

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

א. התכנית שלך נשמעת סבירה לחלוטין.

ב. איך הגעת למסקנה שהכשות גרם למרירות כפולה? אם בישלת 60 דקות במקום 30, לדעתי זו לא מרירות "כפולה". אלא אפילו יותר מכך.

ג. לדעתי אל תוסיף את הבירה החדשה לבירה שבתסיסה. תערבב אותם אחרי גמר התסיסה. הבירה שבישלת ביום חמישי כבר בשלבים הסופיים, זה לא הזמן להוסיף לה עוד כמות.

 

כך לדעתי הבלתי מלומדת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התססה של שני בצ'ים יחד מקובלת רק כשהוספת הבצ' השני מתבצעת תוך כמה שעות לכל היותר. אחרת אתה משגע את השמרים (שכבר עברו מתסיסה אירובית לתסיסה אנאירובית).

בכלל... עם הכשות העודפת, אולי תצא לך בירת חיטה שאני יכול לשתות (-:

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא כשות עודפת, מרירות עודפת.

מרירות גבוה ובירת חיטה לא הולך יחד.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכלל - בירה וחיטה לא הולך ביחד (-:

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז תרגע.

לא קרה כלום לבירה. מרירות מקסימלית התקבלה אחרי 60 דקות בישול. גם אם תבשל שעתיים תהיה באותה רמת מרירות.

הזנתי למתכון החיטה שלי בתוכנת בירסמיט את הנתונים הבאים ולהלן התוצאות:

30 גרם הלרטאור לנפח 25 ליטר 30 דקות = 8.6 IBU

40 ד' = 12.8

50 ד' = 15.8

60 ד' = 16.8

70 ד' = 16.8

80 ד' = 16.8

אי אפשר להפיק יותר מרירות מכמה שיכולה הכשות לתת.

הבנת? מי פה מקים מבשלה?

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

אל פחד ,אני רגוע (יתר על המידה אם תשאלו את אשתי).

מדובר בהלרטאו וטטננגר שהיו אמורים להיות מבושלים חצי שעה הראשון ועוד רבע שעה השני ושנייהם בושלו שעה (או 60 דקות ,הסדר לא משנה).

אז מסיכום העניינים הבנתי שאני מבשל היום בטש נוסף ,מתסיס בנפרד ובסיום התסיסה מחבר בינהם ,הבנתי נכון???

 

ארז.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שתי האגורות שלי:

לפני שאתה מחבר את כולם

נסה בקטנה מיננוים שונים

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי, על תעשה כלום. לא קרה שום אסון.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

חשבתי שמקסימום ניצול מרירות  מתקבל לאחר 90 דקות. אני טועה או שזה משתנה ממתכון למתכון לפי משקל סגולי,כמות הכשות והשאר?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, משתנה כתלות בכמות הסוכרים.