לא המשקה, הפרי.
מישהו יודע מאיפה אני משיג גוארנה?
יש צמח כזה במשתלת וולך:
דבר איתו מתי העונה...
אגב, האח הקטן של דגן עבד או עובד עדיין שם
אני יודע גם שיש בפרדס חנה כרכור למישהו, חפש באינטרנט
נכון - הצעיר למשפחת הדובים עבד במשתלה הזאת, אבל אני לא בטוח שלעודד יש את הסבלנות לחכות שהעץ יגדל ויניב פרי.
בכל אופן - יש פתרון יותר פשוט: אפשר להשיג את הגווראנה (קפוא) במרכולים המובחרים.
לא אמרתי שצריך לקנות ולשתול
פשוט ללכת לשם בעונה ולבקש את הפרי ואם יש לך קשרים, אז בכלל...
עכשיו הבנתי. מבין לאט.
ביררתי עם אשל (האח הקטן) והוא אומר ש:
1) עונת הגווארנה היא עכשיו (למעשה כבר לקראת סיום)
2) בפרי הגווארנה יש שני אלמטים- חלק בשרני דק (משהו בין פרי לקליפה) וחלק פנימי גדול (מעין גרעין/אגוז). שני החלקים אכילים ולמאכלים שונים משתמשים לפעמים רק בחלק כזה או אחר - כך שצריך לדעת מה רוצים בדיוק.
3) הבשורות הרעות - במשתלה אין הרבה פרי ואת הפרי שיש הם שומרים כדי להשתמש בגרעינים
בכל אופן - נדמה לי שניתן למצוא גווראנה קפואה בסופרים כמו עדן מרקט או בטיב טעם. מחייב אימות.
לי אין מושג לגביי מציאת פרי הגוארנה בארץ מלבד זה שהמשקה המוגז ממנו נורא טעים אבל- אוף דה רקורד- "משתלת ולך" נראית ממש מעניינת! למזלי אני גר ממש
קרוב וכבר מחר אני מתכנן ביקור. מי היה מאמין שניתן למצוא פה בארץ כל כך הרבה סוגים של עצים ושיחים של פירות טרופיים ואקזוטיים כשהמבחר בשוק המקומי מתחיל ומסתיים
בדברים שהתרגלנו אליהם כבר.
רשמים לגביי הביקור (במידה וזה יעניין מישהו, לכו תדעו- אולי מחובבי ציון תצמח בירה טרופית חדשה)- מחר.
ליל מנוחה.
כשאתה שם - תשאל על אשל (אחשלי). נדמה לי שהוא כבר לא עובד שם אבל הוא מגיע למקום מידי פעם.