ועוד על פסטיבל מעברות

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

קיבלתי במייל מכתב מיפית מביר מאסטר לגבי פסטיבל מעברות,

א. אני שמח מאוד שגם היא רוראת בפורומים של חובבי ציון.

ב. כשאני אומר שהעלות נראת לי מוגזמת אני לא מתכוון שיוזמי הפסטיבל מרוויחים על הגב שלנו אלא שלמבשל בירה ביתית שממכין 20 עד 40 ליטר בירה בחודש ולא מתכוון להפוך בקרוב למסחרי העלות לא משתלמת.

ג. כותרת המכתב היא "הודעה ליצרנים" ואני מצטער לומר שאני לא יצרן בירה- אני מבשל בירה, מכין בירה או עושה בירה- מלכה, אסיף הגמל ועוד הם יצרנים.

ד. זה לא שאני לא אשמח להשתתף בארועים קטנים ואפילו לעשות כמה לירות מהצד (שווקי איכרים למשל שתמיד באזור שלנו מתבטלים בגלל בעיות ביורוקרטיות) אבל פסטיבל מעברות פשוט גדול עליי.

ה. בהצלחה לכל מי שכן ישתתף בפסטיבל.

לכל מי שלא קיבל את המכתב הנה אני מצרף אותו:

 

יצרנים יקרים,

 

הבנתי מכמה יצרנים שיש תחושה לא טובה בקרב חלקכם לגבי התשלום לפסטיבל.

עם זאת שהפסטיבל מבוקש ואין שטח רב -  חשוב לי להבהיר מספר דברים שאולי לא ידועים לחלקכם או לא נלקחו בחשבון

אך מעל הכל – חשוב לי שתרגישו מרוצים ושתהיו שם, כי פסטיבל בלעדיכם – זה לא פסטיבל.  

 

במשך כל הפסטיבלים עד כה – לא עלה המחיר, אנחנו נשאנו בכל העלויות הכרוכות בכך.

הפסטיבל היה הפסטיבל הראשון שחשף יצרנים רבים לקהל חובבי הבירה ונתן פוש שיווקי לרבים שהופיעו בו, חלקם כבר הפכו מסחריים.

במשך השנים קידמנו את תרבות הבירה ואת היצרנים בפרט - לעיתים במחיר של הפסד.   

 

עקב עלויות גבוהות יותר שהתווספו הפעם ורצון לעשות מעט יותר פרסום לכל אחד מהמציגים (ומיד אפרט) -  העלינו את המחיר במעט,  

לא לפני שעשינו חשבון שזה עדיין רווחי לכל מציג שיגיע ולא רק "הוצאה לצורכי שיווק".  (מי שמעוניין לדעת יותר נתונים כספיים לצורכי חישוב הכנסה משוערת – נא פנו אלי באופן אישי)

כאשר אנחנו משתדלים לא להכניס מעל 12 דוכנים על מנת לפזר את ההכנסה הכללית של הפסטיבל באופן שווה.

 

הפסטיבל אינו גדול ואין מה להשוותו עם פסטיבל ירושלים או אחרים בסדר גודל הזה כיוון שם החסויות הן גבוהות בהרבה ומאפשרות תקציבי פרסום ותוכן גדולים יותר, גם האווירה והקהל שם שונים מאוד.

 

הפעם יש שני דברים נוספים שניתנים למציגים:

1.       פרסום נרחב יותר בפייסבוק (פוסט שיפרט על הבירות והמבשלה ויישלח בתפוצה גדולה מאוד לכל מציג שיתרום פרס), באתר ובמצגת שתוקרן באירוע.

2.       שליחת הבירות לעיתונאי מזון ומשקאות לצורכי יח"צ על מנת שיכתבו כתבות.

 

 

בנוסף, כמה מכם דיברו על זה שאנו דורשים חשבונית – מאז ומעולם דרשנו, אנחנו עסק לכל דבר ומחויבים על פי חוק.

 

עם כל זה ועם ההבנה ההדדית ששני הצדדים צריכים להרוויח – אני מבינה את עמדתכם והחלטתי להוריד את החיוב עבור תפעול הקופות ולגייס את החסות לכך ממקום אחר

  – כלומר תקבלו את מלוא הסכום בעבור הקופון (5 ₪).  

 

 

אשמח לראותכם מציגים בפסטיבל (הזדרזו, לא נשארו מקומות רבים)

לפרטים נוספים – פנו אלי לנייד בהקדם – 052-8196900

 

להבא – אשמח אם תשתפו אותי באופן אישי אם מתעוררת איזו שהיא בעיה, עד כה פעלנו רבות לקדם את התחום ושיתוף פעולה שלכם חשוב להמשך.

 

יפית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי נושא החשבונית באמת אין לי פתרון. לגבי הכאב ראש שכרוך בהצגה בפסטיבל, אני שוב מציע לחברים המעוניינים  בכך להציג בפסטיבל כקבוצה. כך העלות מתחלקת וכן העבודה הכרוכה בהקמה, פירוק ואיוש הדוכן במשך יומיים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רעיון מצויין

יש לי הצעה לצוות מוכרנים בעל נסיון מפסטיבל ירושליים ושוק הבירה בת"א

תשאלו את פרננדו - הוא ממליץ

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

כמישהו שפועל בעולם הצללים, יכול להעיד שישנם הרבה יישויות הקוראות כל מילה שאתם כותבים בלי שאתם מודעים לכך. התפלאתי לגלות שישנם יותר אורחים מאשר חברים ברוב שעות היום.

לצורך ליבכם.

המחוק

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

לדעתי דווקא יפה מאוד כל העניין שהיא קוראת, מתעניינת, באה לקראת.

 

אני פעיל בכ"כ הרבה תחומים שליחס כזה אני אפילו לא יכול להתחנן בהם..