טמפרטורת תסיסה ושאלות אחרות

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום לכולם

במסגרת הבישול הסינרגטי  בישלתי חצי בץ' של IPA ואת חצי הבץ' השני החלטתי להפוך לIPA+ מנגו. מכיוון שנגמרו לי השמרים קפצתי לרוזנר בדרך הביתה.

לא היו לו S-04 אז לקחתי T-58.

בדרך הביתה התרוצצו לי כמה שאלות בראש.

1. איך קובעים איזה סוג שמרים מתאים לאיזה סוג בירה?

2. האם יש טבלת שמרים (כמו טבלת הלתתים שנועם העלה לאתר) שבה אפשר להעזר?

ובנושא קצת שונה - ואולי דומה, התחדשתי בבקר טמפרטורה למקרר התסיסה שלי, הבקר מכוייל לשמור על טמפרטורה של בין 22-23 מעלות. האם יש טבלת המשך לטבלת השמרים, או האם יש נוסחה שמאפשרת לקבוע את טמפרטורת התסיסה האידאלית לכל סוג בירה?

 

 

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אני אנסה לעזור לך מהידע שלי...

יש לך שמרים שמייצרים רמות אסטרים יותר גבוהות ולכן מוסיפים טעמים פירותיים יותר כמובן הם מתאימים לבירות בלגיות ובירות אחרות שבהן רצוי טעמים שכאלה לרוב זה גם מלווה בבירות עם אחוז אלכוהול יחסית גבוה.

ויש לך שמרים יותר אני קורא לזה "נייטרלים" שהם פשוט תורמים פחות רמות של אסטרים ויותר מדגישים ותורמים את טעמי המאלט ומעורבים בזה בטח עוד גורמים שאני לא מודע אליהם והם מתאימים יותר לבירות מסוגי IPA או פייל אייל וכו...

על כל חבילת שמרים יבשים אני חושב שאם אתה קונה אצל גדי או רוזנר שזה בתכלסבדיוק לאי אותו דבר באתר של בירדי יש לך הסבר זה סגנונות השמרים האלה מתאימים.

גם יש לך הגדרות ומאפיינים של כל סוג של שמרים אם תחפש באינטרנט הדגרות כגון: רמות אלכוהול מומלצות טמפ' מומלצת להתססה רמות שיקוע וכו...

לגבי טמפ' תסיסה: שמרים לפי מה שאני יודע ככל שהם תוססים בטמפ' יותר גבוהות ייצרו יותר רמות אסטרים וייתנו טעמים יותר פירותיים בבירה, כמו שכתבתי מקודם אני חושב שבאתר של בירדי יש גם פירוט של הטמפ' הממולצת לכל סוג של שמרים שהם מוכרים.

למרות שאני לא מאמין שאם תתסיס בטמפ' של כ-20 מעלות תוכל לטעות הרבה בשמרי אייל.

מקווה שעזרתי לפחות בקצת ולא הטעתי לילה טוב:)

חוץ מזה ששימוש בשמרים ש"לא מתאימים" לסגנון שאתה עושה כמובן לא אומר שתצא לך בירה לא טובה אולי לא מה שציפית אבל לא בהכרח רעה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

עודד,

   התשובה של דן מדוייקת. יש עוד פרמטרים כמו אטנואציה ועמידה ברמות אלכוהול שונות. אתה יכול להריד מהאתר של פרמנטיס את טבלת השמרים שלהם. אתה יכול למצא את הטבלה גם בשירשור שפרננדו העלה לפני כמה שבועות T-58 Crash.

לתת לך T58 ל IPA זה, בעיניי, שיא החוסר מקצועיות. לא להחזיק בחנות שמתימרת למכור חומרי בירה שמרים בסיסים זה, בעיניי, שיא החוסר מקצועיות גם. מהרישומים של פרננדו יוצא שתרגילים כאלו פגעו ב4 ביצ'ים בעבר ולכן הוא לא הסכים יותר לתחליפים מוזרים. לא מזמן הציעו לו להשתמש ב T58 במקום WB56 אך הוא סירב.

המחוק

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חן חן על התשובות

הצצתי באתר של בירדי וגם בטבלה של פרננדו הי"ד. בשני המקרים לא מצאתי מה שאני רוצה.

למשל על S-33 כתוב

"שמרים פירותיים המתאימים לייצור טווח רחב של סגנונות ביניהם בירת חיטה ובירה טרפיסטית בלגית. "

ועל ידידנו T-58 נאמר

"מתאימים לאיילים בלגיים ובירות חיטה.

שמרים מומלצים להתססה של בירה בעלת אחוז אלכוהול גבוה."

אז מתי אני משתמש בראשון ומתי בשני כשאני מכין בירת חיטה בלגית?

אני צריך טבלה למפגרים.

 

 

עודד
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

כמה קישורים מעניינים:

1) שמרי אייל

2) שמרי לאגר

3) טבלת כשות

מקווה שעזר במעט.

חג שמח!


עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי גל, אחלה טבלה, אבל שוב - אין לי את החיבור בין סוג בירה לסוג השמרים.

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לבירת חיטה בלגית T-58

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ולמה לא S-33?

בכל מקרה, אני מכין עכשיו "טבלה למפגרים". אני מקווה שימצא הצדיק שיעזור לי ויסמן את סוגי הבירה המתאימים לכל סוג שמרים.

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

זה יכול מאוד לעזור לפחות לחלק מהשמרים: http://www.brew365.com/yeast_safale_s04.php

יש פה הסבר על אופי השמרים טמפרטורות תסיסה וגם לאיזה סוגים הם מתאימים.

אני עד הערב מקווה להעזר באמת בספרות הביתית והאינטרנטית ולספק עוד טיפה מידע.

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי דן, הוספתי קישור לעמוד של טבלת השמרים שכתבתי באתר.

אשמח אם תוכל לעזור לי ולעדכן לאיזה סוג בירה מתאים כל סוג של שמרים

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אני אעשה זאת לקראת הערב בשמחה :)

כרגע יש לי משחק פוקר לנצח בו!

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עודד איך אני משנה/מוסיף דברים לטבלה??

לא הצלחתי להבין וטבלה של כשות אני עשיתי לפחות חלק כולל גם המקור שלה ורמות האלפא אני צריך רק להעלות את זה למחשב

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לעריכת כשות / שמרים בחר בטבלה, שם בחר בפריט שאתה רוצה לעדכן ולחץ על "עדכן"

להוספה של פריט חדש  לחץ על "יצירת תוכן" ובחר ליצור כשות או שמרים

אם יישאר לי זמן אני אבנה גם את הטבלה המתאימה עבור לתת.

עודד
Offline

Location

בינימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/23/2010
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה על העזרה תימור

אבל הטבלאות הללו מחזיקות מידע על שמרים שאין לי אפשרות להשיג בארץ.

אני צריך את המידע הזה על מה שיש לנו בחנויות כאן.

בניתי את הטבלה ואודה לך אם תוכל לעזור ולשייך את סוגי הבירה המתאימים לשמרים המתאימים.

 

 

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד תעזוב שטויות,

לבירות אנגליות  S-04, נוטינגהם

לבירות אמריקאיות US-05

לחיטה WB-06

לכל הבלגיות T-58

בכל המקרים תסיסה בטמפ' 19 מעלות צלסיוס.

כל היתר סתאם חארטות, התפלצפויות והתיפייפויות כדי להראות בקיאות בשמות לועזיים מפוצצים.

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לפי מה שאני מצאתי זה פחות או יותר מקיף את רוב השמרים המצויים בארץ...

אני חושב שיש מן המקום גם לציין מידע על שמרים של בירות מסחריות למשל כמו שימאי  וכו'??

 כדי גם לעזור לאנשים שרוצים לקצור שמרים מבירות מסחריות, למרות שאני יודע שיש מקומות עם רשימות מסודרות של זה אבל אם כבר עשינו אז אני חושב שלמה לא לרכז הכל ביחד?

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בהחלט חושב שזה מתאים להוסיף גם שמרים שנקצרו בהצלחה מבקבוקים שנמצאים בארץ.

עודד