שלום לכולם
במסגרת הבישול הסינרגטי בישלתי חצי בץ' של IPA ואת חצי הבץ' השני החלטתי להפוך לIPA+ מנגו. מכיוון שנגמרו לי השמרים קפצתי לרוזנר בדרך הביתה.
לא היו לו S-04 אז לקחתי T-58.
בדרך הביתה התרוצצו לי כמה שאלות בראש.
1. איך קובעים איזה סוג שמרים מתאים לאיזה סוג בירה?
2. האם יש טבלת שמרים (כמו טבלת הלתתים שנועם העלה לאתר) שבה אפשר להעזר?
ובנושא קצת שונה - ואולי דומה, התחדשתי בבקר טמפרטורה למקרר התסיסה שלי, הבקר מכוייל לשמור על טמפרטורה של בין 22-23 מעלות. האם יש טבלת המשך לטבלת השמרים, או האם יש נוסחה שמאפשרת לקבוע את טמפרטורת התסיסה האידאלית לכל סוג בירה?