לא הצלחתי להפעיל את המחשבון לתיקון משקל סגולי ( בלשונית "מחשבונים)
הטבלה המצורפת תלוייה אצלי על הקיר - מאוד שימושי בזמן הבישול ובזמן התסיסה.
רם
Correct the measured specific gravity
Measure SG and liquid temperature.
Add the correction factor to the measured SG to get the SG at 20°C
Calculate ABV = (OG- FG)*132
Specific Gravity |
|||
Temperature |
S.G |
|
|
oF |
oC |
68oF (20oC) |
correction factor |
32 |
0 |
1.002 |
-0.002 |
35 |
1.7 |
1.002 |
-0.002 |
40 |
4.4 |
1.002 |
-0.002 |
50 |
10 |
1.002 |
-0.002 |
60 |
15.6 |
1.001 |
-0.001 |
70 |
21.1 |
1 |
0 |
80 |
26.7 |
0.999 |
0.001 |
90 |
32.2 |
0.997 |
0.003 |
100 |
37.8 |
0.995 |
0.005 |
120 |
48.9 |
0.991 |
0.009 |
140 |
60 |
0.986 |
0.014 |
160 |
71.1 |
0.979 |
0.021 |
180 |
82 |
0.973 |
0.027 |
200 |
93.3 |
0.966 |
0.034 |
212 |
100 |
0.96 |
0.04 |