הוספת גוף

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

שלום חברים

נכון, כבר הגענו למסקנה שלא "משפרים" בירה לאחר שהיא כבר מוכנה

אבל בכל זאת.... האם הייתם מוסיפים סירופ סוכר אינוורטי להוספת גוף לבירה? ואיך הדבר ישפיע אם הוא לא נכח בזמן התסיסה? (התעלמו מנושא הגיזוז וכו' הכונה היא להוסיף את הסירופ לתוך חבית)

חוו דעתכם, תודה

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם יש שמרים בבירה?

אז הסוכר יתסוס, לא?

 

אם הוא יתסוס אז תקבל השפעה הפוכה.

אגב אני חושב שחלק מהבלגים מוסיפים סוכר בסוף תסיסת תירוש הלתת כדי למצות היטב את שניהם

כך מקבלים בירה גדולה עם גוף בינוני

 

אולי תספר את כל הסיפור ונראה מה עושים?

 

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה לי שהתוצאה תהיה כזאת - אם השמרים יהיו במצב לתסיסה (מבחינת תנאים וטמפרטורה) כי אז למעלה מ-90% מהסוכר יהפכו לאלכוהול. אם לא תתקיים תסיסה מסיבה כלשהי (שמרים עייפים, טמפרטורה וכו') כי אז תישאר לך בירה מתוקה.

באופן כללי נדמה לי שסוכר אינוורטי הוא בעל תסיסות גובהה ולא מתאים כאמצעי להוספת גוף לבירה.

 

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

אז איזה סוכר כן מתאים לתוספת גוף, מלטודקסטרין?

הסיפור הוא כזה, יש לי IPA בחבית, ולטעמי היא חסרת גוף אז חשבתי להוסיף משהו לחבית עצמה על מנת לאזן. מכיוון שהחבית מקוררת אין חשש לתסיסה

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, מלטודקסטרין

אבל אני לא בטוח שזה יעבוד, מה גם שתסיסה תהיה גם בטמפ נמוכה רק יותר איטית

נסה קודם בכוס.

 

אולי אפשר גם להכין כמה ליטר של תירוש עם גורמים תורמי גוף כמו מלטודסטרין - להתסיס אותו ואז להוסיף

 

עוד אפשרות היא לערבב שני בצ'ים

 

עוד אפשרות להגיז טיפה יותר, נגיד 10% כל פעם ולבדוק