עד כמה בירה יכולה להיות מרה ומשמעות ה- IBU

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

נתקלתי בדיון סוער לגבי כמה מרה בירה יכולה להיות. חשבתי שכדאי לשתף בעיקרי הדברים.

 

הדיון התחיל ב- POST     על בירה עם IBU     עצום (הרבה מעל 100).

הטענה העיקרית  בהמשך הייתה שאין משמעות ל- IBU     מחושב כלכך גדול. מעשית לא ניתן להגיע אליו.

http://hbddotorg.blogspot.com/2010/09/homebrew-digest-5741-september-24-2010.html

 

החלק המעניין של הדיון הפנה לניסוי , שהראה הבדלים עצומים בין IBU     מחושב, ל- IBU     מדוד, עבור IBU   גבוה במיוחד.

http://www.deschutesbrewery.com/blog/2009/02/13/lies-damn-lies-and-statistics/

 

יש הפניה גם לניסוי אחר, שבו הושוו מספר שיטות ליישום הכשות.

בניסוי מצאו קורלציה חיובית בין תחושת המרירות, תחושת הטעם והארומה של הכשות.

אבל נמצאה קורלציה נמוכה מאד בין תחושת המרירות לבין ה- IBU המדוד.

ממצאים נוספים בקישור -

http://republicbrewpub.blogspot.com/2009/06/hopping-methods.html

 

התגובות לא אחרו להגיע.

צוטטה עבודת מחקר שמראה שחומצות אלפא מסיסות רק עד רמה של 90 mg/L. וכן ההמרה המכסימלית של alpha to iso-alpha is about 75 to 85 percent of the
alpha acid content

התוצאה מצביאה על מכסימום תכולת איזו-אלפא של 80 mg/L, השקול ל- IBU 80, ולא משנה כמה כשות נוסיף לתירוש (קיימת התייחסות לגורמי מרירות נוספים).

 

תגובת העורך תארה ניסוי מחשבתי, שהראה שאפשר להגיע מעל 80. הוא ציין את אזור ה- 100IBU  כגבול.

http://hbddotorg.blogspot.com/2010/09/homebrew-digest-5743-september-27-2010.html

והפנה לציטוט על ירידת ה- IBU עם עליית החומציות בתסיסה.

http://appellationbeer.com/blog/how-many-ibu-about-one-hundred/

 

הדיון ממשיך....

 

האם למישהו יש ניסיון/ידע/מחשבות בנושא?

 

חג שמח,

אמיר

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הדיונים באמת מעניינים מנקודת מבט תיאורטית, אבל אני בכלל לא מבין למה צריך להגיע לרמות מרירות כאלה. מה זה, אנחנו כאן בשביל לסבול ? יש משהו קצת מזוכיסטי בעניין הזה.

אדי סער
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מגניב ביותר - בהחלט נותן חומר למחשבה (בעיקר התמונה בבלוג, אני יכול לדמיין את ריח הכשות ברחבי המבשלה)

נושא "תיקרת הזכוכית" של ה-IBU נדון די הרבה בספרות וגם במספר פודקאסטים אבל הניסוי במבשלה מסחרית בהחלט מעניין. אני תוהה אם אפשר לפרוץ את המחסום הזה באמצעות IsoHop

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבחינתי המרירות אמורה לאזן את המתיקות של הבירה ולא לעמוד כיעד בפני עצמו.

עודד

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מה עם dogfish head האמריקאים? הם טוענים ל120 IBU בפייל אייל 120 דקות שלהם.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אחלה קישורים מאוד מעניין הניסויים עם הכשות...

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

1+ (למדתי מנועם...)

פרננדו

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החבר'ה במבשלת HARPOON,BOSTON טוענים ש IBU 120 , כמו ב IMPERIAL IPA שלהם קרוב מאד לגבול ההבחנה של בלוטות הטעם, אין טעם לכוון ל  IBU גבוה יותר.

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מניח שהבאתנו לנו קצת לטעום ממסעותיך, נכון?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בתכנון, עדיין בנכר