הוספת המים לגרעינים או הוספת הגרעינים למים?

11 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אז ככה...

בבישולים האחרונים שלי נתקלתי בכמה בעיות, חלק מהן אני אפתור בקרוב וחלק אני אשמח לעזרתכם.

אחת הבעיות שלי היא ברגע "ערבוב" המים והגריעינים.

עכשיו עד עכשיו אני הוספתי את הגרעינים למים כשהם בטמפרטורה הנכונה לאט כדי למנוע התגבשות של גרעינים יבשים.

זה נראה לי הגיוני וגם חשבתי לעצמי איזו סיבה יש לעשות אחרת?

ואז כשסיימתי להוסיף את הגרעינים הגעתי למסקנה או אולי לשתי מסקנות:

1) או שאני מאבד כמה מעלות חשובות מאוד ממי הספארג' עקב כך שהצידנית פתוחה ואני מערבב את הגרעינים לתוך המים כדי למנוע התגבשות של גרעינים יבשים,מה שלוקח לא מעט זמן ברגע שיש לך כמות גדולה של גרעינים.

2) או שהחישובים של ה-initial strike water לא נכונים.

אני מחשב דרך תוכנות כאלה ואחרות החל מהחישובים שב-brewmate ועד pro-mash.

חשוב לי להגיד שלפני שאני מתחיל עם הוספה של המים ואת כל התהליך אני מחמם את הצידנית עם מים רותחים לכמה דקות שופך אותם ורק אז מתחיל להכניס את המים.

אז השאלה שלי אם אני אוסיף את המים לגרעינים בצורה איטית תוך כדי בחישה אם זה "בסדר"??

יגברו הסיכויים להווצרות התגבשות גרעינים יבשים?

תודה.

דן :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תשובה קצרה לשאלה ארוכה, לא משנה מה מוסיפים למה. אני אישית מוסיף גרעינים למים. והכל לצידנית קרה. מנסיון אני יודע בדיוק כמה מעלות אני מפסיד ומחמם את המים בהתאם. אף פעם לא מפספס. אולי המנהל יפתור לך את הבעיה כשישלח אותך לבשל מרכז.....

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

טוב אז תודה אני מניח...!

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה אפשרויות:

 

1. להוסיף עוד חום או עוד מים רותחים ו"ללמוד" את המבשלה שלך

2. לחשב לבד לפי הנוסחא ולהכניס מקדמים משלך למשוואות, עם הזמן תפגע בטמפ' כמו עמנואל

3. להוסיף שלב: dough in ב-40 מעלות ל10 דקות - זה יתן גם זרימה יותר טובה(תלוי באיזה מים אתה משתמש) וגם אם תפספס שם תוכל לתקן בשלב הבא:

לדוגמא הגעת ל-39 במקום לארבעים אז המנה הבאה (בדר"כ מים רותחים) תהיה קצת יותר גדולה ,כמובן לפי חישוב.

 

בכל מקרה, אתה תמיד יכול לתקן בזמן אמת גם אם המאש לא יהיה מדוייק בחמש דקות עד שתתקן - ההשפעה זניחה בזמנים קצרים

 

בהצלחה

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

תודה שחר,

הבעייה עם התיקונים בזמן אמת היא כשהטמפ' נמוכה מידי כי יש לך מקום מוגבל בצידנית מה גם שאני בד"כ לא רוצה מאש כזה דליל.

אבל כן כדאי מאוד שאני אלמד את המערכת שלי ואדע לדייק יותר טוב בטמפ' טוב עם הזמן והנסיון הכל יסתדר.

תודה דן.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן - תעבור לרכז....סתאם...

נורא קל להתגבר על הבעיה שהצגת, מוציאים ליטר או שניים של נוזל מהמאש בסיר קטן (קוראים לזה גם בשם המפוצץ דיקאקשן) מביאים לרתיחה על הגז במטבח ומחזירים למאש. כל קומפלט כזה יעלה את הטמפ' במעלה עד שתיים. אם הבעיה בכיוון ההפוך זורקים לתוך המאש שני בקבוקי מים מינרליים שיצאו מהמקפיא. לא קרח! לכן בשתי הטכניקות אין הגדלה של נפח המאש.

בהצלחה.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עמנואל,

אתה צודק זה גם מה שחשבתי לעשות.

פשוט המערכת שלי הוצאה מהבית, ועוד לא הספקתי לחבר לכיריים הקטנות שלי גז.

אבל כן זאת התוכנית כנראה!

תודה רבה :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי מזל גדול שאני צודק....

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני מוסיף גרעינים למים, שמתי לב שמאבדים פחות טמפ'

 

אבל צריך לשים לב שיש לך מספיק מקום במאש טאן כדי שלא תתקע עם גרעינים מחוץ למאש...כמעט קרה לי פעם

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

שמואל אני רק רוצה כדי להבין,

אתה שופך פשוט את כל הגרעינים??

או שאתה משתמש באיזה כלי ומכניס אותם לאט לאט תוך כדי ערבוב?

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

כל הגרעינים מעורבבים בשקית או שק, ואני שופך אותם לאט לאט תוך כדי ערבוב, ערבב גם כשהכל בפנים לאיזה שתי דקות ביסודיות על מנת שלא ישארו גרעינים יבשים.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דן,

   אני שופך את המים לגרעינים. אף פעם לא היו לי בעיות של גושים או כדומה. שים לב שאני משתמש בשק כפילטר אבל זה לא ממש רלוונטי.

תוכנת בירסמידט מחשבת לי את הטמפרטורה של המים לפי הציוד שלי. קל מאוד להגדיר את זה בתוכנה והיא פשוט פוגעת בול. תמיד מגיעה לטמפרטורה הרצויה בדיוק של פחות ממעלה ובלי להתאמץ.

מה שאני מנסה להגיד הוא שמדובר בתהליך מאוד פשוט שקל מאוד לשחזר.

באיזו תוכנה אתה משתמש?

סיינט