אז ככה...
בבישולים האחרונים שלי נתקלתי בכמה בעיות, חלק מהן אני אפתור בקרוב וחלק אני אשמח לעזרתכם.
אחת הבעיות שלי היא ברגע "ערבוב" המים והגריעינים.
עכשיו עד עכשיו אני הוספתי את הגרעינים למים כשהם בטמפרטורה הנכונה לאט כדי למנוע התגבשות של גרעינים יבשים.
זה נראה לי הגיוני וגם חשבתי לעצמי איזו סיבה יש לעשות אחרת?
ואז כשסיימתי להוסיף את הגרעינים הגעתי למסקנה או אולי לשתי מסקנות:
1) או שאני מאבד כמה מעלות חשובות מאוד ממי הספארג' עקב כך שהצידנית פתוחה ואני מערבב את הגרעינים לתוך המים כדי למנוע התגבשות של גרעינים יבשים,מה שלוקח לא מעט זמן ברגע שיש לך כמות גדולה של גרעינים.
2) או שהחישובים של ה-initial strike water לא נכונים.
אני מחשב דרך תוכנות כאלה ואחרות החל מהחישובים שב-brewmate ועד pro-mash.
חשוב לי להגיד שלפני שאני מתחיל עם הוספה של המים ואת כל התהליך אני מחמם את הצידנית עם מים רותחים לכמה דקות שופך אותם ורק אז מתחיל להכניס את המים.
אז השאלה שלי אם אני אוסיף את המים לגרעינים בצורה איטית תוך כדי בחישה אם זה "בסדר"??
יגברו הסיכויים להווצרות התגבשות גרעינים יבשים?
תודה.
דן :)