ראיתי כמה וכמה נוסחאות - רובן וריאציה על אותה נוסחא:
OG - FG) X 131 = % ABV
OG-FG/7.36*1000 = %ABV
ראיתי כמה וכמה נוסחאות - רובן וריאציה על אותה נוסחא:
OG - FG) X 131 = % ABV
OG-FG/7.36*1000 = %ABV
תוריד מהאינטרנט או תרכוש מגדי את תוכנת Beer smith ,
זה עושה את כל החישובים וההמרות שעליהם חלמת וגם כאלו שעוד לא :)
עובד מצויין ,קל לתפעול ובכלל עושה את החיים הרבה יותר פשוטים והכי חשוב ,בירות מעולות.
בהצלחה,
ארז.
בדקתי כמה וכמה תוכנות. אני לא רואה סיבה להוציא על זה כסף (BEERSMITH או PROMASH)
יש חינמיות כמו QBREW או BREWTARGET
ויש אונליין כמו Recipator
ABV הן כולן יודעות לחשב.
נועם
ככה אתה מכיר אותי?
שאני אתן למישהו אחר לחשב בשבילי?
מי הוציא כסף ?
הורדתי מהאינטרנט :)
א. לא יפה.
ב. לא מצאתי BEERSMITH 1.4 להורדה. רק גרסה 1.3.
א. אתה צודק זה ממש לא יפה אבל..............גם גרעיני הלתת נראים נורא אחרי המאש (שלא לדבר על הרייח שלהם למחרת בבוקר ) :)
ב. אני עובד עם גרסה 1.3 כבר הרבה זמן והיא מצויינת וידידותית למשתמש .
ארז.
כמו שכתבת, החישוב הפשוט
ABV = (OG-FG)*133
החישוב המלא
ABV = ABW * Final_Gravity / 0.79
ABW = [°Pi - RE] / [2.0665 - (0.010665 × °Pi)]
RE = (0.1808 × °Pi) + (0.8192 × °Pf)
Pi – פלטו התחלתי
Pf – פלטו סופי
חישב פלטו מגרביטי
°P = − 616.868 + 1111.14(SG) − 630.272(SG)^2 + 135.997(SG)^3