Schmulz Highland Ale

17 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

Schmulz highland ale  20 liters

 

לתת:

-3 קילו פייל מאלט בריטי (מאריס אוטר)

-חצי קילו לתת גרמני מעושן rauchmalz

-250 גרם לתת קארא מיוניך #3

-150 גרם שעורה קלויה roasted barley

-350 גרם שיבולת שועל flaked oats

כשות:

- 45 גרם פוגל 4.2 % AA הרתחה 90 דקות

-15 גרם פוגל 4.2 % AA הרתחה 15 דקות

- 30 גרם איסט קנת גולדינגס הרתחה 5 דקות

אחר:

-כפית אייריש מוס ל15 דקות הרתחה

10 גרם שבבי עץ אלון צרפתי שבועיים בתסיסה שניה

שמרים: אייל אנגלי 04

מאש:13 ליטר מים 67 מעלות צלסיוס ל80 דקות, 10 דקות לאוטר. ספארג: 17 ליטר ב78 מעלות.

צפיפות התחלתית מטרה: 1050    סופית: 1014

להגיז ל 2.2 נפח בערך(הגזה עדינה)

 

אייל קלוי עם טעמי עץ קרמלי מעט ומריר על גבול הפורטר, רמז מעושן.

לרוויה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ,

כמה שאלות:

1. 10 גרם שבבים - זה נשמע מעט מאד. אתה בטוח שזה מספיק? לכמה זמן משאירים אותם?

2. אם כבר מתכון שמושך לכיוון בריטי/סקוטי, אולי עדיף לתת מעושן אנגלי (peated malt) ? זה שונה מהגרמני, אבל אני לא יודע בדיוק במה זה מתבטא.

 

לרוויה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

נועם-" 10 גרם שבבי עץ אלון צרפתי שבועיים בתסיסה שניה"

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

1)כתבתי שבועיים, ותאמין לי זה מספיק מרגישים את העץ היטב.

2) אם היה לי זמין הייתי מנסה peated malt אבל לא היה לי, שמעתי שיש ל peated malt איכויות של "כבול" והוא חזק יותר מהגרמני.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש אצל רשף. גם winemaker יכול להשיג לך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שמולץ,

  תודה על המתכון.

האם תוכל לתת קצת פרטים לגביו, למה אתה משתף אותו, מה מקורו, מה מיוחד בו, כמה פעמים הכנת אותו, איזה ציון אתה נותן לו, וכולה?

תודה שוב,

סיינט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

את המתכון הזה יצרתי בשילוב של שני דברים בראש:
1)התגעגעתי לבירה מעושנת ומיושנת עם עץ-הכנתי ראוכביר קלאסית מזמן ומאז לא יצא לי להתעסק בזה.

2)התחשק לי אייל כהה ומורכב, והיה לי מעין פורטר בראש, למרות שזהו לא פורטר.

רציתי להכין בירה מעניינת, אבל לא כבדה מדי.

אני משתף את המתכון בגלל שאנשים כאן תורמים והגיע גם זמני לתרום, והמתכון הזה יצא מוצלח מבחינת איכות, וטעים לדעתי.

הוא משלב נוכחות של כישות ולתת לצד העץ ונותן דוגמה טובה לבירה שמשתנה כל יום בבקבוק.

הכנתי את המתכון הזה פעם אחת לבנתיים ואני מתכוון להפוך אותו למתכון קבוע שלי.

***הבירה משמשת כמרינדה מעולה לבשר בכמות קטנה.

 

עניתי לך על הכל?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Oui שניsieur. Merci beaucoup

Saint

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ

איפה אתה קונה - flaked oats  ?

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

זה לא שיבולת שועל פשוטה? זאת שמשתמשים בסטאוט?

אם לא טעיתי, אני קונה את זה במכולת באריזות של 200 גרם. 2 שקל לאריזה.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1+

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

שמולץ - היום טעמתי את הבישול שעשיתי לפי המתכון שלך.

500 גר לתת מעושן זה הרבה יותר מידי. 200 גר יספיקו.

הבירה בבקבוקים כ 3 שבועות והיא עוד תשתפר אבל העישון הכבד מידי ישאר כנראה.

יש לך איזו דרך לאוורר את העשן בלי לאבד את הגזים ? :-)

רם

Ram

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רם,

אתה מוזמן לנסות להבא את המתכון שמצאתי לבירה עם לתת מעושן.

במתכון של שמולץ יש יותר מ10% ראוכמלט שזה הרבה מאד. במתכון שבישלתי יש כ3.4% וזה יוצא טעים למדי. מה שכן, אני בטוח שיש הבדלים גם בין הלתתים המעושנים. שמולץ השתמש בווירמן ואילו אני השתמשתי במונטונס. הגרמני מעושן על beachwood והאנגלי על peat. הטעמים שונים.

אשמח לשלוח לך בקבוק לטעימה באמצעות דואר הוותיקן.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אוהד - הראשונים's picture

Location

הראשונים
מזרח תל אביב (רמת גן)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

נועם - אני רואה במתכון שלך שהשתמשת רק ב-135 גרם של לתת מעושן בעוד שבמתכון המקורי משתמשים בכמעט 30 אחוז לתת מעושן במאש (כלומר 1.1 ק"ג ל-20 ליטר).

האם זאת באמת הכמות בה השתמשת? כמה מורגש העישון בבירה שלך?

אני מתכנן לבשל את המתכון שלך (ושל ריי דניאלס) בשילוב האלון של שמולץ בסופ"ש וקצת מפחיד אותי להשתמש בכ"כ מעט לתת מעושן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוהד,

אתה כמובן צודק. הלכתי ובדקתי שוב. במתכון שבאתר ווירמן הלתת המעושן הוא כ25 מסך כל הלתת במתכון. אצלי הוא פחות מ4%. אני לא זוכר מדוע שיניתי. אולי בטעות ואולי בכוונה. אני ממש לא זוכר.

העובדה היא שהבירה מוצלחת. אני חושב ש25% יכול להיות יותר מידי. שוב, השאלה היא באיזה לתת מעושן מדובר - ווירמן או מונטונס. הם שונים מאד.

לדעתי התוספת של האלון מיותרת ואף מוגזמת.

בכל אופן, אתה מוזמן בהחלט לבוא ולטעום מהבירה ולהחליט בעצמך. אני לא רחוק.

אגב, יש באמתחתי גם פורטר עם שבבי אלון, כך שתוכל להתרשם גם מזה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

RAUCHBIER זה ממש עניין של טעם.

בביקורי בגרמניה שתיתי ראוכביר של מבשלת Schlenkerla . זו בירה עם המון לתת מעושן. לי זה היה יותר מידי.

חוב"צ אחר ששתה אותה, התאהב (כך התרשמתי). כך שהכל עניין של טעם.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אוהד - הראשונים's picture

Location

הראשונים
מזרח תל אביב (רמת גן)
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/28/2010

מצויין, תודה.

הלכתי על 10% כנק' מוצא. נראה איך יצא ונמשיך משם.

אתה אכן לא רחוק ועל כן אאלץ להענות להזמנה. תיאומים בפרטי

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

השליח האפיסקופלי עושה נפשות באירופה.

כשיחזור אשמח להחליף בקבוקי עשן בבירכתו.

רם

Ram