טעם לוואי

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010
שלום :) 
שמתי לב שבכמה בירות האחרונות שאני מבשל נוצר טעם לוואי בבירה . 
אני לא יודע ממה זה יכול להיות . 
זה ממש מעצבן אותי . 
אני שותף את החומר חיטוי , לא יודע פשוט ממה זה קורה . 
יש למשהו אולי איזשהו רעיון ממה זה יכול להיות ? 
אני משתמש בחבית נרוסטה לבישול . 
צידנית למאש - עם ברז שאני הכנתי.
ומיכלי תסיסה רגילים רק 30 ליטר 
אני יודע שהפרטים שאני משאיר כאן הם נורא לא מדויקים , אבל אולי מישהו בכל זאת יעלה כאן על משהו :) 
כמובן שאתם מוזמנים לחקור אותי כמה שתרצו . אני משתף פעולה יופי  :) 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

של מה הטעם? כימיקל? האם זה מזכיר פלסטיק? שמרים? חמיצות? נסה לתאר.

הרבה דברים יכולים לתת טעם לוואי.

למשל תסיסה חמה מדי, או בירה שישבה עם השמרים המתים מהתסיסה יותר מדי זמן, הרתחה לא מספקת או זיהום כלשהו. לא חסרות סיבות.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וגם תסיסה שלא הסתיימה או ביקבוק ממש אחרי סיום התסיסה

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

אני לא בטוח אבל יש סבירות גדולה שזה טעם של כימיכל כזה .. 

אחרי טעימה כל הארומה של הכשות והטעם של הבירה מגיע גם טעם קצת חמוץ וגם סוף לא ברור כזה ..

יש מצב שהתסיסה הייתה חמה מידי , המיכל תסיסה ישב בחדר רגיל באוגוסט .. 

נתתי לזה לתסוס בערך 3 שבועות לפני הביקבוק 

 

 

זה ממש מעצבן ... מת לדעת ממה זה . 

 

ואני בטוח שיש כאן כמה אנשים שברגע שיטעמו אותה ידעו להגיד לי בדיוק מה הבעיה . 

 

ד"א . אני גר ברמלה - ואני רוצה לראות \ לעזור להכין בירה כדי ללמוד שיטות אחרות וללמוד יותר על בישול . 

 

אם יש משהו בקרבת מקום שמעוניין בעזרה תמורת מידע  אני ממש אשמח . 

 

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

לפי מה שאני יודע אם משולבת בזה איזו חמיצות יש סיכוי אם לא בדיוק שזה זיהום.

תסיסה חמה מידי לפי מה שאני יודע לא נותנת טעמי לוואי עם חמיצות לפי מה שאני יודע רק זיהום יכול לתת לך את זה..

יכול שזה פשוט זיהום בהתחלה לכן הוא יחסית חלש...

אבל שוב יכול להיות שאני טועה חכה לעוד תשובות פה...

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

רק פעם אחת הזדהם לי באץ' .....אבל הרבה בישולים הלכו על תסיסה חמה....פשוט הורס את הבירה....מאופיין בדרך כלל החמיצות מוזרה וטעמים חזקים של כימיקלים

 תביא לטעום...:)

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

סמורי,

   אתה משתמש במים מהברז? מים מינרלים? תמי 4? בריסטה?

סיינט

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

ברז למה ? 

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

ברז למה ? 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

כי המים שאתה משתמש בהם גם משפיעים מן הסתם על הטעם הסופי של הבירה,

ואם למים שאתה משתמש יש טעם קצת מוזר אז יש סיכוי שזה ימצא את דרכו לבירה.

נראה לי שלזה התכוון פרננדו, תקן אותי אם אני טועה פרננדו...

אתה עושה טיפולים כלשהם למים?

 

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

לא...

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אכן זאת הייתה הכוונה. מים שעברו דרך פילטרים מסויימים נוטים לקבל טעמי מתכתיים כאלה ואחרים.

אני מניח שצריכים לטעום את הבירה...

סיינט

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

אחלה .. 

אני ממש אשמח לחוות דעת ולפיתרון .. 

יש מתנדבים ? :) 

 

ואם יש משהו באמת שיש מצב שאני מארח לו חברה בזמן שהוא מבשל כדי ללמוד זה ממש ישמח אותי . 

 

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

בא נירא...

אמרת "כמה בירות"

האם זה בירות שונות?

אם כן - תשכח מזה...

... אני מניח שלא. אז בוא נירא מה יכול להיות משותף להם

בדרך כלל החומרים המשותפים לכל הבירות הם:

1. מים - האם יש לך פילטר למיים בכניסה? (אגב, בית פרטי או דירה?) אם כן מתי החלפת לאחרונה?

2. חומר חיטוי - מה הוא? (אני יודע שלאחרונה יש מצוקה ואנשים הולכים על כל מיני תחליפים "קצפיים")

3. מיכלי תסיסה (?)

צריך לבדוק מה מזה השתנה באותן הבירות...

 

דבר נוסף, או אולי הקודם, האם בישלת אותן הבירות בעבר והן יצאו ללא אותו הטעם? אם כן מה היה שונה בתהליך או בחומרים?

כמה זמן לאחר הביקבוק נישמר הטעם הזה?

אולי מישהוא כועס עלך? אני יודע שלאחרונה התעניינת ב"חברה" של פרננדו הקדוש...

האם הרגשת ריח של ח*א? תבקש עזרה מ Gal's - הוא מזהה את זה טיק טק...(אגב יש לו אחלה בירה, אני לא שתיתי, אבל מספרים...)

 

נכתב תוך שתיית "אלון ותמר" של מבשלת "מי קדם", ~ 8%, שליש... {-&

(והפיסקה האחרונה בסוף המר...)

גלו גלו

כוזזזארי