טעם לוואי
של מה הטעם? כימיקל? האם זה מזכיר פלסטיק? שמרים? חמיצות? נסה לתאר.
הרבה דברים יכולים לתת טעם לוואי.
למשל תסיסה חמה מדי, או בירה שישבה עם השמרים המתים מהתסיסה יותר מדי זמן, הרתחה לא מספקת או זיהום כלשהו. לא חסרות סיבות.
וגם תסיסה שלא הסתיימה או ביקבוק ממש אחרי סיום התסיסה
אני לא בטוח אבל יש סבירות גדולה שזה טעם של כימיכל כזה ..
אחרי טעימה כל הארומה של הכשות והטעם של הבירה מגיע גם טעם קצת חמוץ וגם סוף לא ברור כזה ..
יש מצב שהתסיסה הייתה חמה מידי , המיכל תסיסה ישב בחדר רגיל באוגוסט ..
נתתי לזה לתסוס בערך 3 שבועות לפני הביקבוק
זה ממש מעצבן ... מת לדעת ממה זה .
ואני בטוח שיש כאן כמה אנשים שברגע שיטעמו אותה ידעו להגיד לי בדיוק מה הבעיה .
ד"א . אני גר ברמלה - ואני רוצה לראות \ לעזור להכין בירה כדי ללמוד שיטות אחרות וללמוד יותר על בישול .
אם יש משהו בקרבת מקום שמעוניין בעזרה תמורת מידע אני ממש אשמח .
לפי מה שאני יודע אם משולבת בזה איזו חמיצות יש סיכוי אם לא בדיוק שזה זיהום.
תסיסה חמה מידי לפי מה שאני יודע לא נותנת טעמי לוואי עם חמיצות לפי מה שאני יודע רק זיהום יכול לתת לך את זה..
יכול שזה פשוט זיהום בהתחלה לכן הוא יחסית חלש...
אבל שוב יכול להיות שאני טועה חכה לעוד תשובות פה...
רק פעם אחת הזדהם לי באץ' .....אבל הרבה בישולים הלכו על תסיסה חמה....פשוט הורס את הבירה....מאופיין בדרך כלל החמיצות מוזרה וטעמים חזקים של כימיקלים
תביא לטעום...:)
סמורי,
אתה משתמש במים מהברז? מים מינרלים? תמי 4? בריסטה?
סיינט
ברז למה ?
ברז למה ?
כי המים שאתה משתמש בהם גם משפיעים מן הסתם על הטעם הסופי של הבירה,
ואם למים שאתה משתמש יש טעם קצת מוזר אז יש סיכוי שזה ימצא את דרכו לבירה.
נראה לי שלזה התכוון פרננדו, תקן אותי אם אני טועה פרננדו...
אתה עושה טיפולים כלשהם למים?
לא...
אכן זאת הייתה הכוונה. מים שעברו דרך פילטרים מסויימים נוטים לקבל טעמי מתכתיים כאלה ואחרים.
אני מניח שצריכים לטעום את הבירה...
סיינט
אחלה ..
אני ממש אשמח לחוות דעת ולפיתרון ..
יש מתנדבים ? :)
ואם יש משהו באמת שיש מצב שאני מארח לו חברה בזמן שהוא מבשל כדי ללמוד זה ממש ישמח אותי .
בא נירא...
אמרת "כמה בירות"
האם זה בירות שונות?
אם כן - תשכח מזה...
... אני מניח שלא. אז בוא נירא מה יכול להיות משותף להם
בדרך כלל החומרים המשותפים לכל הבירות הם:
1. מים - האם יש לך פילטר למיים בכניסה? (אגב, בית פרטי או דירה?) אם כן מתי החלפת לאחרונה?
2. חומר חיטוי - מה הוא? (אני יודע שלאחרונה יש מצוקה ואנשים הולכים על כל מיני תחליפים "קצפיים")
3. מיכלי תסיסה (?)
צריך לבדוק מה מזה השתנה באותן הבירות...
דבר נוסף, או אולי הקודם, האם בישלת אותן הבירות בעבר והן יצאו ללא אותו הטעם? אם כן מה היה שונה בתהליך או בחומרים?
כמה זמן לאחר הביקבוק נישמר הטעם הזה?
אולי מישהוא כועס עלך? אני יודע שלאחרונה התעניינת ב"חברה" של פרננדו הקדוש...
האם הרגשת ריח של ח*א? תבקש עזרה מ Gal's - הוא מזהה את זה טיק טק...(אגב יש לו אחלה בירה, אני לא שתיתי, אבל מספרים...)
נכתב תוך שתיית "אלון ותמר" של מבשלת "מי קדם", ~ 8%, שליש... {-&
(והפיסקה האחרונה בסוף המר...)
גלו גלו
כוזזזארי