חיפשתי מתכון שונה מן הבירות שבישלתי עד כה.
חיפשתי וחיפשתי ובסוף מצאתי שבאתר של ווירמן יש מספר מתכונים שהם מפרסמים כמתכונים שמייצגים היטב את הלתת של ווירמן.
חלק מהמתכונים פותחו ע"י ריי דניאלס שחיבר את הספר Designing Great Beers, אז יש להניח שאפשר להסתמך על המתכונים.
בקיצור, בישלת את המתכון ל Weyermann® Smoked Mild. זוהי בירה קלה בעלת אחוזי אלכוהול נמוכים וכוללת לתת מעושן.
מכיוון שרכשתי הפעם את הלתת מרשף, רוב הלתת שהשתמשתי בו לא היה של ווירמן אלה של מונטונס. למען האמת, מכיוון שמדובר בסגנון בריטי, יתכן והלתת הבריטי מתאים אף יותר. הלתת המעושן של מונטונס שונה מהלתת המעושן של ווירמן והוא כולל גם טעמים שמגיעים מהעישון באדמת כבול (כמו וויסקי סקוטי).
הבירה בוקבקה לפני 16 יום ונמצאת כרגע בשלב מצויין לשתיה. הבירה מאוזנת למדי ועל אף היותה בירה קלה היא אינה מיימית מידי בגוף. יש לה מרירות מספיקה לאיזון טעמי הלתת ומעל הכל יש לה טעם נעים של עשן כבולי שבאמת מזכיר ויסקי סינגל מאלט סקוטי.
ולהלן המתכון:
[b]Weyermann® Smoked Mild[/b]
Mild
[b]Recipe Specs[/b]
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 3.972
Total Hops (g): 52.82
Original Gravity (OG): 1.043 (°P): 10.7
Colour (SRM): 21.5 (EBC): 42.4
Bitterness (IBU): 22.8 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 79
Boil Time (Minutes): 60
[b]Grain Bill[/b]
----------------
3.240 kg Munich I (81.55%)
0.400 kg Caramunich III (10.1%)
0.200 kg Carafa II malt (4.93%)
0.135 kg Rauchmalt (3.42%)
[b]Hop Bill[/b]
----------------
35.8 g Willamette Pellet (5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
17.0 g Liberty Pellet (4% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.7 g/L)
[b]Misc Bill[/b]
----------------
12.8 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale S-04
Recipe Generated with [b][url=http://www.brewmate.net]BrewMate[/url][/b]