wicked IPA

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

בירה שאני עושה כל 3 בישולים. טעים, פשוט וקל. הבעיה שנגמר מהר.

זה לא IPA בגלל 26IBU אבל יש לבירה ארומה כשותית מצויינת וצבע יפה

את הסוכר החום- להוסיף לאחר כיבוי האש, רגע לפני הקרור.

 

רם

BeerSmith Recipe Printout - www.beersmith.com
Recipe: Wicked IPA)
Brewer: GuBeeRa
Asst Brewer:
Style: Pale Ale
TYPE: All Grain
 

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 20.00 L     
Boil Size: 22.89 L
Estimated OG: 1.062 SG
Estimated Color: 13.2 SRM
Estimated IBU: 26.2 IBU
Brewhouse Efficiency: 73.0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type         % or IBU     

kg 4.5       Pale Malt (2 Row) UK (3.0 SRM)            Grain        84.9%      
kg 0.25       Caramunich Malt (56.0 SRM)                Grain        4.7%      
kg 0.05       Carafa III (525.0 SRM)                    Grain        0.9%      
gm 30         Cascade [7.80%]  (60 min)                 Hops         24.5IBU      
gm 10         Cascade [7.80%]  (5 min)                  Hops         1.7IBU      
28.30 gm 30         Hallertauer Mittelfrueh [4.00%]  (Dry Hop Hops      
0.50 kg 0.5        Brown Sugar, Light (8.0 SRM)              Sugar        9.4%      
1 Pkgs        SafAle English Ale (DCL Yeast #S-05)      Yeast-Ale       

Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 4.80 kg
----------------------------
Name               Description                         Step Temp     Step Time    
Mash In            Add 12.52 L of water at 77.0 C      70.0 C        45 min       

Ram

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-)

מותר לך לקרוא לה iPA עם i קטנה, אני מרשה.

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היטבת להתנסח (-:

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

:)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

wicked IPA זה לא של מבשלת רונן? או שאני מפספס משהו?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ככה נקרא המתכון.

רם קיבל אותו מחבר שלו עם השם הזה. בישלנו אותו כמה פעמים בשנה האחרונה לפני שפגשנו את רונן.

לא חושב שלשם יש משמעות אצל רם.

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למעשה גם עופר רונן אימץ את השם. המקור הוא זה: http://www.peteswicked.com

עופר - רונן's picture

Location

מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/28/2010

כמה ימים הייתי חולה ולא שמתי לב שאתם עושים באלאגן.

הבעלות היא לא על השם אלא על התוכן. בירה לא יכולה להיקרא Wicked עם 26 IBU...

המרושעות הרשמיות שלנו עוברות את ה-60 ועוד ידם נטויה.

תביאו לטעום!

עופר.

 

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

אכן, לפני שנתים קיבלתי את המתכון מחבר והשם הוא עסקת חבילה. מאז בישלתי אותו פעמים רבות.

מעתה אקרא לו iPA

פרננדו - בלעדיך הים לא רטוב !!

רם

Ram

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רם, יש בגרסאת רכז?

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

קיבלתי מתכון מוכן שבמשך הזמן שיפרתי קצת. אין לי גרסת רכז מוכנה אבל לא נראה לי בעיה להכין כזאת.

השאלה היא למה ? אתה מבשל מרכז?

אני הפסקתי, לדעתי לרכז יש טעם לואי שאני לא אוהב.

רם

Ram

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה מה שרציתי לשמוע

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רם,

מה הFG אליו את שואף? אני מניח שהבירה יוצאת די מתוקה וובעלת גוף אם עושים מאש ב70 מעלות.

האם ניסית לבשל את הבירה עם דריי הופ של קסקייד במקום ההלטאואר?

אולי תשלח איזה בקבוק לטעימה דרך האב הקדוש?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

עריכה ידנית של המתכון הביאה למחיקת חלק מהשורות

ה SG הסופי לפי המתכון הוא 1.016. בפועל קיבלתי 1.014, כנראה הנצילות במתכון זה טובה מ 73%.

המתכון המקורי מכוון לבירה "יבשה" אני תיקנתי לבירה בעלת גוף ולכן טמפרטורת המאש בקצה העליון של הסקלה.

לא ניסיתי לשנות את ה דריי הופינג, אני חושב ש הלטאואר הוא עדין יותר. אם אני רוצה ארומה חזקה, אני משתמש ב אמרילו

לא נשאר לי אפילו בקבוק אחד, וזה אחרי שבישלתי 3 בישולים רצופים של אותה בירה.

 

Ram