אוקי חשבתי שראוי לשתף בהכנת בירת הדלעת בשביל הנסיון עם הדבר הלא כל כך מקובל הזה..
המתכון ל20 ליטרים:
- 1.5 kilos british pale ale malt.
- 3 kilos vienna malt.
- 300 grams cara amber malt. .
- 100 grams carapils malt.
-100 grams caraaroma malt.
hops:
- 45 grams hallertau 4.7% AA for 90 minutes.
- 13 grams hallertau for 10 minutes.
- 11 grams E.K goldings. for 10 minutes
other:
- 1.4 kilo baked pumpkin add to mash.
- 1 tsp irish moss for 15 minutes.
- 0.5 tsp cinnamon for 5 minutes.
- 1\8 tsp nutmag for 2 minutes.
- 0.5 tsp english pepper crushed for 2 minutes.
- 2 cloves for 2 minutes.
yeast: english ale 04
סליחה שזה הפוך....העתקתי וזה התהפך לי..בכל אופן את הדלעת קילפתי וחתכתי לקוביות בערך5 על 5 ס"מ ושמתי לשעה ורבע בתנור מחומם מראש ל170 מעלות כעצת איזי.
הפכתי לפירה תוך כדי שאני מחמם מים למאש-זאת על מנת לתת לדלעת להתקרר מעט כדי שלא תשפיע על טמפ' המאש.
משם הכל כרגיל..גרעינים ודלעת למאש ביחד וערבוב טוב....66 מעלות ל70 דקות.
עשיתי לאוטרינג איטי אבל לא בהרבה מהרגיל..רבע שעה לעומת 10 דקות...אין תקיעות ולא כלום...זורם חלק וצלול.
טעם הקינמון קצת חזק לדעתי ואפשר להוסיף פלפל אנגלי.
הבירה קרמלית מתונה...ומתובלת:) OG 1059