אייל דלעת

17 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אוקי חשבתי שראוי לשתף בהכנת בירת הדלעת בשביל הנסיון עם הדבר הלא כל כך מקובל הזה..

המתכון ל20 ליטרים:

 

- 1.5 kilos british pale ale malt.

- 3 kilos vienna malt.

- 300 grams cara amber malt. .

- 100 grams carapils malt.

-100 grams caraaroma malt.

hops:

- 45 grams hallertau 4.7% AA for 90 minutes.

- 13 grams hallertau for 10 minutes.

- 11 grams E.K goldings. for 10 minutes

other:

- 1.4 kilo baked pumpkin add to mash.

- 1 tsp irish moss for 15 minutes.

- 0.5 tsp cinnamon for 5 minutes.

- 1\8 tsp nutmag for 2 minutes.

- 0.5 tsp english pepper crushed for 2 minutes.

- 2 cloves for 2 minutes.

yeast: english ale 04

סליחה שזה הפוך....העתקתי וזה התהפך לי..בכל אופן את הדלעת קילפתי וחתכתי לקוביות בערך5 על 5 ס"מ ושמתי לשעה ורבע בתנור מחומם מראש ל170 מעלות כעצת איזי.

הפכתי לפירה תוך כדי שאני מחמם מים למאש-זאת על מנת לתת לדלעת להתקרר מעט כדי שלא תשפיע על טמפ' המאש.

משם הכל כרגיל..גרעינים ודלעת למאש ביחד וערבוב טוב....66 מעלות ל70 דקות.

עשיתי לאוטרינג איטי אבל לא בהרבה מהרגיל..רבע שעה לעומת 10 דקות...אין תקיעות ולא כלום...זורם חלק וצלול.

טעם הקינמון קצת חזק לדעתי ואפשר להוסיף פלפל אנגלי.

הבירה קרמלית מתונה...ומתובלת:)   OG 1059

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

שחכתי להוסיף...13 ליטר למאש, ושני באץ' ספארג'ים של 8 ליטר כל אחד.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שמוךץ,

   אתה פשוט אומן, אין מה להוסיף.

אני אלך על המתכון הזה בקרוב. סביר להניח שאתקשר אליך לשמוע עוד פרטים.

סיינט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אשמח לפרט ולענות על כל שאלה, ואני רוצה להשוות בין הבירות.

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

בישלתי בירה דומה לזאת, והמסקנה שלי היתה שהתהליך דומה לבדיחה על מרק אבן. שמים אבן בסיר, מוסיפים ירקות ותבלינים ויוצא מרק. את האבן אפשר להוציא בסוף התהליך.

בקיצור, הדלעת לא מוסיפה שום טעם. לעומת זאת הקינמון והתבלינים האחרים מוסיפים המון.

נזמה לי שעמנואל כבר התיחס לנושא הזה באחד בשרשורים.

 

בכל מקרה- בהצלחה בניסוי

רם

Ram

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד יגידו שאתה מושתל שלי או גרוע מזה  משת"פ (-:

אהבתי מרק אבן.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רם,

התוספת הקטנה שמפיקים מהדלעת היא שתוך כדי אפיה בתנור ניגר ממנה מיץ שמתכרמל.

צריך להקפיד ולאסוף אותו לתוך המאש.

חוץ מהתוספת הקטנה הזו כל עניין האבן הוא נכון.

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני מחזק...באמת לא נטעמת דלעת.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכיוון שאכן יש מספר מבשלות מסחריות שמצהירות על דלעת אמיתית בבירה שלהם, אין לי אלא להסיק שמדובר בגימיק שיוקי ולא בצורך אמיתי של המתכון.

נו, שויין.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

הדלעת בהכרח מוסיפה סוכרים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הדלעת בהחלט מוסיפה סוכרים, אבל באותה מידה אפשר פשוט להוסיף סוכר לבן או לתת נוסף (לתוצאה שונה).

רצ"ב קישור לפודקאסט בנושא ומביא תוצאות של ניסוי side by side של בישול בירת דלעת עם ובלי דלעת בפועל

ניסוי מעניין.

http://media.libsyn.com/media/basicbrewing/bbr11-26-09pumpkinexp.mp3

  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה השורה התחתונה? אני צודק או כל האחרים? אין סבלנות לשמוע את הפודקאסט.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

1+

נועם, תן בוטום ליין!

סיינט

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הקשבתי והקשבתי ובסוף הבנתי שאפשר להסתדר בלי דלעת.

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בוטום ליין הוא שאני לא אוהב בירות עם תבלינים. עם או בלי דלעת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני חושב שזו טעות להתייחס אל העניין כצודק או לא.

האם אפשר בלי הדלעת-כן, כמו שאפשר בלי התבלינים ואז תהיה בירה אחרת, אני מאמין שלפחות צריך לחכות ולתת לבירה זמן להתפתח לפני ששופטים.

וגם אם אפשר להחליף את סוכרי הדלעת בסוכרים אחרים הרי שהתוצאה תהיה שונה כמו שיש תוצאה שונה מדקסטרוז לעומת גלוקוז וכו'.

 

עם זאת אני לא יודע האם הדלעת קריטית, ואולי טועם עם חושים מפותחים ירגיש הבדל שחובב בירה לא מקצועי לא ירגיש, אולי לא, נחכה ונראה.

בכל אופן כשהבירה תהיה מוכנה כולם מוזמנים לטעום, אני חושב שהקינמון גם ככה יעפיל על הכל.........