מתכון witbier שהשתתף בתחרות templebeer 2010 (מדליית כסף)

28 תגובות [לתגובה האחרונה]
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רכיבים:

פילסנר – 2 ק"ג

לתת חיטה – 2 ק"ג

חיטה לא מולתת – 0.5 ק"ג (מייד הסבר איך להפוך ל – Flaked wheat  )

Hallertauer   4.6% - 30 גר'  (60 דקות)

גרעיני כוסברה כתושים – 25 גר' (5 דקות)

קליפות תפוז – 25 גר' (5 דקות)

סילן – 300 גר' (5 דקות)

שמרים: פאולנר

 

טיפול בחיטה לא מולתת:

לטחון  את החיטה הלא מולתת יחד עם חצי קילו מהפייל אייל.

לעשות מאש עם 3 ליטר מים בטמפ' 68 מעלות במשך שעה.

להרתיח את המאש תוך כדי בחישה למשך 20 דקות עד שהמאש הופך לדייסה.

 

 

מאש:

·          להוסיף את כל הגרעינים והמים ולהחזיק ב 50 מעלות במשך 15 דקות.

·          להעלות ל 68 מעלות למשך שעה.

 

בישול – 90 דקות.

תסיסה – 21 מעלות 10 ימים

גיזוז – 2.3 יחידות

 

OG   – 1.050

FG   – 1.014

IBU   – 16.5

SRM   – 4.5

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אלון

ברכות על הזכייה במדליית הכסף ותודה על המתכון

 

למה בחרת בשמרים האלה?

על פניו נשמע לי שהבננה לא רצוייה בשילוב התפוז והכוסברה

וגם הציפורן הייתי רוצה ממנו רמז בלבד

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. כל הכבוד!

ב. מה התרומה של החיטה הלא מולתת ?

ג. חבל שאין אבחנה טובה יותר בעברית בין  wheat beer ל  witbeer. הסיגנונות שונים ויחודיים. רק לאחר שפרסמת את המתכון הבנתי במה מדובר. כי בירדי פרסם שזכית במקום שני על "בירת חיטה". ואין דין hefewiezen כדין wit.

ד. האם אפשר לבשל בירה כזו עם שמרים יבשים, ואם כן, אילו?

ושוב, כל הכבוד!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מצטרף לברכות.

איפה פורסמו התוצאות?

 
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברכות על הזכייה

עודד
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה לכל המברכים.

שחר- אני דווקא מאוד חיפשתי את השילוב של הבננה התפוז והסילן וזה יצא מוצלח לטעמי.

נועם - ציטוט מפאלמר - "Flaked Wheat Unmalted wheat is a common ingredient in wheat beers, including: American Wheat, Bavarian Weisse, and is essential to Belgian Lambic and Wit. It adds starch haze and high levels of protein. Flaked wheat adds more wheat flavor "sharpness" than malted wheat. Use 0.5-2 lb. per 5 gal batch. Must be mashed with base malt."

בעניין השמרים היבשים: לגדי יש שמרים שמתאימים לסגנון - אני לא ניסיתי. ג'מיל בספר שלו מקפיד לתת לכל סגנון גם את סוג השמרים היבשים המתאימים. במקרה (או שלא?) בסגנון הזה הוא לא נתן המלצה לשמרים יבשים וגם בשאר סגנונות בירות החיטה אין המלצות לשמרים יבשים.

שים לב שאני חיפשתי שילוב של טעמים בין הבלגי לגרמני ולכן השמרים הם גרמנים לסגנון בלגי.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשאר משהו לעם היושב מדרום לחיפה?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשארו שני בקבוקים אחרונים.

זה מתכון שכבר חזרתי עליו והוא יוצא תמיד מוצלח.

מבטיח לשמור מהבאצ' הבא.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קראתי שניתן להשתמש במקום בחיטה לא מולתתת גם בקמח חיטה (שהרי זה בעצם אותו דבר).

ריפטין, מה המטרה של חימום הcereal mash לאחר 60 דקות לפני הוספתו למאש העיקרי?

 

ציטוט מתוך:

http://www.cellarandpantry.com/wiki/index.php?title=Unmalted_wheat

Brewing with unmalted wheat

Unmalted wheat must be mashed with a base malt to convert its sugars. It may also require other processing depending on the form in which it is used. The flavor is similar to that obtained from wheat malt.

Unlike some other grains, unmalted wheat does not require a cereal mash, as wheat can gelatinize at mash temperatures. However a cereal mash will speed the mash, especially with whole wheat berries.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם,

תקרא את זה:

http://hopwild.com/2009/02/18/cereal-mashing-bother/

הועלה לפורום לפני כמה חודשים ע"י שחר.

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריפטין יקירי - שאפו על הזכיה וסחתן על השיתוף. ועוד הבאת אותה עם חיטה - הסגנון החביב עלי!

אגב, מה הפרס? ביקור בתל אביב?

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מישהו פרץ לחשבון של דגן!!!

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד - אתה לא יודע כמה היית קרוב. לא לחשבון, אבל לבית פרצו לי הלילה. (-:

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם זה לא היה כ"כ מבאס זה היה יכול להיות משעשע.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הצלחת לשכנע גם את הקרימינלים מטייבה שאתה מחזיק בבית בירה טובה.....חחחח ,קראו באינטרנט משהוא על זהב אז באו לבדוק.

חבל שהם לא כמוני, מאמינים למה שכתוב באינטרנט... לייתר ביטחון הורדתי את החתימה.

וברצינות, מקווה שהנזק לא גדול, אם בכלל.

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן,

סוף כל סוף אני מקבל כמה דקות של תשומת לב חריגה בפורום ואתה בא עם הסיפור הזה (ועוד בשירשור שלי),

גונב לי את תשומת הלב ומחזיר אותי למקומי הרגיל.

כך עושים לחברים?

:-)

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

ריפטין, ברכות. קיבלתי גם ביקורת חיובית על הבירה עם שמרי הפאולנר.

דגן- בקרוב תקבל כרטיס חבר מועדון במשטרה...

יואב

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

כל הכבוד, נשמע ממש טעים!

המתכון הוא ל20 ליטר כן?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון, 20 ליטר

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אלון,

   כל הכבוד על הזכיה. מרשים ביותר. וכל הכבוד לך שפירסמת אותו בפורום.

מאיפה השגת את שמרי פאולנר? גידלת אותם או קנית אותם?

סיינט

 

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קצרתי אותם בזיעת אפי.

לאחר הבישולים שמרתי מנות נוספות בצנצנות המפורסמות ואני מסודר לתקופה הקרובה.

אם תרצה אני שומר לך מנה.

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פאולנר סלבטור, יש שמרים בבקבוק.

מתאימים לקצירה?

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע אם סלבטור.

אני קצרתי מ - hefe - weisbier

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

מזל טוב ריפטין!

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אלון,

   אני אודה לך מאוד עם תשמור לי מנה. צריכים לגדל ולגדל ולגדל עד שנהיה מפוצצים בשמרים נוזלים.

תודה רבה,

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו,

ריפטין גר רחוק, יותר פשוט ללכת לחנות של דרך היין ולקנות בקבוק של פאולנר הפוויצן. עכשיו שיש לך סטירפלייט אתה מוכן למשימה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

או להגיע אליי, יש לי שמרים שטופים במקרר

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תתן לבן אדם דג, למד אותו לדוג.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ראית נועם!!

באמונתי אתה פועל בדרך התקווה וזה תמיד מצליח!

אתה תמיד מוזמן להצטרף אלינו למנזר החדש שנבנה בימים אלו בגבעת התיתורה. תתפלא לגלות שגם אנחנו חובשים כיפות!

סיינט