דבש

31 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום,

בנסיונות להשיג טעם של דבש בבירה, כבר הוספתי דבש בסיום הבישול (עם כיבוי הלהבה)

ניסיתי להוסיף דבש מפוסטר לתסיסה אחרי יומיים-שלושה

ולא קיבלתי טעמי דבש בבירה (אבל קיבלתי הרבה טעמים אחרים)

פתרון נוסף שעלה בדעתי הוא להוסיף את הדבש במקום הסוכר בביקבוק, האם מישהו ניסה את זה?

האם יש אפשרות אחרת להשיג טעם של דבש בבירה?

תודה

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבנר - אתה מוסיף גם ציפורן עם הדבש? זה עוזר לקבל מאפיינים "דבשיים".

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי,

לתת מלנואידין נותן טעמי דבש ,ניתן להשיג אצל גדי.

 

ארז.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

ניתן לבקבק עם דבש במקום סוכר..אני לא ניסיתי, בבירות דבש אני מוסיף דבש לתסיסה העיקרית, וכמות של 200 מ"ל דבש מספיקה לי ב 20 ליטר בירה על מנת להיות מורגשת.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אבנר,

   לפני הכל, חשוב להשתמש במלנוידין. זה אכן לתת שנותן הרבה טעם של דבש.

בישלתי כמה ביצ'ים עם דבש. כשהייתי יותר צעיר בישלתי את הדבש הרבה זמן אבל הבירות יצאו עם טעם של דבש. היום אני מוסיף את הדבש ב 5 דקות לפני הסיום וזה עובד נהדר.

שים לב שאני משתמש בדבש שלא עבר סינון או עיבוד נוסף. ישר מהדבורה חואנה.

בעיקרון, ולפי מה שלמדתי מיצרני בירה, אין צורך לפסטר את הדבש כי הדבש כולל חומר מסויים שמונע התפתחות זיהומים. אבל בכל אופן כדאי לבדוק.

פריימינג עם דבש נשמע מעניין אך הסיכון לטעייות במינון או אחרים יחסית גבוהה.

בכל אופן, תמיד ישנה האופציה להסיף כפית של דבש לכוס בירה לאחר מזיגה.

סיינט

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המון תודה על התשובות

אבדוק בבישול הקרוב ביצוע פריימינג עם דבש.

רם, למיטב ידיעתי הדבש מכיל המון רכיבים אורגנים שעלולים לפגוע בבירה, האם ניסית להוסיף בעבר דבש "טרי" והבישול עבר בשלום?

פרננדו, האם ניתן להזמין מעט דבש אצל חואנה? לפי החישובים לא אזדקק ליותר מ 160 גרם

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אבנר,

  סליחה על התשובה המאוחרת.

תשובה: בטח. דבר איתי אבל אני מניח שחייב להיות מישהו שמוכר דבש מהכוורת באיזור הקיבוץ, לא?

בכל אופן. תתקשר אלי אם אתה רוצה.

סיינט

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סיינט, תודה.

מעריך שאסתדר

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

אין צורך לפסטר דבש. דבש טבעי מכיל ריכוז סוכרים גבוה מאוד ובקטריות לא יכולות לחיות עליו ( ראה ערך לחץ אוסמוטי)

אם אתה מקרר את התירוש עם סליל נחושת במיכל הבישול, הוסף את הדבש כאשר הטמפרטורה יורדת ל 35 מעלות ( לא חשוב להיות מדוייק) אצלי זה עובד ונשאר טעם דבש.

הבעיה היא שלדבש טעם שניתן למסך אותו על ידי לתת בטעמיםחזקים וקלויים. בבירות בלגיות בהירות קל לקבל טעם דבש, ב honey porter שעשיתי החודש, יש טעם קלוש שמורגש כ after taste

רם

Ram

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

עד כמה שידוע לי, יש נבגים שחיים בדבש, וזו אחת הסיבות שאסור לתת דבש לילדים מתחת לגיל שנה.

ראה: http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=110

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

גם אני חשבתי לבקבק עם דבש, אבל אחרי שקראתי על הנושא גיליתי שריכוז הסוכר בדבש אינו קבוע ולכן קשה לקבוע כמות דבש מתאימה לביקבוק.

לדעתי אפשר לבצע מדידת הידרומטר של דבש מומס במים כדי לקבוע כמה דבש להוסיף להגזה הרצויה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הידרומטר לא מבחין בין סוכר תסיס לזה שאינו תסיס - יכול להיות שמכאן נובעת בעיית הבקבוק בדבש?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתוך פאלמר:
Honey is difficult to prime with because there is no standard for concentration. The gravity of honey is different jar to jar. To use honey, you will need to dilute it and measure its gravity with a hydrometer. For all sugars in general, you want to add 2-3 gravity points per gallon of beer to prime.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נקודה חשובה, לא חשבתי על זה.

מכיוון שאני מאמין שההידרומטר שלי הוא שקרן פתולוגי אשקול את נושא הפריימינג מחדש

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

היי

עשיתי בעבר פריימינג עם דבש, כלל האצבע אומר שצריך 40% משקלי יותר ביחס לסוכר לבן

יואב

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הי יואב,

האם פיסטרת את השמרים לפני שהוספת לבירה?

אם אני מבין נכון על כל 100 גרם של סוכר לבן (לא סוכר ענבים) שהייתי מוסיף לפריימינג אני צריך להוסיף 140 גרם דבש.

האם זה כולל איזשהו טווח בטחון בגלל חוסר הידיעה של אחוז הסוכרים הזמינים בדבש?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבנר - אני מניח שהתכוונת "פיסטרת את הדבש" ולא "פיסטרת את השמרים"... (-:

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

יש פה מישהו שעושה פריימינג עם סוכר לבן???

סיינט

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאחרונה אני משתמש בסוכר לבן לפריימינג. לא ראיתי סיבה להמשיך לקנות סוכר ענבים/תירס במיוחד.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באחד הביקבוקים נגמר לי סוכר התירס. השתמשתי בסוכר לבן. לא נוכחתי שיש הבדל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

וואלה? סוכר לבן באותה כמות כמו סוכר ענבים?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוכר לבן יתן בערך 5% יותר CO2 מסוכר ענבים/תירס כך שאתה צריך להשתמש בטיפה פחות ממה שהיית משתמש בסוכר ענבים. בכל אופן, מחשבוני הפריימינג יודעים בד"כ לקחת בחשבון את סוג הסוכר בו אתה משתמש.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אבל איך אתם מכניסים אותו? הסוכר תירס מתערבב מיד עם הבירה, הסוכר הלבן הוא יותר גס וסביר להניח שלא התערבב באופן יחיד.

בכל אופן מדובר בחיסכון של 1.8 שקלים לבי'ץ. האם באמת שווה את זה?

סיינט

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם סוכר תירס וגם סוכר לבן ממיסים במים רותחים ונותנים לתמיסה לרתוח כעשר דקות.

עודד
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

האמת ציפיתי לתגובה כזאת אבל קיוויתי שהיא לא תגיע :-)

אין צורך להמיס את הסוכר תירס במים רותחים. 25 ביצ'ים שמתוכם 22 עם גיזוז מוצלח מוכיחים זאת. ב3 האחרים, השמרים פשוט מתו לי בלי שום קשר לסוכר.

בקיצור, סוכר לבן = FALLBACK. לא יותר מכך.

סיינט

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, לא הבנתי, אתה לא מחטא את הסוכר? 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ניין! איך אוב נישט רעינגעמאכט דעם סוכער :-| 

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א-ברוך!

אונד די פקאקים? 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ניין...

תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אמת.

שמרים מפוסטרים לא יודעים לעשות בירה

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

היי, את הדבש המסתי עם מים רותחים. אני משתמש לרוב בסוכר לבן או סוכר חום/ דמררה בהתאם לסגנון הבירה

יואב

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

The gun of the Little Bear is at the home of the Sparrow

....

This week I will visit the bird and take the gun home

....

But now, it is time for bed... tomorrow is the day of the blue one... I think

....

Buenas noches amiguitos

El Santo