שלום רב
אני מתסיס מבוקר במקרר, לאחר שהprimary(שהיה די סוער) הסתיים העלתי טמפ מ18 ל 20,תכננתי לבקבק אחרי יום אבל התחרטתי, ואחרי שלושה ימים יש לחץ בנשם(לא ביעבוע).
לא נראה לי שהתסיסה חזרה בגלל עלית הטמפ,מה דעתכם?
שלום רב
אני מתסיס מבוקר במקרר, לאחר שהprimary(שהיה די סוער) הסתיים העלתי טמפ מ18 ל 20,תכננתי לבקבק אחרי יום אבל התחרטתי, ואחרי שלושה ימים יש לחץ בנשם(לא ביעבוע).
לא נראה לי שהתסיסה חזרה בגלל עלית הטמפ,מה דעתכם?
ערן,
עדיף שתעלה שאלות כאלו בפורום ולא כ"הודעת יומן".
בכל אופן, השיטה שלך דומה לשלי.
כפי שכבר נאמר בעבר, הדרך היחידה לוודא שנסתימה התסיסה יא מדידת צפיפות יום אחר יום.
עליית הטמפ' מ18 ל20 מעלות אמורה לעודד את השמרים לעבוד עוד קצת (ואפקטיבית התסיסה מתגברת) בכדי לאעכל את החומרים הבילתי רצויים שהם הפרישו בתחילת התסיסה.
לא ציינת כמה זמן הבירה תוססת עד כה ואיך אתה יודעת שה primary הסתיים.
עוד המלצה: אם יש לך אפשרות, לקראת הביקבוק, תוריד את הטמפ' למינימום (0-4 מעלות) ליומיים שלשה. השמרים ישקעו והבירה תהיה צלולה יותר.
תודה נעם
מצטער לא מצאתי דרך הפורום מקום לשאלה חדשה
הבירה תוססת כבר 9 ימים,אחרי חמשה ימים ב 18 מעלות העליתי ל20, הצפיפות נמדדה (1.012)אחרי יום 7 ויום 9 והיתה זהה.
אני גם מתכוון להוריד ל4 מעלות היום ולבקבק בחמישי
כאשר הטמפרטורה עולה, משתחרר עוד CO2 מהבירה (כי CO2 מסיס טוב יותר בנוזל קר) ולכן אתה מזהה לחץ בנשם.