לחץ בנשם בתסיסה מבוקרת

שלום רב

אני מתסיס  מבוקר במקרר, לאחר שהprimary(שהיה די סוער) הסתיים העלתי טמפ מ18 ל 20,תכננתי לבקבק אחרי יום אבל התחרטתי, ואחרי שלושה ימים יש לחץ בנשם(לא ביעבוע).

לא נראה לי שהתסיסה חזרה בגלל עלית הטמפ,מה דעתכם? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ערן,

עדיף שתעלה שאלות כאלו בפורום ולא כ"הודעת יומן".

בכל אופן, השיטה שלך דומה לשלי.

כפי שכבר נאמר בעבר, הדרך היחידה לוודא שנסתימה התסיסה יא מדידת צפיפות יום אחר יום.

עליית הטמפ' מ18 ל20 מעלות אמורה לעודד את השמרים לעבוד עוד קצת (ואפקטיבית התסיסה מתגברת) בכדי לאעכל את החומרים הבילתי רצויים שהם הפרישו בתחילת התסיסה.

לא ציינת כמה זמן הבירה תוססת עד כה ואיך אתה יודעת שה primary הסתיים.

עוד המלצה: אם יש לך אפשרות, לקראת הביקבוק, תוריד את הטמפ' למינימום (0-4 מעלות) ליומיים שלשה. השמרים ישקעו והבירה תהיה צלולה יותר.  

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

תודה נעם

מצטער לא מצאתי דרך הפורום מקום לשאלה חדשה

הבירה תוססת כבר 9 ימים,אחרי חמשה ימים ב 18 מעלות העליתי ל20, הצפיפות נמדדה (1.012)אחרי יום 7 ויום 9 והיתה זהה.

אני גם מתכוון להוריד ל4 מעלות היום ולבקבק בחמישי

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כאשר הטמפרטורה עולה, משתחרר עוד CO2 מהבירה (כי CO2 מסיס טוב יותר בנוזל קר) ולכן אתה מזהה לחץ בנשם.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ערן - מבשלת ציונה's picture

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/14/2010

נכון נכון הרי כשמבקבקים בקור צריך פחות סוכר כי יש יותר residual co2

נראה לי שיותר נכון להגיד שבטמפ יותר גבוהות יש יותר נידוף של co2

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מתרשם שהאסימון סוף סוף נפל. אולי זה בכל זאת נכון מה שמספרים על הבלונדיניות...