שמרי פאולנר -או- צבי נינג'ה

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שלום,

    ביום שישי האחרון, אביב ואני התארחנו אצל מבשלת פיסטה שברמת גן. הביקור הוא המשך לסדרה של ביקורי אצל החברים הרבים במועדון זה. הביקור היה מוצלח מאוד ויואב ויעל פינקו "אותנו" עם מבחר כריכים, עוגיות, והרבה בירה.

לקראת סוף הביקור יואב נתן לי צינצנת עם שמרי פאולנר שנקצרו במקור על ידי ריפטין. באותו רגע יואב אמר לי שמדובר מקצירה חוזרת שהוא עשה לאחר תסיסה והוא לא היה בטוח עם אני החמישי או הרביעי.

פתאם נפלה עלי מועקה! השמרים היו עם יואב! עם שחר! עם שני הדובים שבטח סובבו אותם שוב ושוב ביחד (במיוחד דגן שהוא סוג של פדו-שמר)!,ללא שום ספק גם אי.זי עשה סיבוב עליהם כי הוא חש וצד כל שמר תם שמגיעה לאיזור המרכז מהכפר!!! 

אם לוקחים בחשבון שכל אחד מהאדונים האלו מתעסקים עם כמה שמרים במקביל, ושכל השמרים הללו באו משימושים אחרים אז ברור שהמצב בלגן ואפילו מסוכן!! לרגע שקלתי לקפוץ לסופר פארם ולהכניס את השמרים לבירה בתוך קונדום!!! אפילו חשבתי שאם אמצע כאלה בטעם אבטיח אז אוכל לשחזר את הבירת אבטיח המפורסמת של שחר!!!

 

אבל לעיניינינו:

* אם ידוע לנו שכל מבשלה מקצועית משתמשת בשמרים בין 5 ל 10 פעמים ואחרי שאנחנו קוצרים אותם אז משתמשים בהם עוד 5-6 פעמים נוספות, איך אנחנו יכולים לדעת שלא מגדלים סתם צבי נינג'ה מקרוסקופיים? האם לא צריכים להגביל את מספר הדורות בתהליך שכזה כדי לא לקחת סיכון יתר?

 

סיינט

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אנחנו לא יודעים מה גדל שם, יש חשש למוטציות וזיהומים, ולכן מגבילים את מספר השימושים ל 7 דורות +-.

מקרה הזה הנעלם הוא מספר הדורות במבשלה אבל כל עוד מקבלים את התוצאה הרצוייה אפשר להמשיך.

 

ישנה טכניקה לגידול שמרים מתא בודד וע"י כך להבטיח שמרים נקיים. אני מוכן לנסות עם השמרים המדוברים.

 

 
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פרננדו, למה לך לקחת סיכון?

קפוץ לחנות המשקאות הקרובה לביתך וקנה בקבוק פאולנר בתול.

 

עודד
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד,

במקרה זה אתה כמובן צודק. אם ריפטין הצליח להרבות שמרים מבקבוק מסחרי, הרי שגם פרננדו יצליח.

אבל אני חושב שפרננדו שאל שאלה עקרונית, הרי לאחרונה פתחנו כאן בית זונות של שמרים (אצלי לפחות במקרר יש בורדל קטן).

נראה לי שהפתרון הוא פשוט להשתמש בשמרים עד שיהיה איזה זיהום. ואז להפסיק של השושלת הספציפית.

ובמקביל להעביר לרועי דגימה מכל זן כדי שישמור אותו בצורה של תא בודד על צלחת לשימוש עתידי והתחלה של שושלות חדשות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כדאי לשאול את מי שנתן לך באיזה דור מדובר ולא לעבור דור 5-6

שים לב שאם קיבלת צינצנת של שמרים מדור ראשון - למשל ארדניים

כדאי לך לפצל אותם או את הדור השני שייצרת מהם על מנת לא לרוץ מהר מדי בדורות

 

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

בית זונות + 2 ברזים של בירה --> אני עובר לרחוב שלך. ערך הנדלן יקפוץ שם בקרוב!!!!

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צבי נינג'ה זה לדונקל פרוג

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לא , הם מיועדים ל turtle weizen.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואגב פרננדו,

מה יש לדובים לעשות עם פאולנר? זה לא שמרים של וויצן?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

הוד קדושתו היקר,

אני סבור שחששותיך לא מוצדקים בשלב הזה, כבודו יכול להתחיל סטרטר ולפצל את התוצרת מבלי שמדובר ב"דור" כמדומני

יואב

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-)

תגובות טובות אבל בוא נעשה סדר:

* דגן יסובב את השמרים כי הוא פשוט לא יכול להתאפק. זה החולשה שלו.

* אני לא דואג לשמרים הספציפים וללא שום ספק אשתמש בהם בכיף. פשוט יצא סיפור נחמד.

אבל עדיין לא ענינו על השאלה המרכזית. אפילו הייתי אומר שהתווספה שאלה נוספת. בוא נראה:

1. האם להרבות שמרים מבקבוק מסחרי הוא לא פרקטיקה בעייתית מכיוון שלא ידוע מספר הדורות המקורי של השמרים?

2. למה ריבוי מתא בודד מבטיח משהו? מה אם דווקא נופלים על תא של צו נינג'ה? במקרה זה יש לנו 100% פיזפוז.

אשמח להסברים,

סיינט

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
2. הפיזפוז הזה עלול ליצור זן שמרים חדש ומדהים, אבל מבחינה הסטטיסטית הסיכוי כנראה נמוך למדי. בכל מקרה התוצאה היא מושבת שמרים נקייה שתאפשר תוצאות אחידות בכל בישול.
1. השיטה מיושמת ועובדת למרות שהיא לא לפי הספר.
 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

השתכנעתי.

תודה,

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים לב שלא *כל* בקבוק מתאים למשימה

 

חלק מפסטרים ואז לא יוצא כלום

וחלק מסננים ואז מגיזים את האייל שלהם עם שמרי לאגר וזה לא בדיוק מה שאתה רוצה

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ברוווווורררר