שלום
אתמול עצרתי לטעום את בירת האביר של טמפו שמתיימרת להיות בירת בוטיק (מה ההגדרה לבירת בוטיק בארץ)?
הבירה נמכרת כעט רק במסבאה בצפון תל אביב.
יש לי הרבה להגיד על המקום אבל זה כנראה לא המקום.
לגבי הבירה פרט לעובדה שהיא יקרה להפליא היה בה עוד משהו מוזר.
הבירה היא בירת IPA או בסגנון IPA. העניין הוא שייצא לי לשתות הרבה בירות עתירות בכשות ובבירה הזו אין מריריות גבוהה אבל יש טעם נילווה של כשות. כאילו הכשות לא משולב טוב בבירה, מורגש כאילו הוא הוסף לאחר תהליך התסיסה.
לי אישית זה עשה גראפסים של כשות ולא ממש אהבתי את הארומה והשילוב.
רציתי לדעת מה לדעתכם הם עשו אחרת ואיך הם גרמו לבירה להיות כשותית אך לא מרירה?
אני לא ממליץ עליה אבל אני שמח שהזאנר לאט לאט נכנס לארץ.
מעבר לזה אני שמח לספר לכם שהבירה הסנרגטית שלי ושל אסף שותפי לפשע מוכנה. עקב טמפ תסיסה גבוהה במרתף(27).. ישנה מתיקות מעניינת אך לא ברור אם הכוונה היא שהיא תהייה שם (בכל זאת זו לא בירה בלגית).
הבישול הבא שלנו הוא סטאוט ראשון, האם למישהו יש המלצה על מתכון מעניין להתחלה?
רוני