בטצ' חצוי לניסוי SIDE-BY-SIDE

24 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהמשך לניסוי בהחייאת שמרים מבקבוק שתואר בשירשור הזה,  (ואגב, לאחר הפרדת ה"בירה" שתססה מן השמרים, טעמתי אותה. וואלה היה טעים)

המשכתי באווירת הניסויים. גידלתי בסטארטר עוד זן של שמרים בלגיים נוזליים (שקיבלתי משחר קליין).

אז יש:

Wyeast 1214 - Belgian Abbey
Wyeast 3522 - Belgian Ardennes

מכל סוג יש כליטר סטארטר (real wort, מאותו תירוש של התסיסה ה"גדולה").

חילקתי את התירוש ל2 מיכלי תסיסה (כ11 ליטר בכל מיכל):

 

 עירבבתי טוב טוב כדי לאוורר את התירוש וחתמתי את הגולל על המיכלים.

המיכלים במקרר התסיסה:

 (סליחה על האיכות. היה חשוך)

 

בבוקר (כעבור 12 שעות) בדקתי ויש ביעבוע מצויין.

אדווח עוד בהמשך...

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה המתכון הבסיסי?

 

מתי לדעתך אפשר לקבוע טעימות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המתכון כאן:

http://www.brewmate.net/recipes/YkIWwmCmypBZn9fM8lWl.xml

2 שינויים:

א. השמרים (מן הסתם).

ב. המאש: עשיתי STEP MASH

52/58/65/75 פחות או יותר.

 

זו נראת לי בירה שעדיף לבקבק וליישן מעט. הייתי אומר טעימות לקראת הסילבסטר (ימ"ש).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם - עברת ל-brew mate באופן קבוע או שאתה עדיין על ה-recipator במקביל?

מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד מהם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כרגע גם וגם.

אני אוהב את זה שה RECIPATOR הוא און-ליין ויש גישה למתכונים מכל מחשב. אבל הממשק שלו פחות נח לטעמי ומוגבל מעט. בנוסף, אי אפשר להוסיף מרכיבים לDB שלו. מה שיש, יש.

הBREWMATE חמוד מאד עם ממשק נח. וניתן כמובן להוסיף חומרי גלם לDB. אבל הוא מותקן על מחשב אחד ומבחינתי זו מגבלה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי בשלנים ברמה שלכם כבר צריכים לפנק את עצמם בביר סמיט, תוכנה קצת יותר רצינית.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האם ניסית את החלופות?

אני ניסיתי את בירסמית ולא מצאתי שהוא מוסיף במשהו.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נועם,

   ביר-סמידט כולל הרבה מחשבונים, מנהל לך את המלאי ואת סל הקניות שלך. יש לו ללא שום ספק המון פונקציות מועילות ועולה רק 80 שח לשני רישיונות.

האמת שאני לא תופס איך לא כולם קנו אותו כבר. מוזר לי.

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כולם חושבים בשפת הדובים )-:

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אי. זי.,

   חנן... בשירשור על "העלאת התמונות"... שששש... אני לא אמרתי לך...

סיינט

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 07/06/2010

רק עכשיו הבנתי למה התכוונת שם... נוכל...

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:D

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה, אני רץ לטפל בעניין.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ניסוי מצויין, בייחוד שיש לי את שני סוגי השמרים

מחכה לתוצאות וטעימות, ה CLONE דקלה שבישלתי עם 1214 הייתה אחת המוצלחות.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדקלה אין CLONEים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

צריך להזהר כשקוראים לבירה ע"ש האישה, כבר הציעו לי בעבר לפתוח פיסטה ולהתחלק.... :O

יואב

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יואב,

רק רוסי יבין את הבדיחה הזו...


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, אלה חביות פחמס 30 ליטר?

מאיזה כמות התחלת לגדל את השמרים? צנצנת או בקבוק בירה מסחרית?

בזמן הכנת הסטרטר החביות עם התירוש חיכו במקרר? באיזה טמפ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, אלו חביות פחמס 30L. הHEADSPACE בתסיסה הזו גדול מידי, אבל זה מה יש.

זן אחד של שמרים גודלו  מבקבוק והשני משמרים שנשטפו מבישול קודם של שחר.

התירוש חיכה ב NO-CHILL CUBE שלי. לא במקרר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

סחתיין על הלוגו החדש חבוב!

סיינט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עדכון:

בשלשה ימים לתסיסה הוספתי 300 גרם סוכר לכל מחצית בטצ' (ע"פ המתכון).

התסיסה התרחשה בטמפ' של 18 מעלות למשך 4 ימים, אח"כ עליה הדרגתית ל23 מעלות ואז קירור ל4 מעלות למשך יומיים.

אמש ביקבקתי את 2 חצאי הבטצ'.

הOG של הבירה היה 1065 (בחישוב שכולל את הסוכר שהוסף עם מים וגם את נפח וצפיפיות הסטארטר של השמרים).

Wyeast 1214 - Belgian Abbey = FG:1025, ABV 5.3 
Wyeast 3522 - Belgian Ardennes = FG:1009, ABV 7.2

יתכן והסיבה להבדל המשמעותי בapparent attenuation היא המקור של השמרים, הARDENNES הם דור 2 של שקית מקורית, ה ABBEY גודלו מתוך בקבוק די ישן וכנראה היו עייפים.

בעת הביקבוק של ה ARDENNES, היה ריח של שייק בננות...

כמובן שאת השמרים שטפתי ואכסנתי לשימוש עתידי (אם טעימות הבירה יצדיקו זאת).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה שהולכות לצאת לך שתי בירות שונות לחלוטין. מגניב.

מזמין מקום לטעימה side by side.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

לפרוטוקול , אצלי ה 1214 מסיימים תמיד (5 בטצ'ים) מתחת ל 1010.

 

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי הייתי צריך לגדל אותם עוד יום.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כך יכול להיות שהאבי עלולים להתפוצץ

שים לב