בהמשך לניסוי בהחייאת שמרים מבקבוק שתואר בשירשור הזה, (ואגב, לאחר הפרדת ה"בירה" שתססה מן השמרים, טעמתי אותה. וואלה היה טעים)
המשכתי באווירת הניסויים. גידלתי בסטארטר עוד זן של שמרים בלגיים נוזליים (שקיבלתי משחר קליין).
אז יש:
Wyeast 1214 - Belgian Abbey
Wyeast 3522 - Belgian Ardennes
מכל סוג יש כליטר סטארטר (real wort, מאותו תירוש של התסיסה ה"גדולה").
חילקתי את התירוש ל2 מיכלי תסיסה (כ11 ליטר בכל מיכל):
עירבבתי טוב טוב כדי לאוורר את התירוש וחתמתי את הגולל על המיכלים.
המיכלים במקרר התסיסה:
(סליחה על האיכות. היה חשוך)
בבוקר (כעבור 12 שעות) בדקתי ויש ביעבוע מצויין.
אדווח עוד בהמשך...