יש מצב לסדנת שמרים
סדנת שמרים
אתה שואל או אומר?
ומי בדיוק יעביר את סדנאת השמרים? רוצה ללמוד איך קונים שמרים יבשים?
כולנו כאן בארץ בחיתולינו בכל הקשור לשמרים נוזליים ומניפולציות בהם. מציע שתלמד כמונו מהאינטרנט ומנסיון ואולי בעתיד אתה תעביר לנו או לאחרים סדנא.
כרגע אנחנו בשלב של איסוף ידע, עוד לא בשלב ההפצה. תשאל את גל'ס, הוא יודע הכל(די זה כבר לא מצחיק גם אותי).
בגדול כל הידע שאתה צריך בשלב זה מצוי כאן http://www.homebrewtalk.com/f163/yeast-washing-illustrated-41768/ ובהרבה תמונות.
אי.זי.,
קודם כל, לא לזלזל בקושי הקנייה של שמרים יבשים. אני ניסיתי לקנות WB06 אצל גדי ולא הצלחתי.
יותר מזה, נאמר לי שה T58 הוא אקוויוולנטי, מה שפותח המון שאלות לגבי התכונות הביו-פיזיו-פוליטיות של השמרים הבאים. אם לוקחים בחשבון שצרפת על סף פיצוץ + מהפכה איסלמית ולצערינו שם פרמנטיס נמצאת אז בקלות יתכן מאוד שהנושא יהפוך למסובך עוד יותר.
לא רחוק היום שנחלק בינינו כמה גרגירים יבשים של פרמנטיס ונצטרך לסובב אותם בסטארטר...
סיינט
פרננדו, לא עדכנת אולי לגבי התוצאה עם השמרים שנתתי לך.
איזי, מה לגבי השמרים שנתתי לך ? יצא מזה משהו?
רועי, השמרים סבבו כמעט שבוע ללא כל סימני חיים עד שהתחילו להפיץ ריחות של פגרים. באופן לא ברור לגמרי הגרביטי ירד. בכל אופן לא השתתפו בשום תסיסה והיום אני מניח חלקם עוד שוחים בים.
היום אני פותח שימיי כחול 750 CC עם הרבה שמרים בתחתית. המטרה לגדל אותם כך שיספיקו לשני בישולים. שלי ושל אחר. בתכנון בישול סינרגטי עם עוד חוב"צי והפעם בירה דובל בלגית.
אני מתכוון לתעד את התהליך ומי יודע אולי מצב הרוח יאפשר פירסום של התהליך.
מתנצל.
אתה יודע מה אומרים, Sometimes you win, most times you lose
האמת שאני לא יודע.
הם עשו את העבודה והוציאו ריחות נהדרים.
התססתי אותם 16 ימים בטמפורטוה קבועה של 17 מעלות - בעיקר כי לא היה לי זמל לבקבק.
כשביקבקתי לא בדקתי FG - הייתי מאוד עסוק, שברתי את ההידרומטר בפעם השביעית ויש לי אמונה מלאה בקדושים מלמעלה.
שטפתי אותם מהמיכל תסיסה בצורה קצת פרטיסנית אבל מקווה שיהיה בסדר.
עדיין לא טעמתי. בסוף השבוע אתן לזה טעימה ואעדכן.
סיינט
אצלי ספר חתום על ידי המחברים (:
ספר נהדר.
עמנואל בלי שום קשר ח"ח על התמונה החדשה!
מעוררת השראה!
עמנואל!!
התמונה מרגשת! שאלת את השכנות שלך אם זה בסדר לפרסם את תמונתן?
ועלי לספר לך שאני לא מפסיק להישפך על הרצפה בגללך!
סיינט
מבטיח לא להפסיק לרגש אתכם. היום ריגשתי עוד חובב ציון, ריגשתי עד כדי כך שחסם אותי מלרגש אותו שוב... (-:
אני חייב להגיד שתחום השמרים הוא מאוד מעניין. ואני אומר את זה רק מתוך לסובב אותם בתוך כלי של זכוכית
אם אני זוכר אז שנה שעברה היו מפגשים ששחר אירגן אצל מבשלת קרלסברג עם תכנים מהסוג הזה, עם אנשים מספיק רציניים כדי להסביר תחומים כאלו
אין צפי שזה יקרה השנה?
גלעד, מסיבות שונות סדרת ההרצאות של אביחי גרינברג (שהיו ביוזמה ובארגון משותף שחר הרץ ואביחי ממב"י) הופסקה בשלב מסויים ונראה לי שהם לא יתחדשו (לפחות לא בפורמט שהן היו). עם זאת - אני בטוח שבזמן הקרוב יהיו פורמטים חדשים שיספקו הרצאות העשרה מקצועיות בתחום, ברמה נאותה. יש לי תחושה שגם נושא השמרים יכוסה שם היטב. צריך רק עוד טיפה סבלנות.