תמרים בפורטר

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אנחנו מתכננים לקיים מחר בשיול של הפורטר המדברי שלנו, וחשבתי שבמקום לשים סילאן אני אשים תמרים אמיתיים (מיובשים). 

עקב כך רציתי לשאול מה אני צריך לעשות איתם לפני שאני מכניס אותם לתוך הבישול?

פשוט לחתוך ולהרתיח או שזה יהרוס את הטעם שאני מחפש?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמרים בבישול לא יתרמו כלום לבירה.

אם אתם רוצים טעמי תמרים, אני מציע להקפיא בערך 2 ק"ג תמרים לחים, אחרי מספר ימים להפשיר, לטחון לפירה, לחמם בסיר עד רתיחה ולקרר מהר ככל האפשר. את הממרח להוסיף להירה לסקונדרי לשבוע-שבועיים להמשך התסיסה. לגבי הוספת הצמרים למאש אני נלא יודע. תלוי בטמפ' שהסוכרים בתמרים דריכים כדי להתפרק לסוכרים קצרים יותר.

בבישול עצמו, כפי שכבר אמרתי התרומה לא תהיה משמעותית.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

זה מה שחשבתי לעשות.

קשה שאתה אומר תמרים לחים, למה אתה מתכוון?

למה להקפיא אותם לפני שאני טוחן אותם?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ההקפאה פוצעת את מעטפת התאים וכך מתאפשר מיצוי טעמים יעיל יותר. וזאת גם קצת הנעה שהבקטריות סובלות קצת מקור לפני שמקסחים אותן בהרתחה.