אז ככה, רציתי להתייעץ.
גלעד ואני בישלנו בסוף השבוע שני בטצ'ים של 25 ליטר. בסוף הבאטצ' הראשון הרצנו את הבירה דרך ה wort chiller (צינור נחושת בצידנית עם מיים קפואים)
אני כבר התחלתי את המאש של הבירה השנייה וגלעד שם לב שפתאום הזרימה נורא איטית, האשמנו את כוח הכבידה וניסינו דברים שונים ומשונים. בשלב כלשהו שבו כבר לא ניתן היה להאשים יותר את כוח הכבידה הבנו שכנראה לא משנה כמה ננסה משהו תקוע. בפנים (לדעתי חתיכת אייריש מוס, לא הטחון שקונים אצל גדי, שבהסיח הדעת זרקתי לתוך הסיר בסוף הבישול)
גלעד הביא גיגית עם מים וקרחומים בניסיון לקרר את החבית. ומישהו מאיתנו הציע להזרים אוויר בעזרת משאבת אקווריום לתוך הנוזל כדי לזרז את הקירור. זה זירז את קצב הקירור.
עד אתמול בערב הייתי בסדר עם כל הסיפור פרט לעניין שכנראה נצטרך לשנס מותניים ולבנות צ'ילר חדש, כנראה טבילה. אבל אתמול ביליתי המון ברכבת מה שנתן לי זמן לקרוא קצת פאלמר.
פה חשדתי.
פאלמר מדבר על תפקיד החמצן בתסיסה שחשוב לאוורר את התירוש אבל רק מתחת ל 26 מעלות (80 פרנהייט) אחרת החמצן מתרכב עם תרכובות בתירוש ואולי בעתיד הם משתחררים לאט לתוך התירוש מה שיגרום להחמצנות. דיברתי עם אח שלי שהוא הנדסאי מזון בהכשרתו והוא אמר שיש סיכוי שהוא צודק.
בקיצור מישהו ניסה ויודע להגיד מה יהיו ההשלכות?