קירור בעזרת אוויר. טעות גדולה?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אז ככה, רציתי להתייעץ.

גלעד ואני בישלנו בסוף השבוע שני בטצ'ים של 25 ליטר. בסוף הבאטצ' הראשון הרצנו את הבירה דרך ה wort chiller (צינור נחושת בצידנית עם מיים קפואים)

אני כבר התחלתי את המאש של הבירה השנייה וגלעד שם לב שפתאום הזרימה נורא איטית, האשמנו את כוח הכבידה וניסינו דברים שונים ומשונים. בשלב כלשהו שבו כבר לא ניתן היה להאשים יותר את כוח הכבידה הבנו שכנראה לא משנה כמה ננסה משהו תקוע. בפנים (לדעתי חתיכת אייריש מוס, לא הטחון שקונים אצל גדי, שבהסיח הדעת זרקתי  לתוך הסיר בסוף הבישול)

גלעד הביא גיגית עם מים וקרחומים בניסיון לקרר את החבית. ומישהו מאיתנו הציע להזרים אוויר בעזרת משאבת אקווריום לתוך הנוזל כדי לזרז את הקירור. זה זירז את קצב הקירור.

עד אתמול בערב הייתי בסדר עם כל הסיפור פרט לעניין שכנראה נצטרך לשנס מותניים ולבנות צ'ילר חדש, כנראה טבילה. אבל אתמול ביליתי המון ברכבת מה שנתן לי זמן לקרוא קצת פאלמר. 

פה חשדתי.

פאלמר מדבר על תפקיד החמצן בתסיסה שחשוב לאוורר את התירוש אבל רק מתחת ל 26 מעלות (80 פרנהייט) אחרת החמצן מתרכב עם תרכובות בתירוש ואולי בעתיד הם משתחררים לאט לתוך התירוש מה שיגרום להחמצנות. דיברתי עם אח שלי שהוא הנדסאי מזון בהכשרתו והוא אמר שיש סיכוי שהוא צודק.

 

בקיצור מישהו ניסה ויודע להגיד מה יהיו ההשלכות?

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

בנוסף למישהו יש רעיון איך אפשר לפתוח את הסתימה, מים בלחץ מצינור גינה במשך דקה לא פתחו את הסתימונת. יש רעיון לחומר שיפרק אבל לא יחמצן את הנחושת

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החמצן לא נספג בתירוש כשהוא חם עד כמה שאני יודע. כלומר כל עוד התירוש חם אין משמעות לכמות החמצן שהוזרמה לתירוש כי החמצן לא מתמוסס בו אלא נפלט החוצה.

לגבי שיחרור סתימה - למה רק דקה? תן לחץ מהקצה השני אולי..

עודד
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש הרבה דיונים בנושא אוורור תירוש חם. חפש hot side aeration

בשורה התחתונה מדובר במיתוס, נהוג לחשוב שזה מזיק אבל אין עובדות

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

אבל בכל זאת לא הייתי משתמש בקירור אויר לתירוש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

לפתוח את הסתימה בסליל תנסה לדחוף אויר בלחץ עם קומפרסור

לגבי החימצון החם, בזמנו גם לי היו מחשבות רבות בנושא שהולידו מחקר כמובן. בטווח הקצר לא תהיה השפעה מורגשת אבל אורך חיי המדף (למעלה מכמה חודשים) יתקצר ויורגש שינוי בבירה,

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קירור באזרת אויר, טעות גדולה?

כן, בהחלט. אם לא תשתמש במסנן מיוחד, מובטח כי כל הבקטריות מהשכונה ישאבו אל תוך מיכל התסיסה.

אני מאורר את התירוש אחרי הקירור עם משאבת אקוריום חזקה אבל משתמש במסנן מיוחד שמורכב על הקו.

וזה לפני שאני בכלל נכנס לשאלת hot side aeration שאת פגעיה ניתן לתקן בתסיסה.